Amerikaanse venusschelp

Amerikaanse venusschelp wordt beschouwd als venusschelp.

Alternatieve naam: quahog.

Zoek naar amerikaanse venusschelp in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met amerikaanse venusschelp in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste amerikaanse venusschelp recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient amerikaanse venusschelp:

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Stuffed Clams

Ingrediënten:
amerikaanse venusschelp, boter, champignons, knoflook, knoflookconfit, laurier, paneermeel, peterselie, sjalot, tijm en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Schaaldierenbouillon

Ingrediënten:
amerikaanse venusschelp, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, tomatenpasta en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Recept uit California Dreamin':

Vissoep met kimchi

Ingrediënten:
beukenzwam, enoki, groentebouillon, jasmijnrijst, kimchi, maaltijdsoep, meiknol, venusschelp, witvis en zijdentofu

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Shellfish Risoto with Fruits of the Forest - Schaaldierenrisotto met vruchten uit het bos

Ingrediënten:
akkerchampignons, arboriorijst, cantharellen, carnarolirijst, cayennepeper, eekhoorntjesbrood, garnalen, inktvis, kastanjeboleet, kervel, kippenbouillon, mosselen, oesterzwam, olijfolie, oranje-groene melkzwam, paarse schijnridderzwam, peterselie, quahog, selderijzout, tapijtschelpen, trompets de mort, truffel, truffelolie, ui, venusschelpen, witte wijn en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
risotto / schaal- en schelpdieren / paddenstoelen
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Geroosterde langoustines

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, gamba, knoflook, langoustine, peper, pipis, scampi, sint-jakobsschelp, venusschelp, verse basilicum, verse rozemarijn, vongole en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
barbecue/grill / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Avondmaal uit Fresh en light:

Visstoofpotje met gremolata

Ingrediënten:
bladpeterselie, cherrytomaten, chilivlokken, citroenrasp, knoflook, olijfolie, sjalot, venusschelp, visbouillon, vongole en witvisfilet

Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

vissoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, droge witte wijn, garnaal, kerstomaat, kippenbouillon, langoustines, laurierblaadjes, mosselen, olijfolie, rode chilipeper, scampi, uien, venusschelpen, vongole en zeebrasems

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Spaghetti marinara

Ingrediënten:
bladpeterselie, garnaal, knoflook, olijfolie, poon, pruimtomaat, schorpioenvis, spaghetti en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles