103 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliecitroengrascitroensapeigaram masalagemberkerriepoederkipfiletknoflookkomijnzaadkurkumalimoenolieolijfoliepindakaassojasausvissauswaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Lamsfilet met pinda's, kokosmelk en salsa van rode ui

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, ciderazijn, citroensap, fijne kristalsuiker, gezouten pinda's, grof zeezout, kapperappeltjes, knoflook, kokosmelk, koriander, lamsfilet, olijfolie, peterselie, piquillopepers, rode chilipeper, rode ui, rozemarijn, sesamzaad, sumak en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige tofoe met doperwten in kokosmelk

Ingrediënten:
doperwt, garam masala, gedroogde chilipeper, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, tofu, tomaten, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde pepers - pergadel lombok

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, citroensap, djinten, ei, groene spaanse peper, ketoembar, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, limoensap, peper, rode spaanse peper, sambal oelek, ui, wijtingfilet, zeevisfilet en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Denise & Nick

Recept van 88 Food:

Zoete Aardappel Tacos met Koriander-Kokossaus

Ingrediënten:
agavesiroop, avocado, bosui, citroen, knoflookteen, kokosmelk, miso, pasta, pompoenpitten, rijstwijnazijn, rode ui, sriracha saus, tortilla, tuinkers, verse koriander, zeezout, zoete aardappel, zonnebloemolie en zwarte peper

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde pepers met garnalen - lombok dan oedang

Ingrediënten:
arachideolie, djinten, dunne kokosmelk, ei, eiwit, gedroogde kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, ketoembar, klapper, knoflook, maïzena, melk, noorse garnalen, peper, rode spaanse peper, sambal trassi, steurgarnaal, suiker, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Op z'n Thais gestoomde zeebaars en rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, lente-uitjes, limoen, rode spaanse peper, sesamolie, sojasaus, sugar snaps, zeebaarsfilets, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Indiaase stijl rijstsalade

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, bruine basmatirijst, doperwten, kerriepoeder, kokosmelk, koriander, lente-ui, rijstwijnazijn, witte basmatirijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Thaise kip-panangcurry

Ingrediënten:
citroengras, gemberwortel, jasmijnrijst, kaffirblad, kipfilet, kippenbouillon, kokosmelk, koriander, lente-ui, panang pasta, peper, rode currypasta, thaise vissaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Pumpkin Soup

Ingrediënten:
agavesiroop, gemberwortel, groentebouillon, kaneelpoeder, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, pompoen, pompoenpitten, rijstolie, ui, wortel, zoete aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Sandra Ysbrandy, Sabine Posthumus en Suzan Huesken - Appels en peren

Diner / hoofdgerecht uit Appels en peren:

Kipcurry met bataat en appel

Ingrediënten:
appel, bataat, citroen, citroengras, doperwten, gember, kippenbouillon, kippendijen, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderpoeder, kurkuma, limoenblad, peper, ui, zout en zure room

Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in gekruide klappersaus - opor ajam

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, komijn, koriander, laos, peper, pijpkaneel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / buffet / avondmaal uit Veg!:

Kerriepoeder met zoete aardappels

Ingrediënten:
garam masala, gember, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koolzaadolie, koriander, limoenen, olijfolie, rode chilipeper, ui, volle yoghurt, zeezout, zoete aardappel en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...