65 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliecitroensapeigroenteketjapketjap maniskipknoflookkorianderlente-uioliepeperpreirijstrode paprikasesamoliesuikeruiwaterwortelzonnebloemolie
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Biefstuk met taugé

Ingrediënten:
biefstuk, gember, groene lenteui, knoflook, maïzena, runderbouillon, sojasaus, taugé, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse zomer pastasalade met taugé

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, gember, ingelegde japanse gember, kombu dashi, komkommer, maïsolie, nori, ramen noedels, rijstwijnazijn, roerei, sojasaus, suiker, taugé, wasabi en zout

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met garnalen en taugé - tahoe goreng oedang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, garnalen, hollandse garnalen, ketjap benteng asin, knoflookpoeder, olie, peper, rode spaanse peper, tahoe, taugé, verse koriander, verse peterselie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / soja
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / hoofdgerecht uit Recepten voor de wok:

Tjap-tjoy met eendeborst en gember

Ingrediënten:
donkere sojasaus, eendenborst, ei, gemberwortel, knoflook, lente ui, lichte sojasaus, oestersaus, rijstwijn, taugé, versgemalen zwarte peper, vloeibare honing, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Aziatisch / Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / lunchgerecht uit Indonesie:

Eieren en tomaten in sojasaus - pindang telor dan tomat

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gemberwortel, goela djawa, groente, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, margarine, sambal trassi, tomaat, ui, voorjaarsui, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Nigella Express:

Geschroeide zalmfilets met Singapore-noedels

Ingrediënten:
baby-maiskolfjes, chinese keukenwijn, chinese kool, gedroogde garnalen, gember, kippenbouillon, knoflookolie, koriander, lente-ui, madras currypoeder, sojasaus, suiker, taugé, vermicelli-rijstnoedels, zalmfilet en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Gado Gado

Ingrediënten:
gember, kokosmelk, limoensap, olijfolie, pindakaas, sojasaus, sperziebonen, taugé, verse koriander, verse rode chilipeper en zeezout

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quinoasalade met tempé

Ingrediënten:
arachideolie, druivenpitolie, gember, knoflook, koriander, lente-ui, maïsolie, quinoa, rijstwijnazijn, sesamolie, sojasaus, taugé, tempeh, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Haaievinnensoep

Ingrediënten:
chinese rode azijn, gember, haaienvinnen, heldere bouillon, kipfilet, lente-uien, lichte sojasaus, magere achterham, maïsolie, marinade voor kipfilet, medium dry sherry, mosterd, reuzel, saus bij haaievinnensoep, shaoxing wijn, sojaolie, taugé en zout

Keuken:
Chinees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zalm met Koreaanse barbecuesaus

Ingrediënten:
bruine suiker, champignon, donkere sesamolie, gember, groene chilipeper, knoflook, koriander, maïskolf, olie, paksoi, rode paprika, sojasaus, sugarsnaps, taugé, teriyakisaus, ui, vijfkruidenpoeder, zalm en zout

Keuken:
Koreaans
Soort:
vis
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Pork and vegetables / Varkensvlees met groente

Ingrediënten:
bloemkoolroosjes, broccoliroosjes, droge sherry, gember, groene paprika, heldere bouillon, lente-ui, maïzena, plantaardige olie, sojasaus, sperziebonen, suiker, taugé, tomaten, varkensfilet, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
varkensvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

geroerbakte rogreepjes in zoetzure saus

Ingrediënten:
ananas, appel, eieren, gemberpoeder, maïskolf, maïszetmeel, olie, peper, preiwit, rode paprika, rogvleugels, sambal oelek, sherry, sojasaus, taugé, tomaten, tomatenpuree en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Valse pho

Ingrediënten:
arachideolie, broccoli, broccoli, chinese kool, druivenpitolie, edamameboontjes, gemalen anijszaad, gemalen korianderzaad, gemalen kruidnagel, gember, kaneel, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, maïsolie, munt, nootmuskaat, paksoi, raap, rijstvermicelli, roerei, sareptamosterd, sojasaus, sperziebonen, stevige tofu, taugé, thaise basilicum, tofu, tofuvellen, wortel, zijdetofu, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Tom Kha soep met paddenstoelen-parels

Ingrediënten:
alfalfa, citroengras, gember, extra vierge olijfolie, galangal, kiemen, kokosolie, kokosroom, kurkuma, limoenen, medjouldadels, pitten, roze zout, shiitake, tamari, taugé, knoflook, thaise currypasta en verse koriander

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Gemengde Chinese groenten

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, cayennepeper, djahé, honing, kerrie, knoflook, peper, sesamolie, sherry, sojasaus, taugé, ui, venkel, wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch / Chinees
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Kleine loempia's met saus - loempia ketjil met saus

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, djahé, djinten, ei, frituurolie, gembersiroop, gemberwortelpoeder, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, ketoembar, kippenvlees, knoflook, knoflookpoeder, komijn, koriander, loempiavellen, olie, pangsitvellen, prei, rauwe ham, rode peperolie, rode spaanse peper, sambal badjak, taugé, verse bieslook, verse bladselderij, verse koriander, verse peterselie, voorjaarsui, witte kool, zoete indonesische sojasaus, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / gevogelte / hartige hapjes / frituur
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Bánh xèo

Ingrediënten:
bosui, bruine basterdsuiker, ei, enokipaddestoelen, geelwortelpoeder, gember, groene chilipeper, knoflook, kokosmelk, koriander, limoensap, mooli, munt, peultjes, rijstebloem, rijstwijnazijn, rode chilipeper, sesamolie, taugé, thais basilicum, wortel, zoete sojasaus, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Eend en Mangosalade van Annabel Langbein

Ingrediënten:
avocado's, bruine basterdsuiker, chilipeper, citroensap, eendenborstfilets, gemalen peper, gemberwortel, taugé, korianderblaadjes, lente-ui, mango's, mesclun, munt, peultjes, rijstazijn, rode peper, rode ui, sojasaus, spinazie, tamari, sesamolie, vissaus en zout

Haal meer recepten op...