23 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: amandelarachideoliebasilicumblanke amandelenbotergemberkaneelkaneelstokjeknoflooklamsschouderolijfoliepepersesamzaadsuikertomaatwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

lamsvleestajine met kweeperen

Ingrediënten:
boter, gemalen zwarte peper, gemberpoeder, honing, kaneel, kaneelstokje, kweepeer, lamsbout, saffraandraadjes, spaanse ui, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

rundvleestajine met pruimen

Ingrediënten:
boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneelstokje, runderstoofvlees, saffraandraadjes, sesamzaad, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

rundvleestajine met pompoen

Ingrediënten:
arachideolie, gemalen komijn, gemberpoeder, honing, kaneel, paprikapoeder, pompoen, runderstoofvlees, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Rundvleestagine met pruimen

Ingrediënten:
blanke amandelen, boter, gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, olijfolie, runderstoofvlees, saffraandraadjes, sesamzaad, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

in een pan gebakken kip gevuld met couscous

Ingrediënten:
amandelen, boter, gemberpoeder, honing, kaneel, kaneelstokje, kip, rozijnen, saffraandraadjes, ui, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / couscous/bulgur/quinoa / gevogelte
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kip met tomaten-honingsaus

Ingrediënten:
boerenkip, donkere honing, gemalen kaneel, gemberpoeder, kastanjehoning, knoflook, plantaardige olie, saffraanpoeder, sesamzaad, tijmhoning, tomaat, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Arabisch lamsvlees - agnello all'araba

Ingrediënten:
amandel, gemalen komijn, gemberpoeder, groene olijven, heldere honing, lamszadel, olijfolie, peper, saffraan, ui, verse koriander, vleesbouillon, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Marokkaanse stoofpot

Ingrediënten:
amandelen, bruine fond, gember, honing, kaneel, kippenbouillon, lamsbout, nootmuskaat, pruimedanten, saffloerolie, saffraandraadjes, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, zilveruitjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poulet aux coings - Kip met kweeperen

Ingrediënten:
abrikozen, amandelschaafsel, arachideolie, citroensap, gemberpoeder, honing, kaneel, kip, kweeperen, peper, pruimedanten, rozijnen, saffraan, sesamzaad, suiker, ui en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

zoete lamsvleescouscous

Ingrediënten:
gedroogde kikkererwten, gember, honing, kaneelstokje, lamsschouder, olijfolie, rozijnen, saffraan, snelkookcouscous, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, zeezout en zoete ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Izmir'in tahini - Tagine uit Izmir

Ingrediënten:
eidooier, gedroogde pruimen, gemberpoeder, kaneel, kruidenbouillon, lamsbout, lente-ui, munt, olijfolie, saffraanpoeder, slagroom, ui, vloeibare honing, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees / couscous
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Konijn met zuiderse groenten

Ingrediënten:
amandelschilfers, citroen, gemberpoeder, tomaat, honing, kaneel, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, konijn, korianderblaadjes, korianderpoeder, paprikapoeder, paprika's, peper, rozijnen, saffraan, uien, vetstof en zout

Soort:
wild
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Agneau aux pruneaux - Lamsvlees met pruimedanten

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, gember, honing, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, pruimedanten, saffraanpoeder, sesamzaad, suiker, ui, walnoten en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Welke supermarkt heeft de lekkerste: tomatensoep

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, champignon, kerstomaat, eiwitten, extra vergine olijfolie, tomaat, groente, groentebouillon, zout, honing, knoflook, knolselderij, kruiden en specerijen, laurier, olijfolie, oregano, peperkorrels, prei, rietsuiker, rode wijn azijn, specerijen, tomaat, tomatenpuree, tomatensoep, ui, oregano, vet, water, wortel, zonnebloemolie, zout en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Welke supermarkt heeft de lekkerste: tomatensoep

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, champignon, kerstomaat, eiwitten, extra vergine olijfolie, tomaat, groente, groentebouillon, zout, honing, knoflook, knolselderij, kruiden en specerijen, laurier, olijfolie, oregano, peperkorrels, prei, rietsuiker, rode wijn azijn, specerijen, tomaat, tomatenpuree, tomatensoep, ui, oregano, vet, water, wortel, zonnebloemolie, zout en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Welke supermarkt heeft de lekkerste: maaltijdsalade geitenkaas

Ingrediënten:
appel, appelsap, appelstroop, appelwijnazijn, azijn, basilicum, citroensap, dressing, eiwitten, extra vierge olijfolie, gedroogde tomaat, geitenkaas, geitenmelk, groente, honing, knoflook, komkommer, komkommer, kruiden, kruiden en specerijen, kurkuma, maïszetmeel, majoraan, olijfolie, oregano, pasta, plantaardige olie, raapolie, raapzaadolie, rode appel, spinazie, stremsel, suiker, tarwegriesmeel, tijm, tomaat, tomaten, veldsla, vet, volkoren pasta, walnoten, water, zachte geitenkaas, zoetstof, zongedroogde tomaatjes, zongedroogde tomaten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper