Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroensapcourgettedroge witte wijneiknoflookkorianderlaurierolieolijfolieoreganoparmezaanse kaaspeperpeterselierode paprikasuikertijmtomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kwabaal met groenten

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, cayennepeper, cognac, knoflook, kwabaal, olijfolie, peper, peterselie, saffraan, sjalotjes, tomaten, uien, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Varkensreepjes met groenten

Ingrediënten:
cayennepeper, erwten, knoflook, koriander, olie, paprika, peper, rode wijn, rode wijnazijn, suiker, tomatenpuree, ui, varkensvlees en zout

Soort:
vlees / varkensvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kipbroodje met groenten

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, courgette, gerookte ham, kippenbouillon, kippengehakt, peper, room, tomaten, uien, vetstof, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gierstovenschotel met groenten

Ingrediënten:
basilicum, bonenkruid, champignons, courgette, gierst, mozzarella, olijfolie, peper, prinsessenbonen, rozemarijn, tijm, tomaten, ui, water en zout

Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Hondshaai met tomaten

Ingrediënten:
broodkruim, groene tomaten, hondshaaifilet, olijfolie, oregano, peper, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Steak Tomate

Ingrediënten:
amsterdamse uitjes, augurk, azijn, bloemen, cress, dijonmosterd, eetbare bloemen, ei, kappertjes, lichte sojasaus, mosterd, peper, peterselie, radijsjes, sjalot, tabasco, tartaar, tomaat, tomatenpuree, water, worcestersaus en zout

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Brunch / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Rarebits met tomaten

Ingrediënten:
bloem, boter, brood, cheddar, laurier, mosterd, platbrood, tomaat, ui, volle melk, worcestersaus, zeezout en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Tomaten met limabonen

Ingrediënten:
azijn, basilicumbladeren, bonen, brood, bruine suiker, chutney, fruit, groente, groenten, jam, knoflook, laurier, olie, peper, pruim, roomijs, siroop, suiker, ui, vijgen, zout en zout

Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Recept uit Proef! Oranjebloesem:

Tomaten-sesamchutney

Ingrediënten:
boter, honing, kaneel, peper, pomodori tomaten, saffraan, sesamzaadjes, sjalotje en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Thuis in de keuken:

Tomaten Paprikasaus

Ingrediënten:
chorizo, olie om te bakken, paprikapoeder, peper, salami, rode wijnazijn, tomaten, ui, kruiden, water en zout

Soort:
vlees / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Kippenlevers met tomaten

Ingrediënten:
kippenbouillonblokje, kippenlever, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse basilicum, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

snoekbaars met tomaten

Ingrediënten:
citroensap, doorregen spek, droge witte wijn, ei, mayonaise, milde mosterd, olie, peper, sjalot, snoekbaars, tomaat, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Tomaten-kruidenbeignets

Ingrediënten:
crème fraîche, dyonnaise, ei, frituurolie, parmezaanse kaas, peper, provençaalse kruiden, sjalot, trostomaat, venkel, zelfrijzend bakmeel, zongedroogde tomaat en zout

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Buffet / bijgerecht uit De zomerkeuken:

Sperziebonen met tomaten

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, pruimtomaten, sperziebonen, ui, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Recept uit Grieks koken:

Linzensoep met tomaten

Ingrediënten:
gedroogde peper, knoflook, laurierblad, linzen, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Bijgerecht uit Grieks koken:

Gevulde tomaten

Ingrediënten:
olijfolie, peper, peterselie, rondkorrelige rijst, tomaten, tomatenpuree, uien, water en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Tomaten-basilicumvinaigrette

Ingrediënten:
franse mosterd, olijfolie, peper, suiker, ui, verse basilicum, vleestomaat, wittewijnazijn en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Fajah Lourens en Anke Langelaan - Killerbody dieet

Recept uit Killerbody dieet:

Tomaten-gehaktsaus

Ingrediënten:
basilicum, boter, groenten, knoflook, olijfolie, peper, rundergehakt, tomaat, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
vlees / saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tomaten-pestosaus

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pesto, peterselie, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Wittebonengratin met tomaat

Ingrediënten:
borlottibonen, boter, cannellinibonen, flageolets, gerookt-paprikapoeder, knoflook, marjolein, olijfolie, paneermeel, paprika, parmezaanse kaas, peper, romatomaten, ui, witte bonen, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Paella met tomaten

Ingrediënten:
gerookt-paprikapoeder, knoflook, olijfolie, paellarijst, peper, peterselie, rondkorrelrijst, saffraan, tomaten, tomatenpuree, ui, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
paella / vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tomaten-groentesaus

Ingrediënten:
artisjokhart, aubergine, basilicum, bleekselderij, courgette, extra vierge-olijfolie, gegrilde paprika, groenten, paddenstoel, paprika, parmezaanse kaas, peper, peterselie, pompoen, tomaten uit blik, ui, venkel, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Haal meer recepten op...