24 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembruine basterdsuikercitroencitroenraspcitroensapcognaceigekonfijte citrusschilgemalen foeliegemalen kaneelgemberpoederkaneelkoekkruidenmelkpoedersuikerrumslagroomsukadewaterwitte suikerzeezoutzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Broodpudding met abrikozen, krenten en rozijnen

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, donkerbruine basterdsuiker, ei, gedroogde abrikozen, koekkruiden, krenten, melk, nootmuskaat, oud brood, rozijnen en slagroom

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood en broodgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Eccles cakes

Ingrediënten:
boter, korstdeeg, krenten, nootmuskaat, oranjesnippers, piment, rozijnen en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Kerstcake

Ingrediënten:
gedroogde abrikozen, amarenekersen, bakpoeder, bloem, bruine basterdsuiker, cognac, dadels, ei, hazelnoot, kaneel, kardemom, krenten, nootmuskaat, boter, rozijnen, rum, gekonfijte sinaasappelschil, sultana's en vanillesuiker

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home Made winter:

Guinness fruitcake

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, citroenschil, ei, gele rozijnen, gemberpoeder, guinness, kaneel, krenten, nootmuskaat, poedersuiker, slagroom, stout, sukade en zelfrijzend bakmeel

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Twelfth cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, boter, ei, fondantpasta, gemalen foelie, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, gist, krenten, marsepein, melk, nootmuskaat en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / bij de koffie uit Brits bakboek:

Hot cross buns

Ingrediënten:
boter, ei, fijne rietsuiker, fijn zeezout, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kaneel, gist, koekkruiden, krenten, melk, nootmuskaat, patentbloem, water en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Banbury cakes

Ingrediënten:
appelmoes, bloem, boter, cakekruim, eigeel, fijne witte suiker, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, krenten, melk, nootmuskaat, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / pastei
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Belgian buns uit de 18e eeuw - Belgian buns, 18th century

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, ei, eigeel, geblancheerde amandelen, gekonfijte citrusschil, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, krenten, melk, nootmuskaat en poedersuiker

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jolande Vos

Recept van I love food & wine:

Mincemeat volgens Van Boven

Ingrediënten:
amandelen, brandy, bruine basterdsuiker, bruine rozijnen, friszure appels, gehakt, gemberpoeder, kaneel, krenten, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, piment, roomboter, sinaasappel, zout, sukade, sultanarozijnen, vanille-extract en witte port

Een recept uit  - Allerkerst

Diner / nagerecht uit Allerkerst:

Christmaspudding

Ingrediënten:
amandel, appel, basterdsuiker, bloem, boter, bruinbrood, ei, gember, hazelnoot, koekkruiden, krenten, nootmuskaat, rozijnen en whiskey

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Brood- en appelshalet met melk

Ingrediënten:
boter, challe, citroensap, citroenschil, ei, honing, kaneel, krenten, melk, nootmuskaat, rozijnen, rum, suiker, zoete appel en zure appel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Fruit cake for weddings and Christmas

Ingrediënten:
amandelextract, amandelmeel, bloem, boter, citroenrasp, cognac, ei, gekonfijte citrusschil, gemalen kaneel, kersen, koekkruiden, krenten, lichtbruine basterdsuiker, marmelade, nootmuskaat, oranje marmelade, rozijnen, sinaasappelrasp, sultana's, vanille-extract en vanillestokje

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Brunch / snack of tussendoortje / high tea / traktatie uit De dikke vegetariër:

Specerijenmuffins

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dadel, ei, foelie, gedroogde vijgen, gemberpoeder, kaneel, krenten, melk, neutrale olie, nootmuskaat, pimentpoeder, rozijnen, suiker, volkorenmeel en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Havuçlu kek

Ingrediënten:
amandelmeel, boter, citroen, eieren, bloem, gehakt, griekse yoghurt, water, krenten, kristalsuiker, nootmuskaat, plantaardige olie, poedersuiker, bakpoeder, kaneel, zout, walnoten en wortel

Keuken:
Turks
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Mince pies & mincemeat

Ingrediënten:
bloem, boter, brandy, bruine suiker, citroenrasp, citroensap, eigeel, gedroogde pruim, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen foelie, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, krenten, melk, mincemeat, niervet, nootmuskaat, poedersuiker, rozijnen, rum, sevillasinaasappels, sherry, shredded suet, stoofappel, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Kruidkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, citroen, cognac, ei, fijne kristalsuiker, gekonfijte citroenschil, gemalen piment, gemberpoeder, kaneel, krenten, nootmuskaat, poedersuiker, pure chocolade, sinaasappel, vanille-extract, zout en zuiveringszout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / nagerecht uit Home Made winter:

(snelle) plumpudding

Ingrediënten:
bloem, boter, brandewijn, brandy, bruine basterdsuiker, citroen, dadels, ei, gemberpoeder, honing, kaneel, krentjes, nootmuskaat, paneermeel, rozijnen, speculaaskruiden, stroop, sukade en wittebroodkruim

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Zoete lampastei - sweet lamb pie

Ingrediënten:
artisjokhart, berberisbessen, bloem, boter, citroensap, druiven, ei, eigeel, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kruidnagel, krenten, lamsbout, lamsgehakt, lamsvlees, melk, nootmuskaat, patentbloem, reuzel, verse peterselie, water, witte suiker, witte wijn, zeezout, zoete aardappel, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
lamsvlees / pastei
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Festive fruit cake

Ingrediënten:
amandelpoeder, bicarbonaat, bloem, boter, brandy, citroenrasp, donkerbruine basterdsuiker, donkere molasse, ei, gedroogde abrikoos, gesuikerde citrusschil, kaneelpoeder, kers, krenten, kruidenmix, marsepein, medjooldadels, nootmuskaat, pruim, rozijn, rum, sinaasappelmarmelade, sinaasappelrasp en treacle

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding