108 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadobasilicumboterchilipepercitroengrascitroensapgemberknoflookkokosmelkkorianderlente-uilimoenrasplimoenschilmuntolieolijfoliepeperrode chilipeperrode uisjalotsojasaussuikerwaterzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Makreel met limoen

Ingrediënten:
chilipoeder, gember, knoflook, koriander, limoen, limoenrasp, limoensap, makreel, peterselie, rode ui, suiker en thaise vissaus

Soort:
vis
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Een salade met krab, avocado en limoen

Ingrediënten:
aardbeienijs, olijfolie, bloem, bloemen, bosuitjes, chilipeper, chocoladecake, krab, krabvlees, limoen, limoensap, nutella, olie, olijfolie, rode chilipeper, rozenblaadjes, rozenwater, boterham, stroop, suiker, toast, wasabipasta en zout

Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Gegrilde zoute garnalen met limoen-knoflooksaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, extra vierge-olijfolie, grof zeezout, knoflook, knoflookzout, limoenrasp, limoensap, rode ui, tijgergarnaal, oregano, verse tijm, versgemalen zwarte peper en visbouillon

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus / barbecue/grill / feestdagen
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Ceviche van kreeft & limoendressing

Ingrediënten:
espelettepeper, lente ui, limoenrasp, limoensap, kreeftenstaart, rijstazijn, rode paprika, sojasaus, waterkers, zeewier en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Taco's met zoete aardappel

Ingrediënten:
chipotlepeper in adobosaus, gemalen komijn, koolzaadolie, koriander, limoen, limoensap, maistortilla, queso fresco, rode ui, zoete aardappel en zure room

Soort:
salade / sous-vide
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Bijgerecht uit De Thaise keuken:

Koolsalade

Ingrediënten:
knoflook, kokosmelk, kool, limoen, limoensap, pinda, rode peper, sjalot en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / voorgerecht uit Sous-vide thuis:

Kipvleugels met jerk-marinade

Ingrediënten:
donkerbruine suiker, gember, kaneel, kipvleugels, knoflook, lente-ui, limoen, limoensap, madame jeanettes, nootmuskaat, piment, sojasaus en tijm

Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thailand, een culinaire reis:

Worst in bananenblad - naem

Ingrediënten:
bananenblad, groene thaise chilipeper, khao neow, kleefrijst, knoflook, kratiem, lente-ui, limoen, limoensap, natriumbicarbonaat, pinda, prik chee fa daeng, prik khee noo, rode chilipeper, varkenszwoerd, verse munt en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Guacamole met tomatillos

Ingrediënten:
avocado, jalapeñopeper, knoflook, koriander, lente-ui, limoensap, limoenzest, tomatillos en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / saus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Knapperige maïs-guacamole

Ingrediënten:
avocado, jalapeñopeper, knoflook, koriander, lente-ui, limoensap, limoenzest, maïskorrels, pompoenzaad en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / saus / vegetarisch
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche op Mexicaanse wijze

Ingrediënten:
avocado, citroensap, kerstomaat, limoen, limoensap, maistortilla, olijfolie, rode peper, rode ui, tomaat, verse koriander en zeebrasemfilet

Keuken:
Mexicaans / Peruaans
Soort:
tortilla / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Minimalistische guacamole

Ingrediënten:
avocado, citroenzest, jalapeñopeper, knoflook, koriander, lente-ui, limoensap, limoenzest en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / saus / vegetarisch
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebaars met kokos en kafferlimoen

Ingrediënten:
bietjes, gember, granaatappel, kafferlimoenen, kokosroom, limoensap, piment d'espelette, rode paprika, rode ui, sjalot, verse koriander en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Sherry and Cocoa

Ingrediënten:
annattopoeder, boter, cacao, dragon, kervel, korianderzaad, kreeftenschaal, limoensap, limoenzest, schaaldierenfond, amontillado sherry, sherryazijn, sjalot en vanillemerg

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Langoustinesaus

Ingrediënten:
arachideolie, citroenblaadjes, limoenrasp, limoensap, pinda's, rode chilipepers, rode ui, sesamolie, sojasaus, sushi-azijn en zoete sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Jalapeñoburger

Ingrediënten:
augurk, dijonmosterd, groene ui, jalapeñopeper, jong belegen goudse kaas, limoensap, limoenschil, mager rundgehakt, mayonaise, ui, witte broodjes en yoghurt

Keuken:
Amerikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / rundvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Crispy Beef and Shallot Salad

Ingrediënten:
birds-eye chilipeper, bosui, canola-olie, hartige zoetzure glazuur, koriander, korianderstengels, rundvlees, limoensap, limoenzest, munt, rode sjalot en thaise basilicum

Soort:
salade
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Gebakken makreel met salade van vers kokos en pinda's

Ingrediënten:
bosui, fijne kristalsuiker, gember, gezouten pinda's, grof zeezout, kokosvruchtvlees, koriander, limoen, limoensap, makreelfilet, mirin, munt, olijfolie, palmsuiker, rijstazijn, rode chilipeper, vissaus en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koch!:

Zalmtartaar

Ingrediënten:
bieslook, dille, gerookte zalmfilet, kappertjes, limoensap, limoenschil, milde olijfolie, peper, rucola, sjalotje, stokbrood en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Haal meer recepten op...