68 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloembotercitroencitroensapeigemberkaneelkippenbouillonknoflookkorianderolijfoliepeperpeterseliepimentrundergehakttomatenpureeuivleeswaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Turkse pizza met tomaat, lamsvlees en piment - lahmacun

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipepervlokken, citroen, droge gist, fijne kristalsuiker, fijn zeezout, knoflook, lamsvlees, olijfolie, ongebleekt meel, piment, rode ui, tomaat, ui en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gevulde aubergine met lamsgehakt * pijnboompitten

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, kaneel, kaneelstokjes, lamsgehakt, mild paprikapoeder, olijfolie, pijnboompitten, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Lahma bi agine - Pizza's met lamsvlees

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, gedroogde gist, lamsgehakt, suiker, tamarindepasta, tamarindesiroop, tomatenpuree, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Antalya lahmacunu - Antalyaanse pizza

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijnzaad, jamaicapeper, lamsgehakt, peterselie, pijnboompitten, suiker, tomaten, tomatenpuree, turks pizzadeeg, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
pizza
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Bobotie

Ingrediënten:
abrikozenjam, brandewijn, ei, fijne kristalsuiker, kerriepoeder, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, passata, slagroom, sultana's, tomatenpuree en ui

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / voorgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Lachmajou

Ingrediënten:
boter, broodmeel, chilipepers in olie, citroensap, gist, kaneelpoeder, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rode ui, suiker, tomaat in blik en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Ruths gevulde puntpaprika's

Ingrediënten:
baharat, basmatirijst, bladpeterselie, dille, gedroogde munt, gemalen kardemomzaad, groentebouillon, lamsgehakt, olijfolie, puntpaprika, suiker, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje uit Spuntino:

Slider met gehaktballen

Ingrediënten:
briochebroodjes, broodkruimels, dijonmosterd, ei, extra vierge olijfolie, knoflook, komkommer, lamsgehakt, peper, rozemarijn, tafelsuiker, tomatenpuree, tomatensaus, ui, venkel, venkelzaad en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jolande Vos

Recept van I love food & wine:

Marokkaanse gehaktballetjes

Ingrediënten:
koriander, cayennepeper, citroensap, eieren, kurkuma, lamsgehakt, olijfolie, bladpeterselie, ras el hanout, suiker, knoflook, tomatenblokjes, uien en zout

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Komshuyani - Vlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gember, kweeperen, lamsvlees, peper, piment, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods / Georgisch / Iraaks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergines, bladpeterselie, courgette, frituurolie, kaneel, knoflook, lamsgehakt, peper, piment, rundergehakt, suiker, tomatenpuree, ui, vleestomaten en zout

Keuken:
Grieks / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tunesische gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, gemalen rozenknoppen, harissa, kalfsgehakt, kaneel, knoflook, koriander, lamsgehakt, munt, peper, rundergehakt, suiker, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Haal meer recepten op...