363 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroeneigemalen komijngerookt paprikapoederknoflookkorianderolieolijfoliepaprikapeperpeterselierode chilipeperrode paprikarode uisuikertijmtomaattomatenpureewaterzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Cocina Nueva:

Coca (met gekarameliseerde ui en beleg)

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, bloem, cayennepeper, citroenrasp, ham, jamón, kappertjes, knoflook, komijnzaad, manzanilla, olijfolie, pimientos del piquillo, prosciutto, rode ui, sherryazijn, suiker, tijm, tomatenpasta, tomatenpuree, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Rauwe-uienchutney

Ingrediënten:
cayennepeper, chaat masala, paprikapoeder, peperkorrel, rode ui, rodewijnazijn, ui en zout

Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kebabs van lamsgehakt

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijn, grof zeezout, lamsgehakt, paprikapoeder, ui, verse koriander, verse munt en verse peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Zeevruchtenpasta met kruidige garnalenworstjes

Ingrediënten:
cayennepeper, gekarameliseerde sjalot, gepelde rauwe garnalen, gerookt paprikapoeder, knoflookpasta, tijm, transglutaminase (activa®), worcestershiresaus, zeevruchtenpasta en zout

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht uit Moleculair koken:

Kruidige garnalenworstjes

Ingrediënten:
cayennepeper, gekarameliseerde sjalot, gepelde rauwe garnalen, gerookt paprikapoeder, knoflookpasta, tijm, transglutaminase (activa®), worcestershiresaus en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Basisrecept uit Ingrediënten:

Moksimarinade

Ingrediënten:
cayennepeper, ketjap, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, paprikapoeder, suiker, ui en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
vegetarisch / pekel en marinades
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Cajun-gewürz - Cajunkruiden

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, gedroogde oregano, gedroogde tijm, knoflookzout, paprikapoeder, uienpoeder, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Cajun / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Tajine met kefta & citroen

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, kaneel, komijnpoeder, korianderpoeder, lamsgehakt, paprikapoeder, stoofvocht, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje uit Spuntino:

Gebakken kippenvleugels

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, chilipoeder, vijfkruidenpoeder, honing, karnemelk, kippenvleugels, knoflookpoeder, paprikapoeder, selderijzaad, tabasco, uienpoeder, zeezout, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Chilichutney

Ingrediënten:
cayennepeper, chaat masala, knoflook, paprikapoeder, rode paprika, rode ui, rodewijnazijn, ui en zout

Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Chilisoße - Chilisaus

Ingrediënten:
brandewijnazijn, cayennepeper, chilipoeder, gemalen piment, knoflookpoeder, kruidnagelpoeder, lichte suikerbietensiroop, paprikapoeder, tomatenpuree, uienpoeder, water, witte peper, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / saus
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Echte tomatenketchup

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, paprikapoeder, rietsuiker, tomaten, ui, witte peper en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Obatzter

Ingrediënten:
boter, camembert, cayennepeper, kummel, paprikapoeder, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Allround-Gewürz - Grillvleeskruiden

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflookpoeder, komijnzaad, korianderzaad, paprikapoeder edelsusz, selderijzout, uienpoeder, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Pittige wilde paddenstoelen met zure room

Ingrediënten:
boleten, cantharellen, cayennepeper, fruitige witte wijn, ganzenvet, paprikapoeder, peper, plantaardige olie, shii-takes, ui, zout en zure room

Keuken:
Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

The Colonel's Fried Chicken

Ingrediënten:
allspice, bloem, cayennepeper, ei, karwijzaad, kip-drumsticks, laurier, nootmuskaat, paprikapoeder, salie, tijm, uienpoeder, ve-tsin, volkorenmeel, volle melk, zout en peperkorrel

Soort:
gevogelte
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Citroensalade - salatit limoun

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, gemalen komijn, olijfolie, paprikapoeder, ui, verse peterselie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
salade / veganistisch / vegetarisch
Haal meer recepten op...