191 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: gemberpoedergroentekaneelkikkererwtenknoflookkorianderkruidenkurkumaolieolijfoliepaprikapeperrijstrode uisojasausspecerijensuikervetvleeswaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / lunchgerecht uit Indonesie:

Eieren en tomaten in sojasaus - pindang telor dan tomat

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gemberwortel, goela djawa, groente, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, margarine, sambal trassi, tomaat, ui, voorjaarsui, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Harira: Marrokaanse soep van tomaat en kikkererwten

Ingrediënten:
kikkererwten, tomaat in blik, bouillon, fruit, gember, groentebouillon, groenten, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, kruiden, kurkuma, linzen, olie, paprikapoeder, peper, pompoenpitten, rode linzen, rood pepertje, knoflook, tomaten, tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, kruiden, wortel en wortels

Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Indische pannenkoeken

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, gemalen kurkuma, gember, groene chilipeper, kokosrasp, komkommer, koriander, moong dal, olie, sjalot en tomaat

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Alice Hart en Lisa Linder - Vegalicious

Recept uit Vegalicious:

Indiase Kikkererwtensalade

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, garam masala, gember, granaatappel, groene peper, kikkererwten, komkommer, koriander, maaltijdsalade, papadums, paprikapoeder, tomaat, ui en yoghurt

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Recept uit Verrassende groentegerechten:

Mosterduien

Ingrediënten:
bloemkool, bruine suiker, gemberpoeder, inmaakkruiden, komkommer, korianderzaad, mosterd, rozijnen, tomaat, ui, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Een recept uit Alice Hart en Lisa Linder - Vegalicious

Recept uit Vegalicious:

Zomerloempiaatjes

Ingrediënten:
alfalfa, geitenkaas, gember, knoflook, komkommer, lente-ui, mango, rijstwafel, rucola, sojasaus, taugé, tomaat en ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tempé in gekruide kokossaus - besengèk tempe

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, daoen salam, djahé, ebi, gedroogde garnalen, gemberwortelpoeder, goela djawa, knoflook, komkommer, laospoeder, olie, sambal oelek, santen, tempé, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht uit Tomaten:

Thaise gazpacho

Ingrediënten:
citroengras, gember, gehakt, kaffir-limoenblaadjes, komkommer, olijfolie, tomaat, rijstazijn, rode paprika, rode ui, knoflook, tomatensap, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / diner / lunch / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Indiase gemengde salade

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, gember, groene chilipeper, groene paprika, komkommer, kropsla, lente-ui, peper, radijs, rode ui, tomaten en zout

Keuken:
Israëlisch / Sefardisch / Joods
Soort:
salade
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Vegan ceviche

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, avocado, bieslookbloemen, chardonnay azijn, chilipepertje, gember, granny smith appel, knoflook, komkommer, koriander, limoen, minimaiskolfjes, munt, rode ui, sjalot, spinazie, sushi azijn, tomaat en zoetzure jalapenopeper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Kleine sat´'s van kip - saté ajam ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, djahé, gembersiroop, gemberwortelpoeder, ketjap benteng manis, kipfilet, knoflookpoeder, komkommer, krulpeterselie, limoensap, mager kippenvlees, olie, sambal oelek, tomaat, ui, verse bladselderij, verse koriander, winterwortel, wortel, zilverui en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Sushirolletjes

Ingrediënten:
adukibonen, aubergine, avocado, boontjes, dashidipsaus, edamamebonen, eiercrepe, gember, kimchi, kliswortel, kombu dashi, komkommer, lente ui, mirin, misosaus, nori, nori-shake, norivel, paddenstoelenketchup, ponzusaus, radijs, rijst, rijstazijn, rijstwijnazijn, rode kerstomaten, sake, sesamzaad, sojabonen, sushirijst, tofu, ui, wasabipasta, wortel, zeewiersalade en zevenkruidenpoeder

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Laksa met pompoen en tahoe

Ingrediënten:
bosui, djeroek poeroetblaadjes, gemalen kurkuma, gemberwortel, knoflook, kokoscrème, komkommer, lichte sojasaus, mihoen, pompoen, rode chilipeper, sereh, tahoe, taugé, tomaat, ui, verse koriander, verse munt en zonnebloemolie

Keuken:
Maleisisch
Soort:
curry / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Kylie Kwong - Food for thought

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Food for thought:

Hot and sour komkommersalade

Ingrediënten:
bruine rijstazijn, bruine suiker, gember, groene chilipeper, groente, knoflook, komkommer, lente-ui, lichte sojasaus en sesamolie

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Suviche van tijgergarnalen

Ingrediënten:
citroenen, gehakt, gember, komkommer, lente-uitjes, limoenen, madame jeanette peper, munt, peper, rawit, sinaasappels, bleekselderij, sushi-azijn, koriander, knoflook, tijgergarnalen, tomaten en zout

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Pittige rode linzen met komkommeryoghurt

Ingrediënten:
asafoetida, boter, fenegriek, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, griekse yoghurt, groene chilipeper, kerrieblaadjes, knoflook, komkommer, koriander, limoensap, mild paprikapoeder, olijfolie, rode splitlinzen, tomaat in blik, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Rundvlees met gebakken mihoen - daging sapi dan mihoen

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, djahé, goela djawa, hollandse garnalen, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, mager runderstoofvlees, mager rundvlees, maïzena, mihoen, olie, peper, runderbouillon, sambal oelek, tomaat, ui, verse bieslook, verse garnalen, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees / pasta/noodles
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vega Feest Van Nina Olsson: Taco's Met Chipotle En Jackfruit

Ingrediënten:
avocado, babyspinazie, hamburgers, cacao, edelgistvlokken, gedroogde oregano, gemberpoeder, gerookt paprikapoeder, groentebouillon, jackfruit, komkommer, kool, limoen, olijfolie, pekel, pikante saus, rode ui, rodewijnazijn, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kaneel, zout, tomaat, gember, water, zure room en zwarte peper

Haal meer recepten op...