762 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroensapcourgetteknoflookkruidenlaurierlaurierbladolieoreganoparmezaanse kaaspeperpeterselierozemarijnsjalotsuikertomatenpureeuiwaterwortelzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Christophe Felder - Macaron

Recept uit Macaron:

Gedroogde tomaten

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, peper, pruimtomaten, rozemarijn, suiker, tijm en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Inktvis & tomaat

Ingrediënten:
basilicum, citroen, fleur de sel, olijfolie, vruchtensap, rozemarijn, tijm, knoflook, tomaten, vastkokende aardappelen, venkelloof, versgemalen zwarte peper, zoete ui, 
zout en peper en zure kappertjes

Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Recept uit Lekker vegetarisch:

Tomaten Sinaasappel

Ingrediënten:
tomaat in blik, cayennepeper, fruit, groentebouillonpoeder, kruiden, mout, olie, roomkaas, sinaasappelsap, honing, verse geitenkaas, verse pasta en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesauteerde olijven met tomaat

Ingrediënten:
knoflook, majoraan, olijfolie, olijven, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, tomaat, tomaat in blik, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraan
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Basisrecept uit Veg!:

Saus van tomaten uit de oven

Ingrediënten:
knoflook, koolzaadolie, marjolein, olijfolie, tijm, tomaten, zeezout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Klassieke linzensoep met tomaat

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde linzen, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, tijm, tomaat, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosters
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Winterse tomaten en rijstsoep

Ingrediënten:
arboriorijst, gedroogde tomaat, groentebouillon, honing, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui, tijm, tomaat uit blik, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Geitenkaas in filodeeg met tomaat

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, dragon, filodeeg, geitenkaas, kervel, olijfolie, peterselie, tijm, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Bijgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tomaten in crème fraîche

Ingrediënten:
gladde peterselie, olijfolie, tomaat, sjalot, tijm, knoflook, versgemalen zwarte peper, zout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit De Griekse keuken thuis:

Aubergines met gestoofde tomaat

Ingrediënten:
aubergines, gedroogde oregano, knoflook, olijfolie, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, uien, verse peterselie, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
groente
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Brunch / bijgerecht uit Tomaten:

Gebakken groene tomaten

Ingrediënten:
ei, maïzena, boter, groene tomaten, olijfolie, tijm, tomatenketchup, versgemalen zwarte peper, zout en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Love your lunch:

In de oven gebakken tomaten

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gedroogde oregano, gedroogde tijm, suiker, tomaatjes, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Hominygratin met pepers en tomaten

Ingrediënten:
ei, farro, gerst, goudse kaas, hominy, kamutkorrels, kasja, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, parelgort, peper, puntpaprika, rode paprika, rogge, room, spelt, tarwe, tijm, tomaten en zout

Keuken:
Europees
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Rijstgratin met pepers en tomaten

Ingrediënten:
ei, farro, gerst, goudse kaas, hominy, kamutkorrels, kasja, knoflook, langkorrelrijst, melk, nootmuskaat, olijfolie, parelgort, peper, puntpaprika, rijst, rode paprika, rogge, room, spelt, tarwe, tijm, tomaten, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Europees
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce tomate - Tomatensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, fond, gekookte ham, knoflook, laurier, mager spek, olie, peterselie, runderbouillon, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Kikkererwtensoep met tomaten en brood

Ingrediënten:
basilicum, basilicumpesto, bleekselderij, fijne kristalsuiker, groentebouillon, kikkererwten, laurier, olijfolie, oregano, peterselie, pomodori uit blik, tijm, tomatenpuree, ui, venkel, winterwortel, witte wijn, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Lunch / bijgerecht uit Tomaten:

Provençaalse gevulde tomaten

Ingrediënten:
bieslook, citroen, gehakt, parmezaanse kaas, gladde peterselie, olijfolie, sjalot, knoflook, verse tijmblaadjes, versgemalen zwarte peper, vleestomaten en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Spaghetti met tomaat en ricotta

Ingrediënten:
basilicum, fruit, gedroogde tijm, tomaat, parmezaanse kaas, kaas, knoflook, kruiden, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pasta, peper, ricotta, spaghetti, tijm, tomaat, tomaten, ui, water en zout

Haal meer recepten op...