60 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basmatirijstbladpeterseliebloembloemkoolbotercitroensapdilleeigriekse yoghurtkaneelkikkererwtenknoflookkomijnzaadkomkommerkorianderzaadkruidenmuntolijfoliepeperrode uiuiwaterzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lams-kibbeh in yoghurt

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bulgur, eidooier, gemengde specerijen, kaneel, mager lamsgehakt, mager lamsvlees, munt, olijfolie, pijnboompitten, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Kardemomrijst met gepocheerde eieren en yoghurt

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, ei, geelwortelpoeder, griekse yoghurt, groene chilipeper, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, korianderzaad, limoensap, peterselie, ui, water, witte wijnazijn, zeezoutvlokken en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Yoghurt-platbrood met gort en paddestoelen

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, citroensap, gedroogde porcini, geklaarde boter, griekse yoghurt, ingemaakte citroenschil, kastanjechampignons, knoflook, koriander, olijfolie, parelgort, peterselie, shiitake, tijm, volkorenmeel, water, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Lamsgehaktballetjes met berberisbessen, yoghurt & kruiden

Ingrediënten:
banaansjalotten, berberisbessen, dille, dragon, ei, gedroogde vijgen, gemalen piment, griekse yoghurt, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, laurier, munt, peterselie, suiker, tijm, ui, witte wijn, zonnebloemolie, zout, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Rode biet, yoghurt en relish van ingemaakte citroen

Ingrediënten:
dille, gele paprika, griekse yoghurt, ingemaakte citroenschil, knoflook, koriander, korianderzaad, kristalsuiker, olijfolie, peterselie, rode biet, rode ui, tomaat in blik, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Gebakken lever met gehakte salade en yoghurt-komijnsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, groene paprika, kalfslever, kerstomaat, knoflookteen, komijnzaad, komkommer, olijfolie, rode paprika, rode ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Turks
Soort:
vlees
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Kruidenyoghurt

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, knoflook, koriander, munt, peterselie, yoghurt en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Kruidenrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, dille, koriander, neutrale olie, peterselie, yoghurt en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Bijgerecht uit Thuis in de keuken:

Tahindressing

Ingrediënten:
agavesiroop, citroensap, dressing, honing, knoflook, koriander, munt, bladpeterselie, pompoenpitten, sojasaus, tahini, water, yoghurt en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Indiase wortel-raita

Ingrediënten:
gemberwortel, ghee, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, munt, peterselie, wortel, yoghurt, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Perzische noedelsoep

Ingrediënten:
eiernoedels, fettuccine, groentebouillon, kervel, koriander, lente-ui, olijfolie, peterselie, ui, yoghurt, zout, zure room, zwarte peper en zwartoogbonen

Keuken:
Iraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Recept uit Home made zomer:

Kruidige labneh

Ingrediënten:
chiliflakes, dille, knoflook, komijnzaad, koriander, munt, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, yoghurt en zout

Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Perzisch kruiden-komkommeryoghurt

Ingrediënten:
dille, extra vierge-olijfolie, knoflook, koriander, munt, perzische komkommer, peterselie, rozenblaadjes, rozijnen, walnoten, yoghurt en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / voorgerecht uit Noedels:

Pasteitje van gefrituurde noedels en spinazie met groene currysaus

Ingrediënten:
cayennepeper, eiernoedels, gember, griekse yoghurt, groene currypasta, jonge spinazie, knoflook, koriander, lichte sojasaus, maïsbloem, maïsolie, peterselie, sjalot, tomatenpuree, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Kibbeh met koriandersaus

Ingrediënten:
bulghur, citroensap, gemalen kaneel, gemalen koriander, gemalen piment, knoflook, koriander, lamsgehaktvulling met pijnboompitten, magere yoghurt, mager lamsgehakt, peterselie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Romige kruidendressing

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bosui, crème fraîche, dille, dragon, extra vierge-olijfolie, kervel, knoflook, koriander, peterselie, rodewijnazijn, sjalot, slagroom, suiker, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Kip met gekaramelliseerde ui & kardemomrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, berberisbessen, dille, griekse yoghurt, kaneelstokje, kardemompeulen, kippendijen, koriander, kruidnagel, olijfolie, peterselie, suiker, zout, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - 101 ballen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 101 ballen:

Pittige tuinboonballetjes (Falafel)

Ingrediënten:
bakpoeder, bladpeterselie, chilipoeder, dikke yoghurt, gedroogde tuinbonen, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, lente-ui, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...