90 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebakoliebroccolidonkere sojasausdroge sherrygemberkippenbouillonknoflooklente-uilichte sojasausmaïsoliemirinneutrale olieolierijstazijnrijstwijnsesamoliesesamzaaduiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte broccoli met shiitake

Ingrediënten:
broccoli, druivenpitolie, gedroogde shiitake, gember, inweekvocht van gedroogde shiitake, knoflook, maïsolie, sojasaus, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Lunch / avondmaal uit Nigella Express:

Noedelsoep voor hunkeraars

Ingrediënten:
baby-paksoi, dashi, donkerbruine basterdsuiker, gember, kippenbouillon, koriander, shiitake, sojasaus, steranijs, sugarsnaps, taugé en udonnoedels

Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Bihoensoep

Ingrediënten:
bihoen, knoflook, komkommer, lelieknoppen, palmsuiker, shiitake, sojasaus, tahoe, verse koriander en witte kool

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Loempia's

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, gemberwortel, lente ui, loempiavellen, neutrale olie, rijstwijn, shiitake, sojasaus, stevige tofu, suiker en taugé

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch / Thais / Vietnamees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

In de pan gebakken loempia's

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, gemberwortel, lente ui, loempiavellen, neutrale olie, rijstwijn, shiitake, sojasaus, stevige tofu, suiker en taugé

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch / Thais / Vietnamees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Loempia's met gerookte tofoe en peultjes

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, gemberwortel, gerookte tofu, lente ui, loempiavellen, neutrale olie, peultjes, rijstwijn, shiitake, sojasaus en suiker

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch / Thais / Vietnamees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Tofoe Spitskoolschotel

Ingrediënten:
chilisaus, suiker, olie, paddenstoelen, shiitakes, sojasaus, spitskool, tofu, water, wittewijnazijn, woknoedels en 
zout en peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Sichuan Bok Choy

Ingrediënten:
chili-olie, gefermenteerde zwarte bonen en chili pasta, hoisin, paksoi, rijstazijn, sesamolie, sesamzaad, shaoxingwijn, shiitake, sojasaus, suiker, water en zout

Soort:
groente
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Sukiyaki

Ingrediënten:
bieflappen, droge witte wijn, ei, japanse sojasaus, lente ui, maïsolie, medium sherry, mirin, sake, shiitake, somen, suiker, tahoe en wilde spinaziebladeren

Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Japanse rijstschotel

Ingrediënten:
abura-age, asperges, bamboescheuten, bosuitjes, dashi, gedroogde shii-takes, gember, japanse rijst, kipfilet, saké, sojasaus, suiker, wortel en zout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / voorgerecht uit De Shanghai-keuken:

Boeddhistische "gebraden eend"

Ingrediënten:
bakolie, gedroogde shii-takes, gember, lichte sojasaus, paddenstoelen, shaoxingwijn, suiker, tofuvellen en wortel

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / hoofdgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Umamibouillon met gepocheerde makreel

Ingrediënten:
bonitovlokken, cherrytomaten, citroenrasp, fijne suiker, konbuvellen, korianderzaad, lente ui, limoenrasp, makreelfilet, shiitake, sojasaus, togarashi peper en tomaat

Soort:
koude sauzen en bouillons / vis
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Ban li shao ji - Gestoofde kip met kastanjes

Ingrediënten:
bakolie, bamboescheuten, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde shii-takes, gember, kippenbouillon, kippendijen, kippenpoten, lente-ui, lichte sojasaus, reuzel, sesamolie, shaoxingwijn, voorgekookte kastanjes en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Haal meer recepten op...