100 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroengrascitroensapeigaram masalakaneelknoflookkokosmelkkorianderpoederkurkumalaoslimoensapolieolijfoliepeperplantaardige oliesantensjalottomaatuiwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Lempers

Ingrediënten:
citroensap, gemalen kokos, gemberwortel, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, koenjit, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, olie, serehpoeder, suiker, ui en witte kleefrijst

Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Regenboogforel Gekookt In Yoghurt Met Indiase Specerijen

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gember, griekse yoghurt, kaneelstokje, kardemompeul, kerstomaat, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, plantaardige olie, regenboogforel, rood kerriepoeder, rozijnen en ui

Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Schouderkarbonade In Vietnamese Stijl

Ingrediënten:
chinees vijfkruidenpoeder, gember, hoisinsaus, knoflook, koriander, kristalsuiker, lente-ui, plantaardige olie, schouderkarbonade, shaoxing-rijstwijn, sojasaus, spaanse peper, witte peper en zout

Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Doradefilet gestoomd in lotusblad

Ingrediënten:
bosui, donkere sojasaus, doradefilet, gember, kippenbouillon, koriander, lotusblad, olie, peper, rijstazijn, rijstwijn en suiker

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Massaman curry

Ingrediënten:
aardappel, citroengras, gedroogde chilivlokken, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, laurier, limoen, olijfolie, palmsuiker, pinda's, pompoen, rode ui, sugarsnaps, tamarindepasta, tofu, ui, venkelzaad, vissaus, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Urad dal-puree met scherp-zure aubergine

Ingrediënten:
anijszaad, aubergine, citroensap, geelwortelpoeder, gember, ghee, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, kruidnagels, lichtbruine basterdsuiker, mild kerriepoeder, rode chilipeper, tamarindepulp, ui, urad dal en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Gebraden runderlende met komkommerkimchi en verse pruimen

Ingrediënten:
bosui, fijne kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, gember, gochujang, grof zeezout, knoflook, komkommer, koriander, lichte sojasaus, mirin, nanami togarashi, pruimen, rijstazijn, runderlende, vissaus, wortel en zonnebloemolie

Soort:
vlees
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Choco Coco*

Ingrediënten:
amandelmeel, basterdsuiker, bawang goreng, bosui, boter, cake, chocolade, citroensap, djahé, eidooier, eieren, eiwit, fruit, boter, ui, gula djawa, kentjur, ketjap, ketjap asin, korianderpoeder, knoflook, water, kokosmelk, kunyit, lichte basterdsuiker, limoenen, limoenrasp, limoensap, lombok, olie, paksoi, selderij, suiker, knoflook, tomaat, trassi, ui, vis, visbouillon, wortel, zeevis, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Urap-Urap

Ingrediënten:
asem, bouillon, bouillonblokje, djahé, eieren, groenten, gula djawa, kardemomzaadjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, kokosmelk, kunyit, laos, lombok, olie, santen, sereh, sjalot, sjalotten, steranijs, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sambal Goreng Hati

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, spitskool, gula djawa, juruk purut, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, kippenlever, kippenlevers, kippenlevertjes, knoflook, laos, limoen, lomboks, olie, salamblaadjes, santen, sereh, serehstengels, sjalotten, sperziebonen, spitskool, tamarinde, knoflook, trassi, ui, water, wijn, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Nasi Putih

Ingrediënten:
asem, citroen, citroensap, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kruiden, kruidnagel, kunyit, laos, lomboks, olie, pure chocolade, rijst, runderlappen, salamblaadjes, santen, sereh, knoflook, uien, vlees, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst met heet-zure kikkererwten

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gedroogde kikkererwten, geklaarde boter, gemalen fenegriek, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, groene spaanse peper, kardemompeul, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, gember, verse koriander, peper, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Babi ketjap

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, goela djawa, hamlappen, kemirinoten, ketjap manis, ketoembar, kippenbouillonblokje, knoflook, laos, salam, speklappen, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De geur van witte rijst:

Soto ajam voor de schoolmeester

Ingrediënten:
asemwater, azijn, djahé, djeroek poeroet, djinten, ei, kemirienoten, ketoembar, knoflook, koenjit, kruidnagel, laos, mihoen, peper, rijst, salam, santen, serehstengel, snijselderij, soepkip, suiker, taugé, trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Courgettekoekjes Met Tomaten Gemberchutney

Ingrediënten:
boter, eieren, bloem, garam masala, gehakt, peterselie, gemberwortel, gerookt ontbijtspek, courgette, ei, kerriepoeder, lente-uitjes, lichtbruine suiker, limoen, melk, munt, olie, pannenkoeken, rode chilipeper, siroop, sjalot, suiker, tarwebloem, zout, tomaten, verse koriander, peper, volkorenmeel, water en zout

Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Salade van garnalen en mihoen

Ingrediënten:
arachideolie, bosui, garnalen, gember, komkommer, koriander, lente ui, limoen, mihoen, munt, olie, rijstazijn, rode peper, sojasaus, spaanse peper en suiker

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Geurige kipcurry met spinazie

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, bruine suiker, cayennepeper, gember, kip, knoflook, korianderblaadjes, korianderpoeder, kurkuma, limoensap, olie, rijst, spinazie, tomaat in blik, ui, zeezout en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / rijst / gevogelte
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Vindaloo

Ingrediënten:
fenegriekzaad, geelwortel, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, moutazijn, olie, peperkorrels, rode wijnazijn, spaanse peper, suiker, tomaat, ui en varken

Soort:
curry
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Bijgerecht uit Bonen!:

Tempeh curry

Ingrediënten:
azijn, chilipepervlokken, chilipoeder, gemalen koriander, gember, ketjap asin, knoflook, kokosmelk, komijn, kurkuma, plantaardige olie, suiker, tempeh, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Bonen!:

Dal: klassieker uit de Indiase keuken

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipeper, citroensap, gemberwortel, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, linzen, mosterdzaad, plantaardige olie, suiker, tomaten, ui, wortel en zout

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...