30 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbakpoederbasilicumbloemeigemberpoederkaneelstokjekikkererwtenkippenbouillonknoflookkurkumalamsvleesmadeiramuntolieolijfolieplantaardige olierodebessengeleisuikertomaatuiwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Konijn met ras el hanout, kaneel en honing

Ingrediënten:
donkere honing, gele paprika, gemberpoeder, groene paprika, kaneelstokje, kastanjehoning, kippenbouillon, knoflook, paprikapuree, plantaardige olie, ras el hanout, rode paprika, saffraanpoeder, tam konijn, tijmhoning, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
wild / tajine
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey Goodness

Recept uit Smokey Goodness:

Rum ribs

Ingrediënten:
agavesiroop, appelcidelazijn, appelsap, captain morgan spiced rum, chipotle-tabasco, gedroogde kokos, gemberpoeder, honing, kaneel, ketchup, paprikapoeder, piment, rietsuiker, spareribs, steranijs, vloeibare margarine, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Recept uit Bonen!:

Boerenmuffin met appel & grauwe erwt

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroen, ei, friszure appels, gember, grauwe erwten, honing, kaneel, kurkuma, rozijnen, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Soort:
zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

rundvleestajine met pompoen

Ingrediënten:
arachideolie, gemalen komijn, gemberpoeder, honing, kaneel, paprikapoeder, pompoen, runderstoofvlees, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Tajine van kip met abrikozen

Ingrediënten:
bruine kippenfond, citroensap, gedroogde abrikoos, gekonfijte citroen, gember, honing, kaneelstokje, kip, knoflook, korianderblaadjes, uien en zonnebloemolie

Soort:
gevogelte
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Tagine with Pickled Figs

Ingrediënten:
bruine kippenfond, citroensap, gemalen kaneel, gembersap, honing, ingemaakte citroenschil, ingemaakte vijgen, olie, saffraan en zoete ui

Soort:
groente
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Snack of tussendoortje uit Koch!:

Mueslirepen

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, noten, honing, havermoutvlokken, lijnzaad, ontpitte dadels, sesamzaad, sultanarozijnen, tl geraspte citroenschil, kaneel, water, zaden en zonnebloemolie

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Salade met gerookte kip en druiven

Ingrediënten:
gemberpoeder, groene pitloze druiven, handsinaasappelen, honing, kaneel, kip, kipfilet, mosterd, notenolie, olie, pijnboompitten, slamelange, wijnazijn en 
zout en peper

Soort:
salade
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Pittige pepermarinade

Ingrediënten:
chilipoeder, gedroogde chilipeper, gember, kaneel, knoflook, komijnzaad, lente-ui, plantaardige olie, tamarindepasta, venkelzaad, vloeibare honing, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / marinade
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Lunch / avondmaal uit Nigella Express:

Gehaktballetjes in milde curry

Ingrediënten:
gehakt, gemberpoeder, honing, kaneel, kikkererwten, kippenbouillon, kokosmelk, koriander, olie, pompoen, rode currypasta, tomaat en zoete aardappel

Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kip met tomaten-honingsaus

Ingrediënten:
boerenkip, donkere honing, gemalen kaneel, gemberpoeder, kastanjehoning, knoflook, plantaardige olie, saffraanpoeder, sesamzaad, tijmhoning, tomaat, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure rozijnensaus voor tong

Ingrediënten:
bloem, bouillon van tong, citroen, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenvet, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijnen, suiker, ui, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Hongaarse zoetzure rozijnensaus voor tong

Ingrediënten:
amandelen, bouillon van tong, citroen, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenvet, pastinaken, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijnen, suiker, ui, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Marokkaanse stoofschotel met vis

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, couscous, gemberpoeder, amandelschaafsel, honing, kaneel, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, kurkuma, olie, tomatenblokjes uit blik, ui, verse koriander, water, witvisfilet en zout

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Marokkaanse geitenvleestajine

Ingrediënten:
aardappel, bloem, dadels, geitenvlees, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, madeira, munt, olie, rodebessengelei, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Marokkaanse stoofschotel met vis

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, couscous, gemberpoeder, amandelschaafsel, honing, kaneel, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, kurkuma, olie, tomatenblokjes, ui, verse koriander, water, witvisfilet en zout

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Marokkaanse lamstajine

Ingrediënten:
aardappel, bloem, dadels, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsvlees, madeira, munt, olie, rodebessengelei, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Marokkaanse lamstajine met abrikozen en vijgen

Ingrediënten:
aardappel, bloem, dadels, gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsvlees, madeira, munt, olie, rodebessengelei, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Marokkaanse lamstajine met harissa

Ingrediënten:
aardappel, bloem, dadels, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, harissa, honing, kaneel, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsvlees, madeira, munt, olie, rodebessengelei, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...