23 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: banketbakkersroomboekweitmeelbotercitroeneifijne rietsuikerfijne witte suikergebuild meelgedroogde gistgekonfijte citrusschilkaneelkarnemelkmelkpatentbloempoedersuikerrozijnsuikersukadewaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Scones (met gist)

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, eieren, gedroogde gist, gist, karnemelk, krenten, rozijnen, suiker en zout

Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Heston Blumenthal thuis:

Lardy cake met butterschotchsaus

Ingrediënten:
appelsap, bloem, boter, bruine suiker, cognac, gekonfijte citrusschil, gist, golden syrup, krenten, reuzel, rietsuiker, volle room en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tamara Verheij en Koen de Groote - Literalicious

Diner / nagerecht uit Literalicious:

Gebakken oortjes

Ingrediënten:
amandelen, bloem, blue de wolvega, boter, duindoornsiroop, eendenlever, eidooier, eiwit, gist, kaneel, krenten, slagroom, suiker, sukade en yoghurt

Soort:
zoet / wild en gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:

Jan-in-den-zak

Ingrediënten:
bakkersgist, bloem, boter, ei, kaneel, krenten, melk, rozijnen, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Diner / nagerecht uit De banketbakker:

Trommelkoek

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, boter, ei, gist, krenten, melk, paneermeel, boter, rozijnen, stroopsaus en suiker

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Oliebollen van Wannée

Ingrediënten:
appel, bloem, citroen, ei, gist, krenten, melk, noten, poedersuiker, rozijnen, stemgember, suiker en sukadesnippers

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:

Baba au rhum

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloem, boter, ei, fruit, ingemaakt, gist, kirsch of rum, krenten, melk, slagroom, suiker en suiker in water, 40%

Keuken:
Frans
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Black bun

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, eigeel, fijne rietsuiker, fijne witte suiker, geblancheerde amandelen, gekonfijte citrusschil, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, gist, krenten, melk, patentbloem, rozijnen, rum, water en zout

Keuken:
Schots / Brits
Soort:
brood en broodgerecht / koek en gebak / feestdagen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Chelsea buns

Ingrediënten:
boter, ei, fijne rietsuiker, fijne witte suiker, gist, kaneel, krenten, melkjam, patentbloem, suiker, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Vetkoek - lardy cake

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, droge gist, eigeel, gekonfijte citrusschil, kaneel, krenten, melk, patentbloem, reuzel, rozijn, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / bijgerecht uit Liever lokaal:

Paasbrood uit blik

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, citroensap, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, rietsuiker, rozijnen, saffraan, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Liever lokaal:

Jan-in-de-zak

Ingrediënten:
appels, bloem, boekweitmeel, boter, bruine suiker, ei, gist, krenten, melk, rozijnen, stroop, suiker en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / bij de koffie uit Liever lokaal:

Krentgenwegge

Ingrediënten:
anijszaad, bloem, boter, droge gist, ei, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen karwijzaad, gemalen komijnzaad, kaneel, krenten, melk, oranjesnippers, suiker, sukade en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kerststol

Ingrediënten:
amandelen, bloem, citroenaroma, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, rozijnen, suiker, vanillesuiker, vetstof en zout

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Mootjes vruchtenbrood

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gebuild meel, gist, krenten, melk, rozijn, sinaasappelrasp, suiker, vanille en water

Keuken:
Nederlands / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Panettone

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gebuild meel, gist, krenten, melk, rozijn, sinaasappelrasp, suiker, vanille en water

Keuken:
Nederlands / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Kerststol of paasstol

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, citroen, donkere rum, ei, gedroogde vijgen, instantgist, kaneel, krenten, melk, rozijn, sinaasappel, suiker, water, witte amandelen, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Allerhande kerstclassics 2012:

Gevulde oliebollen

Ingrediënten:
bloem, ei, elstar appel, frituurvet, gist, krenten, melk, poedersuiker, rozijnen, sinaasappel, sinaasappelrasp, suiker en sukade

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

De allerlekkerste oliebollen

Ingrediënten:
boter, citroen, droge gist, eieren, kaneel, koolzuurhoudend bronwater, krenten, melk, patentbloem, rozijnen, suiker, sukade, zonnebloemolie, zout en zure appel

Een recept uit Tessa Couperus

Recept van Patesserie:

koffiebroodjes

Ingrediënten:
banketbakkersroom, ei, gist, bloem, boter, melk, krenten, suiker en zout

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Oliebollen

Ingrediënten:
ei, citroen, bloem, gedroogde gist, goudrenet, karnemelk, krenten, plantaardige olie, poedersuiker, rozijnen, suiker en zout