bij de koffie

bij de koffie

Zoek naar bij de koffie in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bij de koffie recepten

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Buffet / bij de koffie uit Tomaten:

Tomaten, freekeh en avocado

Ingrediënten:
arganolie, avocado, citroen, freekeh, kerstomaten, lente-ui, pijnboompitten, verse peterselie en zongedroogde tomaten in olie

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Spaanse keuken:

guirlache

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, hazelnoten, kristalsuiker en olie

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak / snoep / vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bij de koffie uit Keukenlab:

Tijgersoezen

Ingrediënten:
banketbakkersroom, boter, kaneel, patentbloem, soezendeeg en witte basterdsuiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bij de koffie uit De kunst van het koken:

Le Saint-André aux abricots - Walnoottaart met abrikozenvulling en glazuur

Ingrediënten:
abrikozenjam, abrikozenvulling, gekarameliseerde walnoten, kirsch, poedergelatine, praliné van walnoten, suiker, walnoottaart, walnoten en witte fondant met kirsch

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Tottenham cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, discobolletjes, ei, kokosschilfers, melk, natuurlijke roze kleurstof, poedersuiker, rode bessensap, water en witte suiker

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Chocoladetaart uit Nancy

Ingrediënten:
amandelpoeder, amandelschilfers, bloem, boter, eieren, kristalsuiker, poedersuiker en pure chocolade

Soort:
zoet / koek en gebak / chocolade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bij de koffie uit De Joodse keuken:

Rugelach - Noten met rozijnenmaantjes

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, kaneel, kwark, rozijnen, suiker, walnoten, zout en zure room

Keuken:
Amerikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Cornish heavy cake

Ingrediënten:
bloem, boter, eigeel, gekonfijte citrusschil, krenten, melk, reuzel, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Délice au chocolat

Ingrediënten:
amandelpoeder, bittere chocolade, bloem, boter, eieren en kristalsuiker

Soort:
zoet / koek en gebak / chocolade
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Biscuit met slagroom en vers fruit

Ingrediënten:
afdekgelei, amandelschilfers, bloem, bloemsuiker, boter, eieren, kristalsuiker, slagroom en vers fruit

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Zwitserse rol met boterroom

Ingrediënten:
amandelschilfers, bloem, bloemsuiker, boter, boterroom, eieren, kristalsuiker en maïzena

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Antwerps gebak

Ingrediënten:
afdekgelei, amandelpoeder, amandelschilfers, bloem, boter, eieren, kristalsuiker en suikerglazuur

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Appelstrudel (oud-Weens recept)

Ingrediënten:
appels, bloem, bloemsuiker, boter, eidooier, hazelnoten, kaneelpoeder, kristalsuiker, olie, paneermeel, rozijnen, slagroom, suiker, walnoten, water, zout en zure room

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Kilometergebak

Ingrediënten:
afdekgelei, amandelschilfers, banketbakkersroom, bladerdeeg, eieren, frangipane en fruit

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Driekoningentaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boon, boter, broyage, ei en eieren

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Abrikozensloefjes

Ingrediënten:
abrikozen uit blik, afdekgelei, bladerdeeg, bloem, bloemsuiker, boter, broyage en ei

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Mattentaarten

Ingrediënten:
amandelpoeder, bladerdeeg, ei, eierdooiers, eiwitten, griessuiker, karnemelk en melk

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Jockey-fruittaart

Ingrediënten:
afdekgelei, banketbakkersroom, bladerdeeg, bloemsuiker, ei, seizoensfruit en slagroom

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Perentaartjes

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, afdekgelei, bloem, bloemsuiker, boter, broyage, eierdooier, eieren, gekonfijte sinaasappelschil, kristalsuiker, peren uit blik, toervetstof, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Tarte Tatin

Ingrediënten:
appels, bladerdeeg, boter, ei, kaneelijs, kaneelpoeder, kristalsuiker, munt en rozijnen

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Allumettes

Ingrediënten:
amandelschilfers, ananas, banketbakkersroom, bladerdeeg, bloemsuiker, eieren, eiwit, griessuiker, kristalsuiker en slagroom

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Appelgozetten

Ingrediënten:
appelcompote, bladerdeeg, ei, granulésuiker, kaneelpoeder, rozijnen en vanillesuiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Anglaises

Ingrediënten:
afdekgelei, amandelschilfers, appels, banketbakkersroom en bladerdeeg

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Roomhoorntjes

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bladerdeeg, ei en granulésuiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Carré confituur

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, afdekgelei, bladerdeeg en ei

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Tompoezen

Ingrediënten:
afdekgelei, banketbakkersroom, bladerdeeg en suikerglazuur

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak