103 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloemboterbroodjegemberhamburgerskaneelknoflookkruidenolieolijfoliepeperpeterseliespecerijensuikeruivetvleesvleesvervangerwaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Murghi biryani - Kip biryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, braadkuiken, bulgaarse yoghurt, chilipeper, ei, foelie, gember, ghee, kaneel, kardemonpeulen, kippenbouillon, knoflook, koriander, kruidnagel, munt, rijst, saffraan, ui en zout

Keuken:
Pakistaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Duivenpastei - b'stilla

Ingrediënten:
amandelsnippers, boter, cayennepeper, citroensap, duif, ei, filodeeg, geblancheerde amandelen, gemalen geelwortel, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, peper, piepkuiken, poedersuiker, saffraanpoeder, suiker, ui, verse koriander, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Murghi pulao - Milde kip met rijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, bulgaarse yoghurt, cayennepeper, ei, kardemompoeder, gember, kaneel, kip, kippenbouillon, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, olie, peper, rijst, rozijnen, saffraan, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Brood dat de Franken en Armenen iflaghun noemen

Ingrediënten:
anijs, ei, geklaarde boter, gember, gemengde specerijen, hennepzaad, kaas, karwijzaad, komijn, maanzaad, peper, pistachenoten, saffraan, sesamzaad, wijnruit, witte bloem en zout

Keuken:
Mediterraans / Syrisch
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Recept uit Maak van de noot een deugd:

Oerpepernoten

Ingrediënten:
anijszaad, bloem, ei, kaneelpoeder, kardemom, muntokpeper, nootmuskaat, rietsuiker, specerijen, staartpeper en sukade

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Turkeyfingers

Ingrediënten:
bloem, boter, cornflakes, ei, kalkoenfilet, peper, specerijen en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gevogelte / frituur
Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Vers van de Pers #2

Ingrediënten:
avocado, boerenkool, dressing, gerst, groene groente, komkommer, koriander, kruiden, omelet, paksoi, paprika, quinoa, rettich, sojabonen, sojasaus, specerijen, spitskool, surimi, wasabi, zalm en zoet fruit

Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Vers van de Pers #2

Ingrediënten:
avocado, boerenkool, dressing, gerst, groene groente, komkommer, koriander, kruiden, omelet, paksoi, paprika, quinoa, rettich, sojabonen, sojasaus, specerijen, spitskool, surimi, wasabi, zalm en zoet fruit

Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Vers van de Pers #2

Ingrediënten:
avocado, boerenkool, dressing, gerst, groene groente, komkommer, koriander, kruiden, omelet, paksoi, paprika, quinoa, rettich, sojabonen, sojasaus, specerijen, spitskool, surimi, wasabi, zalm en zoet fruit

Een recept uit Daisy

Recept van Lekker Happen:

Köfte met frisse dip

Ingrediënten:
cayennepeper, eieren, gedroogde peterselie, gemalen peper, gemberpoeder, harissa, kaneel, komijnpoeder, rundergehakt, specerijen, knoflook, ui, verse muntblaadjes en zout

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Romige Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, eigeel, kruiden, laurierblad, olie, peper, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Stemgember gemberkoek

Ingrediënten:
basterdsuiker, black treacle, boter, dubbelkoolzure soda, ei, gemberpoeder, gemengde specerijen, golden syrup, kaneel, melasse, stemgember, volle melk en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Haal meer recepten op...