123 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemcitroensapdragondroge witte wijneiknoflookkruidenlaurierlente-uimelkolijfolieoreganoparmezaanse kaaspeperpeterselierozemarijnrunderbouillonsjalottomaatwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Gestoofde ossestaart met basilicum-knoedels

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bleekselderij, bloem, boter, eiwit, knoflook, laurier, ossestaart, peper, peterselie, rode wijn, tijm, tomatenketchup, ui, worcestersaus, wortel, zeezout, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau au pistouille - In wijn gesmoorde kalfskoteletten of -biefstukjes met aubergine, tomaat, paprika, knoflook en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gebraden kalfsschenkel

Ingrediënten:
basilicum, boter, champignon, courgette, crème fraîche, jeneverbes, kalfsschenkel, laurierblad, olie, peperkorrel, scherp paprikapoeder, tijm, tomaat, ui, verse peterselie, verse selderieblad, witte peper en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Gnocchi au pistou et aux palourdes

Ingrediënten:
basilicum, citroen, droge witte wijn, boter, water, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, slagroom, soezendeeg, tapijtschelpen, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Pasta met Bolognese saus

Ingrediënten:
basilicum, boter, half-om-halfgehakt, knoflook, laurierblad, macaroni, olie, oregano, parmezaanse kaas, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, verse peterselie, witte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Linzensoep met pasta

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, bruine linzen, groentebouillon, knoflook, kruidenblaadjes, marjoraan, olijfolie, tijm, tubetti, ui, water, zongedroogde tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Tomatentaart met basilicummascarpone

Ingrediënten:
basilicum, boter, dijonmosterd, ei, knoflook, mascarpone, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitjes, roomboterbladerdeeg, rozemarijn, sherryazijn, tapenade, tijm, tomaat en ui

Keuken:
Frans
Soort:
quiche
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Soep met pasta en kippenlevers

Ingrediënten:
basilicum, boter, diepvrieserwtjes, droge witte wijn, farfalle, geconcentreerde kippenconsomme, kippenlever, knoflook, lente ui, marjoraan, olijfolie, peterselie, salie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Groene speltkoeken met gesmoorde komkommer

Ingrediënten:
basilicum, boter, courgette, dille, ei, groentebouillon, grünkern groene spelt, knoflook, nootmuskaat, olie, peterselie, room, rozemarijn, selderijblad, stoofkomkommers, tijm, ui, witte peper, witte wijn en wortel

Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Portobello's met parelgort en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, feta, groentebouillon, grof zeezout, ingemaakte citroen, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, paars basilicumblad, paarse basilicumcress, parelgort, peterselie, portobello's, radijscress, tijm, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Taugéschijf met paprikagroente

Ingrediënten:
basilicum, boter, ei, gele paprika, groene paprika, groentefond, knoflook, olie, Oost-Indische kers bloemen, peterselie, rode chilipeper, rode paprika, tarwebloem, taugé, tijm, tijmblaadjes, witte peper en witte ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit C.J.E. Leenders de Vries - Van piepers tot pasta

Diner / hoofdgerecht uit Van piepers tot pasta:

Italiaanse mosselen

Ingrediënten:
basilicum, boter, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, rode spaanse peper, rode ui, tijm en mossel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Sweet basil's clam chowder

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bloem, boter, knoflook, mais, mosselen, olijfolie, selderij, slagroom, spaanse ui, spek, tijm, venusschelp, visbouillon en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gebakken hartige kruimelbodem

Ingrediënten:
basilicum, boter, brood, broodkruim, bruine suiker, kervel, koriander, marjolein, neutrale olie, oregano, peterselie, rozemarijn, sjalot, taart, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
quiche / vegetarisch
Haal meer recepten op...