Thais

Zoek naar Thais in jouw eigen kookboeken

Thais koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Tom ka gai (Thaise kippensoep met kokosmelk, limoen & koriander)

Ingrediënten:
chilipepers, citroengras, djeroek poeroetblaadjes, gemberwortel, kipfilet, kokosmelk, koriander, limoen en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Geraspte daikon & thaise saus

Ingrediënten:
ahornsiroop, chilipeper, daikon, koriander, limoen, limoensap, nuoc mam, pinda's, sesamolie, sojasaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Thaise rijstsoep met ballen

Ingrediënten:
chinese kool, fijne kristalsuiker, gember, kippenbouillon, lente-ui, mihoen, rijstnoedels, rondkorrelrijst, sesamolie, varkensgehaktballetjes, varkensvlees en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Avondmaal uit Fresh en light:

Pikante Thaise kipgehaktsalade met zoetzure komkommer

Ingrediënten:
chilipasta, fijne kristalsuiker, gemberwortel, kipgehakt, knoflook, komkommer, koriander, limoensap, plantaardige olie, rijstazijn, rode chilipeper en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht / tussengerecht uit Ingrediënten:

Gemarineerde kipspiesjes met pindasaus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gemberwortel, kippenbouillon, knoflook, limoensap, maiskipfilet, nam pla, rode spaanse peper, sesamolie, thaise vissaus, verse koriander en zoute pinda’s

Keuken:
Thais
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Avondmaal uit Fresh en light:

Thaise groene curry-kipspiezen met gemberquinoa

Ingrediënten:
gemberwortel, kipfilet, kokosroom, korianderblaadjes, limoen, munt, sesamolie, stengelui, thaise groene currypasta en witte quinoa

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise groentesoep

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, groentebouillon, koriander, limoensap, oesterzwam, paddenstoelenbouillon, peultjes, sojasaus, stevige tofu, suiker, thaise chilipeper, wortel, zijdetofu en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Pad thai noedels

Ingrediënten:
bosui, ei, jonge boerenkool, lichte sojasaus, pinda, tamarindepasta, taugé, thaise rijstnoedels, verse koriander, wortel, zoete chilisaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / nagerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Thaise kokosgelei

Ingrediënten:
agar-agar, djeroek poeroetblaadjes, fijne suiker, gekarameliseerde pinda, gemberwortel, kokosmelk, melk, rode chilipeper en sereh

Keuken:
Thais
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snel gestoofde groente, Thaise stijl

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, chilipasta, chilipeper, courgette, djeroek poeroet, druivenpitolie, gedroogde chilipeper, groene currypasta, knoflook, kokosmelk, limoen, maïsolie, rode currypasta, sojasaus, vegetarische vissaus, witte ui, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Dipsaus in Vietnamese stijl

Ingrediënten:
bruine suiker, chilipeper, chilivlokken, knoflook, limoen, limoensap, palmsuiker, sojasaus, thaise pepers, wortel en zeewier

Keuken:
Thais
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise maispannenkoekjes met verse tomatensalsa

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, druivenpitolie, eidooier, eiwit, jalapeñopeper, lente-ui, maïskorrels, maïsolie, sojasaus, thaise peper, verse tomatensalsa, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Pad thai

Ingrediënten:
chilipoeder, chinese leek, ei, gedroogde garnalen, knoflook, rijstnoedels, suiker, tamarindesap, taugé, tofu, vissaus, witte radijs, wokolie en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Thaise salade van komkommer en kruiden

Ingrediënten:
citroensap, gerookte kipfilet, knoflookbieslook, komkommer, rode ui, suiker, thaise vissaus, verse basilicum, verse koriander, verse munt en zoete chilisaus

Keuken:
Thais
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Thaise Zoetzure Groente

Ingrediënten:
ananassap, suiker, fruit, gemberpoeder, kerstomaat, komkommer, lichte sojasaus, maïzena, olie, rijstazijn, rode ui, tomatenpuree, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Thaise mihoensalade

Ingrediënten:
komkommer, koriander, lichte sojasaus, limoensap, mihoen, munt, olie, pinda’s, pul biber, rode paprika, rode ui, suiker en zout

Keuken:
Thais
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Slawraps met Thais rundvlees

Ingrediënten:
chilipeper, ijsbergsla, knoflook, lichte basterdsuiker, limoen, mango, olie, runderreepjes, thaise vissaus, verse basilicum, verse koriander en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / nagerecht uit Rijst en risotto:

Thaise rijstcake

Ingrediënten:
citroenrasp, dikke room, ei, groene kardemompeulen, kiwi, kwark, laurierblad, melk, pandanrijst, poedersuiker, rode bes, slagroom, stervrucht, vanille-essence en witte bessen

Keuken:
Thais
Soort:
rijst
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Lunch / avondmaal uit Nigella bijt:

Thaise curry met pompoen en zeebanket

Ingrediënten:
citroengras, gepelde rauwe garnalen, javaanse suiker, kokosmelk, koriander, kurkuma, limoenblaadjes, limoensap, paksoi, pompoen, thaise currypasta, visbouillon en zalmfilet

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Gebakken Thaise rijst

Ingrediënten:
arachideolie, ei, kippenborst, knoflook, kokosmelkpoeder, lente-ui, pandanrijst, peperolie, rode paprika, scherp kerriepoeder, suikermaïskorrels uit blik, ui, verse gember, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

Feestelijke rijst

Ingrediënten:
citroengras, gemalen kurkuma, knoflook, kokosmelk, komkommer, kroepoek, olie, omelet, pandanrijst, rode spaanse peper, tomaat, ui en water

Keuken:
Thais
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Kipcurry met citroengras

Ingrediënten:
citroengras, galangal, garnalenpasta, groene peper, kaffir-limoenblaadjes, kippenbouillon, kippendij, knoflook, korianderwortel, kurkuma, pinda, sjalot, suiker en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Zwaardvis met currygroenten

Ingrediënten:
limoen, milde rode currypasta, olie, rode kidneybonen, thaise groentemix, tomatenblokjes uit blik, ui, zout en zwaardvissteak

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren

Diner / hoofdgerecht van anita van h:

Ge­ma­ri­neer­de gar­na­len met pan­dan­rijst ****

Ingrediënten:
bosuitjes, limoenen, olie, pandanrijst, rode peper, suiker, knoflook, thaise vissaus, tijgergarnalen en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Pomelosalade

Ingrediënten:
garnaal, knoflook, kokos, krabvlees, lente ui, limoensap, palmsuiker, pinda, pomelo, rode pepers, sjalot, thaise vissaus, verse koriander en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Thaise groene curry met winterpompoen

Ingrediënten:
cashewnoten, kokosmelk, lichtbruine suiker, limoensap, sjalot, thaise basilicum, thaise groene currypasta, vissaus en winterpompoen

Keuken:
Thais
Soort:
sous-vide / vegetarisch