342 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbouquet garnicayennepepercitroensapcognacdroge witte wijngroene paprikaknoflooklaurierlaurierbladolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreirunderbouillontijmtomaatuiwaterwortelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Tong met ui, tomaat en witte wijn

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, kalfsmergpijp, kruiden, olijfolie, rundertong, tomaat, ui, verse peterselie, water, witte wijn, wortel, zout, zwarte peperkorrels en zwoerd

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Tomatensaus met ui en wijn

Ingrediënten:
bouquet garni, droge witte wijn, suiker, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Consommé van noordzeegarnalen en krab met citroen en lente-ui

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, citroen, eiwit, knoflookolie, lente-ui, noordzeekrab, pastis de marseille, peper, piment d'espelette, prei, rauwe ongepelde garnalen, tomatenpuree, ui, venkelknol, water, winterwortelen, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau au pistouille - In wijn gesmoorde kalfskoteletten of -biefstukjes met aubergine, tomaat, paprika, knoflook en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

bisque op zijn Frans

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, karkas van kreeft, kervel, knoflook, kreeftenboter, kreeftensaus, kreeftenschalen, kreeftenvlees, laurier, olijfolie, peper, peterselie, rijst, room, runderbouillon, slagroom, stokbrood, tomaat, ui, visbouillon, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftenfond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, brandy, cognac, karkas van kreeft, knoflook, laurier, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, visfumet, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Mediterrane vispot

Ingrediënten:
chilivlokken, garnalen, gehakt, heilbot, wortel, laurierbladeren, olijfolie, paprika's, saffraan, sjalot, bleekselderij, suiker, knoflook, tomaten, tomatenpuree, tong, ui, venkelknol, basilicum, peper, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Moules frites met garnalenbisque

Ingrediënten:
aardappels, bladpeterselie, chilivlokken, crème fraîche, frituurolie, garnalen, gehakt, kippenbouillon, olijfolie, knoflook, tomatenpuree, ui, mossel, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Polpo:

Garnalenrisotto met monniksbaard

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, extra vierge-olijfolie, garnalen, gedroogde chiliflakes, knoflook, monniksbaard, risottorijst, tomatenpuree, ui, vermout, visbouillon, witte wijn, zeekraal, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Ossobuco met saffraanrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, kalfsschenkel, knoflook, parmezaanse kaas, risottorijst, rozemarijn, saffraan, tijm, tomatenblokjes, ui, vermout, witte wijn, wortel, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / risotto
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Visstoofschotel

Ingrediënten:
brood, cayennepeper, droge witte wijn, knoflook, mosselen, olijfolie, bladpeterselie, tomaten, ui, vis, visbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Pasta met inktvisinkt

Ingrediënten:
droge witte wijn, inktvis, knoflook, linguine, olijfolie, bladpeterselie, rode chilipeper, tomaten, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Spuntino:

Soho-chowder met venusschelpen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, droge witte wijn, extra vierge olijfolie, knoflook, maiskolven, melk, pancetta, peper, prei, tomaten, ui, venkel, venusschelpen, visbouillon en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

La campaña de zarzuela

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bot, gamba's, garnalen, gedroogde peper, knoflook, laurier, mossel, olijfolie, paprikapoeder, peper, pernod, peterselie, pijlinktvis, poon, saffraan, scampi, schol, snapper, tomaat, tong, ui, witte wijn, witvis, zeeduivel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...