25 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: abrikozenjamamandelmeelamandelschaafselavocadobakpoederbalsamicoazijnbloembotercitroencitroensapeikaneellichtbruine basterdsuikermascarponemelkoliepeperplantaardige olieroomkaasslagroomveldslawateryoghurt
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Zoete challe

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, eidooier, honing, maanzaad, plantaardige olie, rozijnen, sesamzaad, suiker, water en zout

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Amandelcake met frambozen

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, bladpeterselie, boter, chilivlokken, citroensap, ei, eidooier, eieren, frambozen, bloem, boter, gehakt, boter, honing, knoflook, limoenen, limoensap, mascarpone, merg, olijfolie, poedersuiker, tomaat, room, sjalot, suiker, rozemarijn, tijm, tijm, knoflook, vanillestokje, verse rozemarijn, peper, yoghurt en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Roggebrood

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, honing, karwijzaad, plantaardige olie, roggemeel, suiker, water, witbier en zeezout

Keuken:
Noord-west-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Nederland op z'n lekkerst:

Appel-amandelcake met amandelschaafsel

Ingrediënten:
amandelmeel, amandelschaafsel, boter, ei, extra vierge olijfolie, gemberpoeder, honing, kaneelpoeder, kardemompoeder, lichtbruine basterdsuiker, sprank appels, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / avondmaal uit Liever lokaal:

Kwartelei op boekweitblini's met veldsla en pinksterbloemen

Ingrediënten:
belegen schapenkaas, boekweitmeel, citroensap, ei, gist, honing, kwarteleitjes, melk, olie, peper, pijnboompitjes, pinksterbloemen, suiker, veldsla, volkorenmeel, zeezout en zevenbladblaadjes

Keuken:
Hollands
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Gemarineerde zalm in bietensap

Ingrediënten:
eidooier, avocado, citroen, dijonmosterd, kristalsuiker, korianderzaad, mosterd, mosterdzaad, olijfolie, peper, rode bietensap, honing, zout, veldsla, venkelzaad, witte wijnazijn, zalm, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Matzo brei

Ingrediënten:
boter, compote, ei, honing, jam, kaneel, matzes, peper, plantaardige olie, suiker, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Snack of tussendoortje uit Nootje:

Blauwe bessen-hazelnootmuffins

Ingrediënten:
baksoda, blauwe bessen, bloemenhoning, ei, havergrutten, haverzemelen, hazelnootolie, hazelnoten, kaneel, kokospalmsuiker, olie, sojamelk, speltmeel, vanillemerg en zout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / nagerecht uit Elzas:

Dampfnüdel - Gestoomd brood

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, fijne tafelsuiker, honing, kwetsen, melk, olie, suiker, gist, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Olijfoliecake met mascarpone en vijgen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bakpoeder, balsamicoazijn, bloem, citroen, crème fraîche, eieren, honing, lavendel, mascarpone, milde olijfolie, roomkaas, vruchtensap, slagroom, zout, suiker en vijgen

Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Maïsvlini's met barbecuesaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boekweitmeel, boter, ei, gedroogde gist, honing, komijnpoeder, lente-uitjes, maïs, melk, olijfolie, paprikapoeder, passata di pomodoro, peper, slagroom, suiker, water en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Lekach - Honingcake

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloem, cognac, ei, gele rozijnen, kaneel, kruidnagelpoeder, plantaardige olie, rum, sinaasappelrasp, sterke koffie, suiker, vloeibare honing, walnoten en zout

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Karen van Winkel, Lynn de Schuyter en Sieglinde Michiel - Bake Off Vlaanderen

Snack of tussendoortje uit Bake Off Vlaanderen:

hartige zuiderse eclairs

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bloem, boter, citroen, eieren, gedroogde chiliflakes, amandel, honing, kerstomaat, melk, olijfolie, peper, rode ui, room, suiker, verse tijm, zachte geitenkaas en zout

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Koreaanse Bibimbap bowl met ‘marinated mushrooms’

Ingrediënten:
appelazijn, aubergine, aubergines, bosui, bundelzwammen, chilipeper, eieren, sesamzaad, suiker, gochujang, granen, honing, komkommer, olijfolie, paddenstoelen, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, tamari, sesamolie, zout, wortels, zout, 
zout en peper en zwarte rijst