Russisch

Zoek naar Russisch in jouw eigen kookboeken

Russisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

koelitsj

Ingrediënten:
bloem, eieren, g boter, gedroogde vruchtjes, gist, g poedersuiker, ml melk, rozijnen, rum, saffraandraadjes en tl zout

Keuken:
Russisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haringen - seljodki

Ingrediënten:
peterselie, ui en zoute haring

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Diner / hoofdgerecht uit Creative chef:

Biefstuk kalashnikov

Ingrediënten:
biefstuk, bietensap, dille, gunpowderthee, jeneverbes, laurier, rietsuiker, ui en wodka

Keuken:
Russisch
Soort:
vlees
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Suggesties voor gevulde blini's

Ingrediënten:
avocado, bloem, boekweitmeel, boter, eiwit, gedroogde gist, gegrilde appel, kerrie-olie, koriander, roomkaas, suiker, tomaat, volle melk en zout

Keuken:
Russisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht uit Creative chef:

No. 3 From Russia, with love

Ingrediënten:
dennenolie, hamamelis, jeneverbes en wodka

Keuken:
Russisch
Soort:
etherische olie
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Creative chef:

Blini met zure room en zalm

Ingrediënten:
boekweitmeel, boter, eidooier, eiwit, gerookte zalm, instantgist, melk, suiker, zout en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
hapjes
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Pirogi

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, kruidenkwarkvulling, roomboter, zout en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Recept uit A little bite of Beddington:

Kruidenkwarkvulling voor pirogi

Ingrediënten:
bieslook, dille, ei, kwark, peterselie, tijm, zout en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje / italiaanse antipasti / vis-antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A little bite of Beddington:

Pirogi met zuurkool-vleesvulling

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, roomboter, zout, zure room en zuurkool-vleesvulling

Keuken:
Russisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Boeuf Stroganoff

Ingrediënten:
boter, champignons, mosterd, osssenhaas, ui en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
vlees
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Siberische asperges

Ingrediënten:
asperges, ijs en mayonaise

Keuken:
Russisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Philip Mechanicus - De vrolijke keuken

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De vrolijke keuken:

Aardappelsla van de Eifeltoren

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bleekselderij, citroensap, crème fraîche, ham, peper en zout

Keuken:
Russisch
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Snack of tussendoortje uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Luxe blini

Ingrediënten:
blini, gerookte zalm, kaviaar en zure room

Keuken:
Russisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Snack of tussendoortje uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Zakouski

Ingrediënten:
groene kruiden, pumpernickel, radijs en verse kaas

Keuken:
Russisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Blini's

Ingrediënten:
boter, flensjesbeslag met gist, gerookte zalm, kaviaar, olie en zure room

Keuken:
Russisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Blini's

Ingrediënten:
bloem, boekweitbloem, eidooier, eiwit, geklaarde boter, gist, melk, olijfolie, room en zout

Keuken:
Russisch
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Snack of tussendoortje uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Blini variaties

Ingrediënten:
blini, garnaaltjes, gepocheerd ei en groene asperge

Keuken:
Russisch
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Avondmaal uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Stroganoff met varkensvlees

Ingrediënten:
champignon, citroensap, dijonmosterd, ghee, groene asperges, karbonade, knoflook, kokosmelk, peterselie, reuzel, slagroom, ui, varkensfilet, zout en zwarte peper

Keuken:
Russisch
Soort:
bouillon
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Miniblini's met kaviaar

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, boter, droge gist, ei, gist, imitatiekaviaar, kaviaar, melk, suiker, verse dille, verse kervel, zout en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Blini´s met gerookte zalm

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gerookte zalm, instantgist, melk, verse dille, versgemalen zwarte peper en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Russische taart met zalm - koulibiac

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, instantgist, melk, rode ui, vastkokende aardappel, verse dille en zalmfilet

Keuken:
Russisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Koolsoep van mevrouw Sobakewitsj

Ingrediënten:
appel, dille, gevogeltebouillon, karwijzaad, laurier, majoraan, meiraap, paddestoelenbouillon, ui, vleesbouillon, witte kool, zout, zure room en zwarte peperkorrels

Keuken:
Russisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Russische eieren

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, ei, kappertjes, kaviaar, mayonaise, peterselie, suiker, yoghurt, zout, zoute augurk, zure augurken en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Koude keuken:

Okrosjka

Ingrediënten:
dille, ei, ham, komkommer, kwas, oud bruin bier, peterselie, suiker, ui, zout en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
soep/bouillon / mosterd
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Romanoffaardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, cassislikeur, citroensap, room, suiker en wodka

Keuken:
Russisch
Soort:
vegan
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / lunch uit Rijksmuseum kookboek:

Huzarensalade

Ingrediënten:
aardappel, appel, augurk, ei, mayonaise, peper, sjalot, slablad, vlees, wortel en zout

Keuken:
Russisch
Soort:
kalfsvlees / hartige hapjes / aardappelgerecht