Agar-agar

Het woord agaragar komt uit het Maleis en betekent gelei. Opgelost in heet water en daarna afgekoeld is agar te gebruiken als gelatine. De bindkracht is tweemaal zo groot als die van gelatine; bovendien is agargel minder gevoelig voor veranderingen van zuurgraad.

Agar heeft E406 als E-nummer

Agar wordt ondermeer gebruikt als:

Alternatieve naam: agaragar.

Zoek naar agar-agar in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met agar-agar in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste agar-agar recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient agar-agar:

Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Gumbava-gel

Ingrediënten:
agar-agar, citras, kaffirlimoen en suikerwater

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / saus
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Basisrecept uit Portfolio:

Perzikgelei

Ingrediënten:
agar-agar, kappa en perzikensap

Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Frambozengelei

Ingrediënten:
agar-agar, frambozenpuree en suikerstroop

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Koffiegelei

Ingrediënten:
agar-agar, espresso, koffie en suikerstroop

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / pudding / vegetarisch