274 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloembotercayennepepercitroencitroensapeikikkererwtenkomijnkomijnzaadkoriandermuntolijfoliepaprikapoederpeperrode paprikatomaattomatenpureeuiwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

bloemkoolsalade met tomaat en komijn

Ingrediënten:
bloemkool, knoflook, komijnzaad, olijfolie, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

koude avocadosoep met komijn

Ingrediënten:
avocado, citroen, gemalen komijn, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, paprikapoeder, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Marokkaanse eieren met tomaten en komijn

Ingrediënten:
bladpeterselie, bosui, cayennepeper, chilivlokken, ei, fijne kristalsuiker, knoflook, komijnzaad, olijfolie, tomaat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van peterselie & parelgort

Ingrediënten:
bladpeterselie, bosui, cashewnoten, citroen, feta, gemalen komijn, gemalen piment, groene paprika, knoflook, korianderzaad, olijfolie, parelgort, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Kalf met knoflook

Ingrediënten:
bouillon, gedroogde tijm, gekonfijte knoflook, kalfsschouder, komijnzaad, peterselie, rugspek, witte peper, witte wijn, zout en zwarte peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gegrilde visspiezen met hawayej & peterselie

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, geelwortelpoeder, gemalen kardemom, heilbot, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, olijfolie, peterselie, witte vis, zeeduivel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Avondmaal uit Smokey goodness:

Chili con bbq

Ingrediënten:
avocado, bruine basterdsuiker, cayennepeper, cheddar, chilipoeder, demi glace, gemalen komijn, groene jalapeñopeper, groene paprika, knoflook, koriander, laurier, nachochips, olijfolie, peterselie, pulled beef, pulled pork, pure chocolade, tabasco chipotle, tomaat, tomatenpuree, tomatensap, witte ui, zout, zure room, zwarte bonen en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Falafel

Ingrediënten:
bladpeterselie, dubbelkoolzure soda, gehakt, gemalen komijn, gemalen koriander, groene peper, karwij, kikkererwten, koriander, lente-uitjes, sesamzaadjes, bleekselderij, knoflook, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gekruide VIS uit de oven

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, zout, gehakt, gemalen komijn, gemalen koriander, koriander, marinade, olijfolie, paprika's, pepertjes, pijnboompitten, knoflook, uien, visfilet, walnoten en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht uit Nopi:

Maïscakejes met rode biet-appelsalade

Ingrediënten:
bakpoeder, banaansjalot, basilicum, basilicumcress, bieten, bloem, boter, citroensap, diepvriesmaiskorrels, dragon, ei, feta, gemalen komijnzaad, granny smith, griekse yoghurt, grof zeezout, knoflook, maiskolven, olijfolie, peterselie, selderijzaad, valdespino sherryazijn, venkelzaad en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Knolselderijpuree met pittige bloemkool en kwarteleitjes

Ingrediënten:
bloemkool, bruine amandelen, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, groentebouillon, grof zeezout, ingemaakte citroenschil, knoflook, kwarteleitjes, laurier, mild gerookt paprikapoeder, olijfolie, peterselie, ras el hanout, selderijknol, tahinpasta, ui en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Gehaktballen uit de bergen

Ingrediënten:
broodkruim, cheddar, ciderazijn, dijonmosterd, ei, gehakt, gerookt paprikapoeder, knoflook, koffie, komijnzaad, korianderzaad, melasse, olijfolie, oregano, paprika, peterselie, pruimtomaat, rode spaanse peper, rode ui, tomatenketchup, worcestersaus, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / buffet / bijgerecht uit Veg!:

Couscoussalade met kruiden en walnoten

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, bleekselderij, citroen, dragon, extra vierge-olijfolie, knoflook, komijnzaad, ui, venkelknol, venkelzaad, volkoren reuzencouscous, walnoten, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Baba ganoush

Ingrediënten:
aubergine, cashewnotenpasta, citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen komijn, knoflook, koolzaadolie, peterselie, pindakaas, tahini, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Veg!:

In de oven gebakken pompoen en sjalotten met merguez-kikkererwten

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, extra vierge-olijfolie, fijn zeezout, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laurier, olijfolie, pompoen, rozemarijn, sjalot, ui, venkelzaad, zeezout, zoet gerookte-paprikapoeder, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Ontbijt / diner / lunch uit Honey & co:

Sabich met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, ei, gemalen komijn, groene chilipeper, honing, knoflook, olijfolie, peterselie, pita, rode chilipeper, tahin, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Honey & co:

Falafel uit Jemen (voor de hele familie)

Ingrediënten:
bakpoeder, gemalen komijn, geweekte kikkererwten, groene peper, kardemompeulen, kikkererwtenmeel, knoflook, koriander, peterselie, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Makshi - gevulde paprika met rundvlees en rijst

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, gemalen komijn, gemalen piment, knoflook, langkorrelrijst, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, rode paprika, rundergehakt, tomaat, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...