Thais

Zoek naar Thais in jouw eigen kookboeken

Thais koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Tom ka gai (Thaise kippensoep met kokosmelk, limoen & koriander)

Ingrediënten:
chilipepers, citroengras, djeroek poeroetblaadjes, gemberwortel, kipfilet, kokosmelk, koriander, limoen en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Geraspte daikon & thaise saus

Ingrediënten:
ahornsiroop, chilipeper, daikon, koriander, limoen, limoensap, nuoc mam, pinda's, sesamolie, sojasaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Thaise laab

Ingrediënten:
basmatirijst, groene ui, jasmijnrijst, komkommer, koriander, limoen, mager rundgehakt, nam pla, rode peper, rode ui, sla en tomaat

Keuken:
Thais
Soort:
salade / pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise butternut pompoen

Ingrediënten:
arachideolie, flespompoen, cayennepeper, chilipepervlokken, druivenpitolie, gember, jalapeñopeper, knoflook, kokosmelk, koriander, maïsolie, pindakaas, thaise chilipeper, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Pindasaus, zes manieren

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, chilipeper, citroengras, knoflook, kokosmelk, kurkuma, limoensap, pinda, sjalot, sojasaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kerrie-pindasaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, currypasta, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, limoensap, pinda, sjalot, sojasaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Thaise viskoekjes

Ingrediënten:
citroenblad, ei, haricots verts, palmsuiker, red snapper, rode currypasta, rode peper, vissaus, zoete chilisaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Marie Claire Crispy:

Gekookte mosselen met Thaise salsa

Ingrediënten:
komkommer, limoen, limoensap, mosselen, munt, palmsuiker, paprika, spaanse peper, vissaus en witte wijn

Keuken:
Thais
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Basisrecept uit Ingrediënten:

Thaise chilipasta

Ingrediënten:
knoflook, lente-ui, nam pla, rietsuiker, rijstazijn, rode peper, thaise vissaus, verse koriander, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise maispannenkoekjes met verse tomatillosalsa

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, druivenpitolie, eidooier, eiwit, jalapeñopeper, lente-ui, maïskorrels, maïsolie, sojasaus, thaise peper, verse tomatillosalsa, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Thaise kipfilet uit de wok

Ingrediënten:
kipfilet, lente-ui, olie, pitabroodje, sla en thaise chilipasta

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

100% rauwe pad thai

Ingrediënten:
bladspinazie, cashewnoten, chilipoeder, ciderazijn, daikon, groene asperge, knoflook, koriander, lente ui, limoen, olijfolie, paprika en sojasaus

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Thaise biefstuk van de barbecue

Ingrediënten:
biefstuk, koriander, limoensap, nam pla, pinda's, rode currypasta, rode peper, sesamolie en sjalot

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het spirelli kookboek:

Bo bun met gamba's met thaise saus

Ingrediënten:
bataviasla, bloem, frituurolie, gamba, knoflook, komkommer, koriander, kropsla, munt, peper, pinda's, mihoen, taugé, thaise saus, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Thaise linzensoep met garnalen

Ingrediënten:
bleekselderij, citroengras, garnalen, koriander, lente-ui, rode linzen, chilipeper, thaise vissaus en visbouillon

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

In kokosmelk gestoofde kip met gegrilde ananas

Ingrediënten:
ananas, gemberwortel, kipfilet, kokosmelk, rode peper, rode ui, sereh, thaise vissaus, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

Thaise rijst

Ingrediënten:
bruine langkorrelrijst, citroengras, groentebouillon, kokosnoot, komijnzaad, korianderzaad, lente-ui, limoen, olijfolie, ui, gember en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Knapperige Thaise noedels met rundvlees

Ingrediënten:
arachideolie, courgette, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, pittige bouillon, rijstazijn, rijstvermicelli, rode spaanse peper, runderbiefstuk, teriyakisaus, gember en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geroerbakt varkensvlees met gedroogde garnalen

Ingrediënten:
garnalenpasta, gedroogde garnaal, knoflook, limoen, paksoi, palmsuiker, raapstelen, sojasaus, varkenshaas en verse pepers

Keuken:
Thais
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Tofu met groenten - pad pak tow-hoo

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, champignon, knoflook, kratiem, nam pla, oestersaus, olie, peultjes, rode paprika, suiker, taugé, thaise vissaus, tofu, ui, witte peper en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Eiermie met varkensvlees - ba-mee moo daeng

Ingrediënten:
bai pak chee, ba mee, eiermie, knoflook, kratiem, nam pla, paksoi, rode kleurstof, sojasaus, suiker, taugé, thaise vissaus, varkensbotten, varkenshaas, verse koriander, water, witte peper en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Varkensvlees aan stengels citroengras

Ingrediënten:
citroengras, knoflook, korianderwortel, sojasaus, suiker, varkensgehakt en zoete chilisaus

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Viscurry met sjalotjes en citroengras uit het noorden

Ingrediënten:
chilivlokken, citroengras, galangal, groentebouillon, knoflook, palmsuiker, sjalot, thaise vissaus en zalmfilet

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vis
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Gestoomde mosselen met thaise kruiden

Ingrediënten:
citroengras, kaffir-limoenblaadjes, korianderblaadjes, lente ui, limoensap, mosselen, rode pepers, sjalot en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Mosselen en strandgapers met citroengras en kokosroom

Ingrediënten:
citroengras, droge witte wijn, kaffir-limoenblaadjes, knoflookbieslook, kokosroom, lente ui, mosselen, strandgapers, thaise groene currypasta en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Maïs- en cashewnotencurry

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bleekselderij, cashewnoten, citroengras, kaffir-limoenblaadjes, lente ui, mais, palmsuiker, sjalot, sojasaus, thaise rode currypasta, thaise vissaus, tomaatblokjes en tomatenketchup

Keuken:
Thais
Soort:
curry / groente