42 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bruine basterdsuikercitroensapeigemberketjap benteng manisknoflookkoollimoenlimoensapoliepeperrode paprikarode uisambal oeleksesamoliesperziebonensuikertaugéuiwaterwitte koolzoete indonesische sojasauszout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Bijgerecht uit Bonen!:

Komkommer taugésalade

Ingrediënten:
citroen, honing, ketjap asin, komkommer, macadamianoten, peper, plantaardige olie, rode peper, taugé, verse koriander en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Salade van garnalen en mihoen

Ingrediënten:
arachideolie, bosui, garnalen, gember, komkommer, koriander, lente ui, limoen, mihoen, munt, olie, rijstazijn, rode peper, sojasaus, spaanse peper en suiker

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty more:

Misogroenten en rijst met zwartesesamdressing

Ingrediënten:
ahornsiroop, arachideolie, broccoletti, buna-shimejipaddestoelen, chilivlokken, dashipoeder, fijne kristalsuiker, koriander, minikomkommer, mirin, peultjes, pinda's, rijstwijn, rode misopasta, sushirijst, tamari, wortel en zwart sesamzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gekruide aardappelballetjes - perkedel kentang ketjil

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloem, ei, eiwit, frituurolie, ketjap benteng asin, knoflook, komkommer, nootmuskaat, olie, tomaat, verse bladselderij, verse koriander, verse peterselie, voorjaarsui en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gestoofde runderrollade - morcon

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, knoflook, komkommer, kruidenazijn, krulpeterselie, lichte sojasaus, limoensap, maïzena, olie, peper, runderbouillon, runderrollade, sambal oelek, tomaat, ui, verse koriander, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met pindasaus - Tahoe goreng saoes katjang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, limoensap, olie, pindakaas, sambal oelek, tahoe, ui, verse koriander, verse peterselie, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Diner / hoofdgerecht uit singapore:

Gevulde Chinese flensjes (flensjes + vulling + garnituur) - poh pia (ofwel popia)

Ingrediënten:
arachideolie, bamboespruiten uit blik, bloem, chinese worstjes, doorregen varkensvlees, ei, ghee, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, krab, kreeft, kropsla, lap tsjong, noorse garnalen, sesamolie, sojabonenkaas, tahoe, verse garnalen, verse koriander, verse peterselie, waterkers, zoete indonesische sojasaus, zout, zoute sojabonen uit blik en gemalen zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pannenkoeken en flensjes / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Kleine sat´'s van kip - saté ajam ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, djahé, gembersiroop, gemberwortelpoeder, ketjap benteng manis, kipfilet, knoflookpoeder, komkommer, krulpeterselie, limoensap, mager kippenvlees, olie, sambal oelek, tomaat, ui, verse bladselderij, verse koriander, winterwortel, wortel, zilverui en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groentegerecht met ei en pindasaus - gado-gado

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, gele kool, goela djawa, groene kool, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, oelek, olie, pindakaas, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gado-gado variatie 1

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, goela djawa, groene kool, haricots verts, ijsbergsla, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, kokos, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, oelek, olie, pinda, pindakaas, slablad, sperziebonen, spitskool, tahoe, taugé, tempeh, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gado-gado variatie 3

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, goela djawa, groene kool, haricots verts, ijsbergsla, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, olie, omelet, pindakaas, sambal oelek, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Scherp-zure noedelsoep

Ingrediënten:
basilicum, bruine basterdsuiker, citroengras, groentebouillon, komkommer, koriander, lichte sojasaus, lotuswortel, paprikapoeder, plantaardige olie, rawit, rijstsiroop, rode chilipeper, rode ui, rondkorrelrijst, tamarindepasta, vietnamese munt, zeewiervlokken en zout

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
soep/bouillon / vegan / noedels
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Nasi Goreng

Ingrediënten:
ansjovis essence, ei, garnalen, gebakken uitjes, groene chilipeper, kippenvlees, komkommer, koriander, langkorrelrijst, peper, plantaardige olie, sojasaus, tomatenpuree, trassi, ui, uiknoflook, water en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
rijst / gevogelte / varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gado-gado variatie 2

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, arachideolie, asempasta, batavia, blanke azijn, bloemkool, broccoli, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, goela djawa, groene kool, haricots verts, ijsbergsla, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, knolselderij, komkommer, kool, kroepoek oedang, krulandijvie, limoensap, olie, pindakaas, pronkbonen, sambal oelek, sla, slablad, snijboon, sperziebonen, spinazie, spitskool, stoofsla, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / groente
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Thaise mihoensalade

Ingrediënten:
komkommer, koriander, lichte sojasaus, limoensap, mihoen, munt, olie, pinda’s, pul biber, rode paprika, rode ui, suiker en zout

Keuken:
Thais
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Varkensvlees met rijst - khao moo daeng

Ingrediënten:
bai pak chee, braadvocht, bruine basterdsuiker, ingemaakte chilipeper, jasmijnrijst, khao suay, knoflook, komkommer, kratiem, lente-ui, maïzena, olie, pinda, prik dong, rode kleurstof, sojasaus, varkensvlees, verse koriander, witte peper en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / pekel en marinades
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Kruidige pijlinktvis - pla muk pad ped

Ingrediënten:
bai pak chee, chinese sla, inktvis, knoflook, komkommer, kratiem, maïzena, nam pla, olie, sojasaus, sla, suiker, thaise vissaus, tomaat, verse koriander, witte peper, witte wijn en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Lunch uit De Smaakbijbel:

Bánh mi

Ingrediënten:
komkommer, koriander, olie, rijstwijnazijn, sojasaus, stokbrood, suiker, varkenspaté, varkensvlees, vissaus, wortel en zout

Keuken:
Vietnamees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / pickles

Recept van Mijn Recepten:

Komkommersoep en Rode vis curry - Mijn Recepten

Ingrediënten:
broccoli, curry, gehakt, gember, glasvermicelli, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, komkommer, koriander, maïs, oestersaus, olie, pangasiusfilet, rijst, rode curry, rode paprika, rode uien, sojasaus, suiker, vissaus, water, winterwortel en zwarte peper

Haal meer recepten op...