Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliecitroensapeiketjap maniskippenbouillonknoflookkomkommerkorianderlente-uilichte sojasauslimoenmaïzenaolieolijfoliepeperrijstazijnsesamoliesesamzaadsuikertaugéuiwaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Marinade met gember

Ingrediënten:
basterdsuiker, droge sherry, gember, knoflook, saké, sesamolie, sojasaus, ui en zout

Soort:
wild en gevogelte / marinade
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Bijgerecht uit Fresh en light:

Gember-sojakool

Ingrediënten:
gemberwortel, knoflook, plantaardige olie, rode chilipeper, sesamzaad, shaoxingwijn, sojasaus en witte kool

Soort:
groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gesmoorde tempé met sojasaus en tomaten

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, gemberwortel, knoflook, lente ui, pasta, peper, peterselie, polenta, sojasaus, spinazie, tempé, thaise basilicum, tomaten, tomaten uit blik en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Eendenborstfilet met gember

Ingrediënten:
bamboescheuten, droge sherry, eendenborstfilet, eiwit, gevogeltefond, lichte sojasaus, maïzena, olie, spinazie, suiker en gember

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Gember-cocktail

Ingrediënten:
abrikozen uit blik, cognac, gepelde grote garnalen, ketjap, knoflook, mayonaise, peterselie, room, stemgember, tabasco, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Snelle edamame met kombu-dashi of sojasaus

Ingrediënten:
borlottibonen, edamamebonen, gemberwortel, groentebouillon, kombu dashi, lente ui, limabonen, neutrale olie, peper, peultjes, sojasaus, tuinboon, winterwortel en zout

Keuken:
Aziatisch / Japans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde vis in sojasaus - ikan ketjap

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, citroensap, gemberwortel, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, knoflook, limoensap, sambal oelek, sambal trassi, ui, zeevisfilet, zeewolffilet, zoete indonesische sojasaus, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte asperge met gember

Ingrediënten:
arachideolie, asperge, donkere sesamolie, druivenpitolie, gedroogde chilipeper, gember, knoflook, maïsolie en sojasaus

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Met gember gemarineerde selderij

Ingrediënten:
bleekselderij, chili-olie, ciderazijn, donkere sesamolie, gember, rijstazijn, sojasaus, suiker en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsbout met gember gebraden

Ingrediënten:
cream sherry, donkere sesamolie, gember, knoflook, lamsbout, mirin, zoutarme sojasaus, rijstazijn, shoyu, soja-sesamsaus, witte peper en witte tafelazijn

Soort:
lamsvlees / ovenschotel
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / voorgerecht uit Retour Japan:

Aubergineterrine met miso-gember

Ingrediënten:
aubergine, extra vierge-olijfolie, gember, golden miso pasta, lichte sojasaus, miniloempiavellen, mirin, suiker en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...