Russisch

Zoek naar Russisch in jouw eigen kookboeken

Russisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

koelitsj

Ingrediënten:
bloem, eieren, boter, gedroogde vruchtjes, gist, poedersuiker, melk, rozijnen, rum, saffraandraadjes en zout

Keuken:
Russisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haringen - seljodki

Ingrediënten:
peterselie, ui en zoute haring

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Blini´s met gerookte vis en zalmeitjes

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, droge gist, ei, gerookte heilbot, gerookte paling, melk, peper, suiker, verse bieslook, verse dille, zalmeitjes en zout

Keuken:
Russisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren

Diner / voorgerecht van anita van h:

Bor­sjt met wod­ka­room **

Ingrediënten:
balsamicoazijn, dijonmosterd, biet, gemberpoeder, kippenbouillon, suiker, wodka en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

blini´s met imitatiekaviaar en bosui

Ingrediënten:
bloem, bosui, boter, crème fraîche, droge gist, ei, imitatiekaviaar, melk, peper, suiker, zalmeitjes en zout

Keuken:
Russisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Piroschki met kruidenricotta

Ingrediënten:
bladerdeeg, ei, peper, ricotta, verse kervel, verse peterselie, zout en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Soep van rode bietjes

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, grove mosterd, kaneelstokje, kruidnagel, peperkorrels, rode biet, sjalot, suiker, vleesbouillon en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Blini's

Ingrediënten:
boter, flensjesbeslag met gist, gerookte zalm, kaviaar, olie en zure room

Keuken:
Russisch
Een recept uit Philip Mechanicus - De vrolijke keuken

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De vrolijke keuken:

Aardappelsla van de Eifeltoren

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bleekselderij, citroensap, crème fraîche, ham, peper en zout

Keuken:
Russisch
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje / italiaanse antipasti / vis-antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit A little bite of Beddington:

Pirogi met zuurkool-vleesvulling

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, roomboter, zout, zure room en zuurkool-vleesvulling

Keuken:
Russisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Boeuf Stroganoff

Ingrediënten:
boter, champignons, mosterd, osssenhaas, ui en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
vlees
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Pirogi

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, kruidenkwarkvulling, roomboter, zout en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Recept uit A little bite of Beddington:

Kruidenkwarkvulling voor pirogi

Ingrediënten:
bieslook, dille, ei, kwark, peterselie, tijm, zout en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Romanoffaardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, cassislikeur, citroensap, room, suiker en wodka

Keuken:
Russisch
Soort:
vegan
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Bijgerecht uit Creative chef:

No. 3 From Russia, with love

Ingrediënten:
dennenolie, hamamelis, jeneverbes en wodka

Keuken:
Russisch
Soort:
etherische olie
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Suggesties voor gevulde blini's

Ingrediënten:
avocado, bloem, boekweitmeel, boter, eiwit, gedroogde gist, gegrilde appel, kerrie-olie, koriander, roomkaas, suiker, tomaat, volle melk en zout

Keuken:
Russisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Diner / hoofdgerecht uit Creative chef:

Biefstuk kalashnikov

Ingrediënten:
biefstuk, bietensap, dille, gunpowderthee, jeneverbes, laurier, rietsuiker, ui en wodka

Keuken:
Russisch
Soort:
vlees
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Siberische asperges

Ingrediënten:
asperges, ijs en mayonaise

Keuken:
Russisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Miniblini's met kaviaar

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, boter, droge gist, ei, gist, imitatiekaviaar, kaviaar, melk, suiker, verse dille, verse kervel, zout en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Puree van borscht van geroosterde bieten

Ingrediënten:
azijn, borscht van geroosterde bieten, citroensap, halfvolle room, melk en slagroom

Keuken:
Russisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Snack of tussendoortje uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Blini variaties

Ingrediënten:
blini, garnaaltjes, ei en groene asperge

Keuken:
Russisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Blini's

Ingrediënten:
bloem, boekweitbloem, eidooier, eiwit, geklaarde boter, gist, melk, olijfolie, room en zout

Keuken:
Russisch
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Snack of tussendoortje uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Luxe blini

Ingrediënten:
blini, gerookte zalm, kaviaar en zure room

Keuken:
Russisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Snack of tussendoortje uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Zakouski

Ingrediënten:
groene kruiden, pumpernickel, radijs en verse kaas

Keuken:
Russisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Boeuf stroganoff

Ingrediënten:
champignon, crème fraîche, knoflook, mild paprikapoeder, olie, paprika, peper, rosbief, sjalot, tabasco, tomatenpuree en wodka

Keuken:
Russisch
Soort:
vlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Piroshki met gerookte zalm

Ingrediënten:
bladerdeeg, ei, eierdooier, gerookte zalm, sjalot en verse dille

Keuken:
Russisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis