Thais

Zoek naar Thais in jouw eigen kookboeken

Thais koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Tom ka gai (Thaise kippensoep met kokosmelk, limoen & koriander)

Ingrediënten:
chilipepers, citroengras, djeroek poeroetblaadjes, gemberwortel, kipfilet, kokosmelk, koriander, limoen en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Geraspte daikon & thaise saus

Ingrediënten:
ahornsiroop, chilipeper, daikon, koriander, limoen, limoensap, nuoc mam, pinda's, sesamolie, sojasaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Thaise viskoekjes

Ingrediënten:
citroenblad, ei, haricots verts, palmsuiker, red snapper, rode currypasta, rode peper, vissaus, zoete chilisaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Marie Claire Crispy:

Gekookte mosselen met Thaise salsa

Ingrediënten:
komkommer, limoen, limoensap, mosselen, munt, palmsuiker, paprika, spaanse peper, vissaus en witte wijn

Keuken:
Thais
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Roergebakken broccoli

Ingrediënten:
broccoli, groene thaise currypasta, oestersaus, olie, suiker en ui

Keuken:
Thais
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Thaise kipfilet uit de wok

Ingrediënten:
kipfilet, lente-ui, olie, pitabroodje, sla en thaise chilipasta

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Basisrecept uit Ingrediënten:

Thaise chilipasta

Ingrediënten:
knoflook, lente-ui, nam pla, rietsuiker, rijstazijn, rode peper, thaise vissaus, verse koriander, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Thais
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Thaise keuken:

Schoonzooneieren

Ingrediënten:
eieren, knoflook, palmsuiker, rode peper, sjalot, sla, tamarinde, thaise vissaus en verse koriander

Keuken:
Thais
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Pikant-zure garnalensoep - tom yam goong

Ingrediënten:
bai ma-grood, bai pak chee, bergamotblad, citroengras, galanga, gepelde rauwe garnalen, groene thaise chilipeper, kha, knoflook, kratiem, limoensap, nam pla, nam prik pow, prik khee noo, sjalot, strochampignon, ta krai, thaise vissaus, verse koriander, water en zwarte chilipasta

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Mie met gehaktballetjes - guay teow look-chin

Ingrediënten:
bai pak chee, bleekselderij, gehaktballen, kaneelpijpjes, kardemompeulen, knoflook, kratiem, lichte sojasaus, maggi, nam taan peep, olie, palmsuiker, raak pak chee, rundvlees, steranijs, tarwemie, taugé, verse koriander, verse korianderwortel, water, witte peperkorrels, zoete ketjap en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Rode Zee mie - yen ta fo

Ingrediënten:
chilipepers in azijn, frituurolie, gedroogd varkenszwoerd, inktvis, kaep moo, knoflook, kratiem, moeraskool, nam pla, prik dong, spinazie, suiker, tarwemie, thaise vissaus, tomatenketchup, varkenshaas, visballetjes, viskoekjes, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Thaise keuken:

Krokante mie met rundvlees op z'n Thais

Ingrediënten:
biefstuk, gember, knoflook, kruidenbouillon, lente ui, mihoen, minicourgette, rijstazijn, rode peper, sojasaus, teriyakisaus en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Varkensvlees met taugé - moo pad tua ngok

Ingrediënten:
knoflook, kratiem, lente-ui, nam pla, olie, suiker, taugé, thaise vissaus, varkensgehakt en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Geroerbakte krab en tahoe

Ingrediënten:
babymaiskolf, knoflook, krabvlees, lente ui, limoen, palmsuiker, rode peper, sojasaus, tahoe, thaise vissaus en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Bijgerecht uit De Thaise keuken:

Yam van rauwe groenten

Ingrediënten:
azijn, bihoen, bleekselderij, citroensap, jonge spinazie, knoflook, komkommer, palmsuiker, pinda, rode paprika, rode peper, sesamzaad, sojasaus, tahoe, tomaat, verse munt, waterkers en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Bijgerecht uit De Thaise keuken:

Groene papajasalade

Ingrediënten:
groene papaja, knoflook, kousenband, limoen, pinda, rode peper, sjalot, sperziebonen, suiker, thaise vissaus en tomaat

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Basisrecept uit Thailand, een culinaire reis:

Zongedroogde zoute vis - pla kem

Ingrediënten:
makreel, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Oerwoudkerrie met meerval - gaeng paa pla dook

Ingrediënten:
bai horapa, bai ma-grood, bergamotblad, citroengras, gapi, garnalenpasta, gedroogde chilipeper, laos, knoflook, krachai, kratiem, ma-khue puang, meerval, nam pla, olie, peperkorrels uit blik, prik chee fa, prik chee fa haeng, sjalot, ta krai, thaise aubergine, thaise groene chilipeper, thaise vissaus, verse basilicum, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Zeebanket met citroengras - pad po taek

Ingrediënten:
bai horapa, bamboescheuten, citroengras, coquilles, garnalen, groene paprika, kokosmelk, mosselen, nam pla, nam prik gaeng keow wan, olie, suiker, ta krai, thaise groene kerriepasta, thaise vissaus, verse basilicum en visfilet

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Kip met gele kerrie - gaeng garee gai

Ingrediënten:
geel kerriepoeder, kipfilet, knoflook, kokosmelk, kratiem, nam pla, olie, suiker, thaise vissaus en ui

Keuken:
Thais
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Gemengde kerrieschotel - gaeng hoh

Ingrediënten:
bamboescheuten, cellofaanmie, geelwortel, gele bonensaus, ingelegde amsoi, kerriepoeder, kip, knoflook, kratiem, ma-khue puang, nam pla, nam prik gaeng ped, olie, sperziebonen, strochampignon, tao jeow, thaise aubergine, thaise rode kerriepasta, thaise vissaus, tomaat, varkensvlees en woon sen

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vlees / gevogelte
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Tien groenten stoofpot - tom jabchai

Ingrediënten:
bai pak chee, bleekselderij, chinese broccoli, knoflook, kratiem, lente-ui, moeraskool, olie, paksoi, savooiekool, snijbiet, sojasaus, spinazie, suiker, varkenslapjes, verse koriander, water, witte kool, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Picknick / bijgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Papaja salade - som tam esan

Ingrediënten:
ansjovissaus, groene papaja, groene thaise chilipeper, knoflook, kratiem, limoensap, ma-kaam piag, prik khee noo, sperziebonen, tamarindesap, tomaat en zout

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Salade met varkenszwoerd - phla nang moo esan

Ingrediënten:
bai pak chee, citroengras, lente-ui, limoensap, nam pla, rijst, ta krai, thaise vissaus, varkensgehakt, varkenszwoerd, verse koriander en verse munt

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Thaise wontonsoep - geow nam moo

Ingrediënten:
bai pak chee, knoflook, kratiem, lente-ui, maggi, nam pla, olie, paksoi, taugé, thaise vissaus, varkensbotten, varkensgehakt, verse koriander, water, witte peper, wontonvel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / voorgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Cellofaannoedelsoep - gaeng jued woon sen

Ingrediënten:
bai pak chee, cellofaannoedels, knoflook, kool, kratiem, lente-ui, maggi, maïzena, nam pla, olie, thaise vissaus, varkensgehakt, verse koriander, water en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / soep/bouillon