86 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapgaram masalakaneelstokjekikkererwtenkokosmelkkomijnkomijnzaadkorianderkorianderzaadkurkumaolijfoliepaprikapoederpeperspecerijentomaatuivetvleeswaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Lamsbout met rozemarijn en knoflook

Ingrediënten:
anijs, bonen, doperwten, geklaarde boter, knoflook, komijn, koriander, krieltjes, lamsbout, laurier, olijfolie extra vergine, oregano, peper, gerookt paprikapoeder, rode wijn, runderbouillon, sjalotjes, specerijen, rozemarijn, venkel, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Veggie Shami Kebab

Ingrediënten:
boekweitmeel, bruine bonen, chilipoeder, gemberwortel, kaneelstokje, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, rijstolie, rode peper, water, zout, zwarte kardemompeul en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Gekruide gebakken aardappeltjes

Ingrediënten:
aardappels, citroen, gemalen komijn, korianderblaadjes, paprikapoeder, specerijen, knoflook, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Tomatencouscous

Ingrediënten:
couscous, gemalen chilipeper, knoflook, olijfolie, specerijen, trostomaat en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Avondmaal uit Veg!:

Groentebiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, erwtjes, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, laurier, munt, rode chilipeper, rozijnen, saffraan, ui, vastkokende aardappels, wortel, citroensap, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
curry / rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Gekruid lamsvlees met abrikozen en bonenrijst

Ingrediënten:
abrikozen, basmatirijst, boter, cayennepeper, chana dhal, citroensap, fenegriek, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelpijpje, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsboutfilet, ui, gember, verse koriander, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste kipbiryani - basisrecept

Ingrediënten:
amandelen, basmatirijst, boter, citroensap, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, melk, olie, rozijnen, saffraandraadjes, specerijen, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Jamaicaanse viscurry

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, gemalen komijn, gemalen koriander, heilbotmoot, kaneelpijpje, kardemompeul, knoflook, kruidnagel, laurierblad, pimentbessen, santen, tomaat, ui, gember, visbouillon, witte langkorrelrijst, zoete aardappel en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Een kleine bruine stoofpot van paddenstoelen en spelt

Ingrediënten:
abrikozen, chilivlokken, citroenrasp, couscous, gedroogde paddenstoelen, gemalen korianderzaad, gerst, boter, granen, haas, kaneelstokje, knoflook, water, komijnzaad, rozijnen, schenkel, specerijen, spelt, ui, uien, vijgen, vlees, weidechampignons en 
zout en peper

Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Gegrild lamsvlees met citroenharissa

Ingrediënten:
azijn, bot, citroenschil, custard, eieren, gemalen amandelen, ingemaakte citroen, jam, knoflook, komijnzaad, lamsvlees, munt, pepers, pitten, pruimen, rode paprika, rundvlees, specerijen, steaks, taart, tomatenpuree en zeezout

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Salade van gebakken biefstukreepjes met gerst, druiven en sumak

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gemengde specerijen, knoflook, korianderzaad, lendenbieflap, muskaatdruiven, olijfolie, parelgerst, rode-wijnazijn, sumak, ui, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
salade / vlees
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Boven houtskool gegrilde kwartel met granaatappelsiroop

Ingrediënten:
dressing, gemalen kaneel, gemengde specerijen, granaatappel, granaatappelsiroop, knoflookteen, kwartel, sla, ui en waterkers

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Pilav met aubergine en tomaten

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, boter, gemengde specerijen, kerstomaat, knoflook, olijfolie, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lamspilav met kool en karwij

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, gemengde specerijen, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, witte kool, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Pilav met tuinbonen en dille

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, gemengde specerijen, griekse yoghurt, knoflook, lente-ui, melk, tuinbonen, verse bladpeterselie, verse dille, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Turks
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Eten met z'n allen:

Tandoori-bloemkoolsoep

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, gemalen komijn, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gemalen peper, gemalen piment, gemberpoeder, kaneel, kardemomzaadjes, kipdrumsticks, knoflookpoeder, komijnzaad, korianderzaadjes, kruidenmengsel, naanbrood, bakolie, oregano, papadums, paprikapoeder, knoflook, tuinkruidenbouillon, uienpoeder, volle yoghurt en zonnebloemolie

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Viscurry

Ingrediënten:
aardappel, chilipeper, garam masala, garnalen, gemalen komijn, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, tamarindepasta, tomaat, ui en witvisfilet

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Viscurry met coquilles en paprika

Ingrediënten:
aardappel, chilipeper, coquilles, garam masala, garnalen, gemalen komijn, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, tamarindepasta, tomaat en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Gemengd zeevruchtencurry

Ingrediënten:
aardappel, chilipeper, garam masala, garnalen, gemalen komijn, gember, inktvis, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosselen, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, tamarindepasta, tomaat en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivelcurry met pancetta

Ingrediënten:
aardappel, chilipeper, garam masala, garnalen, gemalen komijn, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie, pancetta, paprikapoeder, tamarindepasta, tomaat, ui en zeeduivel

Keuken:
Indiaas
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Viscurry met kreeft

Ingrediënten:
aardappel, chilipeper, garam masala, garnalen, gemalen komijn, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, koriander, korianderzaad, kreeft, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, tamarindepasta, tomaat en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry
Haal meer recepten op...