41 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbonenbotercitroensapeifruitgroenteknoflookkorianderkruidenlamsvleeslaurierbladolijfoliepaprikapeperplantaardige olietijmuivleeswaterwortelzout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gebraden lamsbout

Ingrediënten:
boter, gedroogde witte bonen, knoflook, lamsbout, laurierblad, reuzel, ui, verse peterselie, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lamsbout met ei en tomatensaus

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, citroensap, eierdooier, knoflook, lamsbout, peper, reuzel, tomatenpuree, ui, verse peterselie, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Turks lamsvlees met rijst

Ingrediënten:
cashewnoten, gedroogde abrikoos, knoflook, lamsbout, pitabroodje, tzatziki, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Marokkaanse pikante gehaktballetjes met rode rijst

Ingrediënten:
bouillon, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, lamsbout, marokkaans brood, paprikapoeder, rode rijst, tomatensap, ui, verse koriander, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, yoghurtdressing, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Içli köfte

Ingrediënten:
bladpeterselie, fijne bulgur, ijsblokjes, kaneel, lamsbout, lamsschouder, mager lamsvlees, mild paprikapoeder, olijfolie, pijnboompitten, piment, pistachenoten, plantaardige olie, platbrood, rode ui, scherp paprikapoeder, specerijenmix voor lamsvlees en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Harira

Ingrediënten:
berglinzen, bruine boter, gedroogde kikkererwten, kippenbouillon, koriander, lamsbout, langkorrelrijst, natron, olie, orientaalsche groente- en soepkruiden, peper, peterselie, tomaten, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
soep/bouillon / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Beignets van lamspootjes

Ingrediënten:
alcohol, bakpoeder, bloem, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamspoot, laurierblad, melk, ui, verse peterselie, verse tijm, water, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / frituur
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Herbed Lamb Pilaf - Pilaf met gekruid lam

Ingrediënten:
allspice, citroensap, dille, gladde peterselie, kaneel, komijn, kortkorrelrijst, kruidnagel, lamsvlees, lente-ui, munt, olijfolie, plantaardige olie, rode appel, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees / rijst, granen en peulvruchten
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Zoetzure lamsyanhi met zwartoogbonen en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, appelazijn, bladpeterselie, boter, gedroogde zure kersen, gemalen koriander, gemalen piment, honing, kippenbouillon, knoflook, lamsvlees, milde rode chilipeper, olijfolie, plantaardige olie, sjalot, tijm, trostomaten en zwartoogbonen

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lamspootjes met tomatensaus

Ingrediënten:
alcohol, bloem, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamspoot ontbeend, laurierblad, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, verse tijm, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Lams- of geitenstoofpot

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, geitenvlees, ham, knoflook, lamsvlees, laurierblad, olie, peterselie, prei, tijm, ui, wijn, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Aubergines gevuld met vlees

Ingrediënten:
aubergine, broodkruim, ei, knoflook, verse peterselie, vlees, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Een perzikvlaai met citroendeeg

Ingrediënten:
brooddeeg, citroen, citroentijm, groene kruiden, kervel, koriander, lamsvlees, maïzena, marinade, olie, olijfolie, roggebrood, sinaasappel, knoflook, tijm, roomkaas, vlees en zwarte peperkorrels

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Varkenspootjes met Spaanse saus

Ingrediënten:
alcohol, bouquet garni, kalfsschenkel, knoflook, laurierblad, ui, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, vlees, water, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Cottage (rundvlees) pie en shepherd's (lamsvlees) pie

Ingrediënten:
aardappel, appelsap, bananensjalotten, bleekselderij, bloem, boter, champignon, knoflook, lamsvlees, marsala, olie, peterselie, rundvlees, semolina, sojasaus, tomaten uit blik, ui, vet, volle melk, worcestersaus en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Lamsragout met voorjaarsgroenten - navarin printanier

Ingrediënten:
bloem, bospeen, bosui, boter, bouquet garni, doperwten, haricots verts, kippenbouillon, knoflook, lamsborst, lamshals, lamsschouder, lamsvlees, laurierblad, meiknolletjes, olie, peper, suiker, tomaat, verse kervel, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Vlinderpasta Met Kip En Tomaten8 Basilicumcrème

Ingrediënten:
basilicum, farfalle, gehakt, peterselie, parmezaanse kaas, kip, knoflook, water, olie, olijfolie, pasta, peper, peterselie, vlees, zongedroogde tomaten op olie, zonnebloempitten, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Huzarensalade

Ingrediënten:
aardappel, azijn, ei, ham, olie, peper, peterselie, slabladen, ui, vlees, zoetzure augurk en zout

Soort:
salade
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Koolsoep van spitskool

Ingrediënten:
aardappel, olie, peper, peterselie, rundersoepvlees, salie, spitskool, tomaat, ui, vlees, wortel, zout en zure room

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Haal meer recepten op...