28 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercayennepepercitroensapcognaccroutonsdroge witte wijnkervelkippenbouillonlauriermaïzenaolieolijfoliepeperpeterselierijstroomrunderbouillonsjalotstokbrooduivisbouillonwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Kalfsrolletjes met dragon

Ingrediënten:
casinobrood, dragon, kalfsescalope, kerstomaat, ketchup, knoflook, olijfolie, peterselie, sjalot, slagroom, tomaat en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

bisque op zijn Frans

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, karkas van kreeft, kervel, knoflook, kreeftenboter, kreeftensaus, kreeftenschalen, kreeftenvlees, laurier, olijfolie, peper, peterselie, rijst, room, runderbouillon, slagroom, stokbrood, tomaat, ui, visbouillon, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Pipe rigate met doperwten en ham

Ingrediënten:
boter, diepvrieserwtjes, droge witte wijn, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, panna da cucina, parmaham, peterselie, pipe rigate, prosciutto crudo, room, kruiden, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / hoofdgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Lasagne met krab

Ingrediënten:
basilicum, bouquet garni, dragon, droge witte wijn, kabeljauw, knoflook, korianderzaad, krab, lasagnevellen, laurier, maïzena, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, sherryazijn, sjalot, slagroom, steranijs, tabasco, tomaat, tomatenketchup, ui, venkelzaad, visbouillon, volle melk en worcestersaus

Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Lunch / bijgerecht uit A propos bistro:

Gevulde groenten

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, casinobrood, courgette, dragon, kalfsvlees, knoflook, munt, olijfolie, rode paprika, sjalot, slagroom, tomaat, varkensvlees en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Krabmousse met gemarineerde tomaten

Ingrediënten:
augurk, balsamicoazijn, bieslook, bladpeterselie, citroensap, crème fraîche, dille, dragon, gedroogde oregano, gelatine, gladde mosterd, kappertjes, kervel, ketjap, knoflook, kristalsuiker, mayonaise, noordzeekrabvlees, olijfolie, poedersuiker, romatomaat, slagroom, sojaolie, tomatenketchup, visfond, vleestomaat en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Noordzeekabeljauw met laurier en twee soorten tuinboontjes

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, crème fraîche, fleur de sel, kabeljauwfilet, knoflook, noilly prat, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, room, sjalot, vers bonenkruid, kruiden, verse laurierbaadjes, verse tuinbonen, visfond, witte wijn en zonnebloemolie

Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Fazant in een stoofpotje

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, dragon, fazant, kippenbouillon, kippenbouillonblokje, knoflook, maïzena, olie, peper, peterselie, room, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Traditionele kippenpastei

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, boter, champignons, diepvrieserwten, groene selderij, kipfilets, knoflook, knolselderij, nootmuskaat, olijfolie, peper, rode paprika, room, ui, kruiden, witte wijn en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Bisque de crevettes - Bisque van garnalen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, garnalenboter, gedroogde dragon, kervel, knoflook, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rauwe ongepelde garnalen, rijst, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Bisque d'écrivisses - Bisque van rivierkreeftjes

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kervel, knoflook, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rijst, rivierkreeftboter, rivierkreeftjes, rivierkreeft staartvlees, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Bisque de homard à l'Américaine - Bisque van kreeft

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kervel, knoflook, kreeftenborststuk, kreeftenboter, kreeftenpoten, kreeftenschalen, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rijst, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Bisque de crabes - Bisque van krab

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, cognac, croutons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kervel, knoflook, krab, krabboter, laurier, melbatoast, olijfolie, peper, peterselie, rijst, runderbouillon, schelpdiervocht, slagroom, stokbrood, tomaten, ui, visbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Paling in het groen

Ingrediënten:
bieslook, bonenkruid, citroen, citroenmelisse, dragon, droge witte wijn, eidooier, kervel, knoflook, laurier, lavas, marjolein, palingmoten, peper, peterselie, pimpernel, room, salie, sjalot, spinazie, tijm, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Diner / hoofdgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Mosselen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, knoflook, maïzena, mosselen, olijfolie, pernod, room, saffraandraadjes, sjalot, tijm, visfond, witte peper, zeekraal en zout

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Allerkerst

Bijgerecht uit Allerkerst:

Linzenpuree

Ingrediënten:
bieslook, dragon, droge witte wijn, gevogeltefond, grove mosterd, knoflook, linzen, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, slagroom en zout

Soort:
groente / feestdagen
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Diner / voorgerecht uit Thermomix Feest:

Scampi diabolique

Ingrediënten:
basilicum, cayennepeper, chilipasta, chilipeper, dragon, kerriepoeder, kervel, ketchup, knoflook, room, scampi, sjalot, tomaat, tomatenpuree, witte wijn en wortel

Haal meer recepten op...