271 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbloembotercitroencitroenschildilleeiknoflooklauriermuntolijfoliepeperpeterseliesjalotsuikertijmuivruchtensapwaterwitte wijnzeezoutzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Fresh en light:

Edamame (verschillende bereidingen)

Ingrediënten:
chilivlokken, citroensap, citroenschil, edamamebonen, gemberwortel, grof zeezout, knoflook, plantaardige olie, sesamzaad, sojasaus en zwarte peper

Soort:
groente
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Basisrecept uit Fresh en light:

Dressings (diverse variaties)

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, citroensap, citroenschil, dijonmosterd, gemberwortel, honing, karnemelk, kikkererwten, knoflook, komijn, korianderblaadjes, mayonaise, mirin, misopasta, parmezaanse kaas, peper, rijstazijn, sesamolie, tahin, wittewijnazijn en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Kuping Gaja

Ingrediënten:
asem, bloem, bosui, bosuitjes, bouillon, cacao, citroensap, djinten, eieren, fruit, gehakt, gula djawa, juruk purut, kaneel, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, koekjes, water, lombok, olie, peper, pinda’s, prei, prei, runderbouillon, runderlever, selderij, soepvlees, suiker, tarwebloem, taugé, knoflook, trassi, ui, vanillestokje, vanillesuiker, vlees, water, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Babi Ketjap

Ingrediënten:
asem, azijn, citroensap, djahé, fruit, gembersiroop, gula djawa, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, knoflook, komkommer, lombok, lomboks, mirin, olie, peper, peper en zout, rawit, rode lombok, rode wijn, sjalot, sjalotje, sjalotjes, sjalotten, speklapjes, knoflook, knoflook, varkenshaas, varkensvlees, vlees, water, wijn, witte azijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Chili Gemberbier

Ingrediënten:
bier, biergist, chilipeper, citroenen, citroensap, gehakt, gember, gist, water, komkommer, melk, peper, suiker, water en witte suiker

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Maissoep Met Dilleolie

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, fruit, mais, olie, peper, sjalot, soepgroenten en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Gepocheerde zalm met risonisalade

Ingrediënten:
citroen, citroensap, dille, doperwten, kristalsuiker, laurier, laurierblad, olijfolie, peper, peperkorrels, peterselie, risoni, spinazie, suiker, witte peperkorrels, zalm, zalmfilet, zeezout en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Risotto met krab en asperges

Ingrediënten:
arboriorijst, asperges, boter, boullion, citroenrasp, citroensap, citroenschil, kervel, kippenbouillon, krab, krabvlees, olijfolie, peper, rijst, ui, visbouillon, zeezout en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto / rijst
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Citroenaardappeltjes met koriander

Ingrediënten:
chilipeper, chilivlokken, citroenrasp, citroensap, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, sinaasappelrasp, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Marokkaanse wittekoolsalade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, verse koriander, vleestomaat, witte kool, zoete witte ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Gegrilde piepkuikens met zaatar

Ingrediënten:
aardappelen, za'atar, citroen, citroensap, fijn zeezout, knoflook, koriander, olijfolie, piepkuiken, tahinsaus, verse tijm, waterkers, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Heilbot met garnalen-affraanrijst

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, calasparrarijst, citroen, citroensap, groene paprika, heilbotfilet, kerstomaat, knoflook, laurierblad, noorse garnalen, olijfolie, peper, saffraandraadjes, ui, venkelknol, venkelzaad, vis, visbouillon, waterkers, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Klipviscarpaccio met tuinbonen en munt

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, klipvis, olijfolie extra vergine, tuinbonen, verse munt en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Recept uit Moro Londen:

Tuinbonen, tomaten en ansjovis met verse kaas

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bosui, citroen, citroenrasp, citroensap, extra vergine olijfolie, kerstomaat, ricotta, tuinbonen, verse kaas, verse munt, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Moro Londen:

Salade van rauwe biet met pistachenotensaus

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, extra vergine olijfolie, peper, pistachenoten, rode biet, sinaasappelbloesemwater, suiker, verse bladpeterselie, verse munt, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Pistachesaus

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, oranjebloesemwater, pistachenoten, verse bladpeterselie, verse munt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Asperges - esparragos

Ingrediënten:
asperge, basterdsuiker, citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Gegrilde gemarineerde zwaardvis met zoete tomatensaus

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, tomaat, ui, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder, zwaardvismoten en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Briks met krab

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gemalen komijn, harissa, knoflook, krab, krabvlees, rode spaanse peper, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt, warka, zeezout, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Tunesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

carpaccio met citroen

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, ei, kropsla, lendebiefstuk, olijfolie, peper, waterkers en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...