29 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebakoliebamboescheutendonkere sojasausdroge sherryfijne kristalsuikerhoningkippenbouillonknoflooklente-uilichte sojasausloempiavellenmirinneutrale olieoliepaksoisesamoliesesamzaadsojasaustaugéwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Loempia's

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, gemberwortel, lente ui, loempiavellen, neutrale olie, rijstwijn, shiitake, sojasaus, stevige tofu, suiker en taugé

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch / Thais / Vietnamees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

In de pan gebakken loempia's

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, gemberwortel, lente ui, loempiavellen, neutrale olie, rijstwijn, shiitake, sojasaus, stevige tofu, suiker en taugé

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch / Thais / Vietnamees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Loempia's met gerookte tofoe en peultjes

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, gemberwortel, gerookte tofu, lente ui, loempiavellen, neutrale olie, peultjes, rijstwijn, shiitake, sojasaus en suiker

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch / Thais / Vietnamees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Chinese eiernoedels met varkensvlees

Ingrediënten:
chinese eiernoedels, chinese sojasaus, droge sherry, gemberwortel, groene paprika, groene spaanse peper, kentjoerwortel, knoflook, laoswortel, maïzena, paksoi, palmsuiker, rijstwijn, schouderkarbonade, sesamolie, shiitake, sjalot, taugé, vijfkruidenpoeder, vissaus, zonnebloemolie en zwarte bonensaus

Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Boeddhistische "gebraden eend"

Ingrediënten:
bakolie, gedroogde shii-takes, gember, lichte sojasaus, paddenstoelen, shaoxingwijn, suiker, tofuvellen en wortel

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Roodgestoofde kip met kastanjes

Ingrediënten:
bamboe uit blik, bruine suiker, donkere sojasaus, gedroogde chinese champignons, gember, heldere bouillon, kaneelstokje, maïsolie, medium dry sherry, poularde, shaoxingwijn, sojaolie, steranijs, tamme kastanjes en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Ban li shao ji - Gestoofde kip met kastanjes

Ingrediënten:
bakolie, bamboescheuten, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde shii-takes, gember, kippenbouillon, kippendijen, kippenpoten, lente-ui, lichte sojasaus, reuzel, sesamolie, shaoxingwijn, voorgekookte kastanjes en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

11 andere groenten voor loempia's

Ingrediënten:
arachideolie, broccoli, doperwt, droge sherry, gemberwortel, kliswortel, lente ui, loempiavellen, mais, neutrale olie, peultjes, prei, rettich, rijstwijn, selderijsap, shiitake, sojasaus, spinazie, stevige tofu, suiker, taugé, waterkastanje en wortels

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch / Thais / Vietnamees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

San ding bao - Gestoomde drie-blokjes-broodjes uit Yangzhou

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bamboescheuten, deeg voor gestoomde broodjes, donkere sojasaus, fijne kristalsuiker, gedroogde shii-takes, gember, kipfilet, kippendij, lente-ui, lichte sojasaus, reuzel, sesamolie, shaoxingwijn, varkensbuik, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Snack of tussendoortje uit De Shanghai-keuken:

Cai rou da hun dun - Wontons met varkensvlees en groente uit Shanghai

Ingrediënten:
boerenkool, fijne kristalsuiker, gedroogde kleine garnalen, gedroogde shii-takes, gedroogd laver zeewier, gember, herderstasje, ingelegde mosterdwortel, lente-ui, olie, reuzel, rijstdeegvellen, sesamolie, shaoxingwijn, spinazie, vet varkensgehakt, witte peper en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Ontbijt uit De Shanghai-keuken:

San si juan - Boeddhistische vegetarische tofoerollen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bakzout, bamboescheuten, bloem, chinkiangazijn, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde shii-takes, gedroogde tofuvellen, gekruide stevige tofu, gember, gerookte stevige tofu, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, sesamolie, shaoxingwijn, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / soja
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gedroogde oesters met wollig zoetwaterwier

Ingrediënten:
aardappelmeel, gedroogde chinese champignons, gedroogde oesters, gedroogd wollig zoetwaterwier, gember, geroosterd buikspek, heldere bouillon, inweekvocht van champignons, inweekvocht van oesters, knoflook, lente-uien, lichte sojasaus, maïsolie, medium dry sherry, oestersaus, shaoxingwijn, sojaolie, suiker en water

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Donburi van kip en champignons

Ingrediënten:
arachideolie, boter, groene spaanse peper, japanse rijst, japanse rijstwijn, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, shiitake, suiker, tofu en gember

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Makreelfilet gelakt in kabayakisaus

Ingrediënten:
donkere basterdsuiker, gemberwortel, groentebouillon, knoflook, lente-ui, maïzena, makreelfilet, mirin, noedels, olie, paddenstoelenbouillon, sake, sesamzaad, shiitake, sojasaus, somen en wilde spinazie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Japanse rijstschotel

Ingrediënten:
abura-age, asperges, bamboescheuten, bosuitjes, dashi, gedroogde shii-takes, gember, japanse rijst, kipfilet, saké, sojasaus, suiker, wortel en zout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Aziatiasche groentesschotel

Ingrediënten:
chilivlokken, edamamebonen, gember, geroosterde en gezouten pindas, groentebouillon, lente-ui, mirin, olie, pak choy, rietsuiker, rode paprika, shiitake en sojasaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Tonijnspiesen met kokos-mochicakes en wortel-yuzusalade

Ingrediënten:
bakpoeder, bosui, boter, citroenblaadjes, citroengras, ei, fijne kristalsuiker, gember, grof zeezout, kippenbouillon, kleefrijstmeel, kokosroom, lichte sojasaus, mirin, pandanbladeren, rijstazijn, rode chilipeper, sake, sesamzaad, shiitake, sugarsnaps, tonijnsteaks, vanillestokje, wortel, yuzusap, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Gerookte eend met gewokte groente

Ingrediënten:
bonensaus, chilipeper, eendenborstfilet, gember, gevogeltefond, knoflook, lente-ui, maiskolven, olie, paddestoelen, peper, rijstwijn, sojasaus, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Teriyaki zalm met knapperige zalmhuid

Ingrediënten:
arachideolie, bimi, gember, fijne kristalsuiker, honing, lente-uitjes, mirin, rijstwijnazijn, sesamzaad, shiitake, sojasaus, sushirijst, knoflook, sesamolie, zalmfilets, zeezout, zout en zwart sesamzaad

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Teriyaki zalm met knapperige zalmhuid

Ingrediënten:
arachideolie, bimi, gember, fijne kristalsuiker, honing, lente-uitjes, mirin, rijstwijnazijn, sesamzaad, shiitake, sojasaus, sushirijst, knoflook, sesamolie, zalmfilets, zeezout, zout en zwart sesamzaad

Haal meer recepten op...