66 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bruine basterdsuikercitroengrascitroenschilketjapketjap benteng manisketjap maniskipfiletknoflookknoflookpoederkokosmelklimoensapoliepepersambal oeleksjalotsuikeruiwaterzoete indonesische sojasauszout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde vis in sojasaus - ikan ketjap

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, citroensap, gemberwortel, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, knoflook, limoensap, sambal oelek, sambal trassi, ui, zeevisfilet, zeewolffilet, zoete indonesische sojasaus, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Bijgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Uitjes met gember en honing

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, gemberwortel, goela djawa, honing, ketjap benteng manis, ui, limoensap, olie, sambal oelek, zilverui en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gebakken vis met sojasaus - ikan goreng taotjo

Ingrediënten:
arachideolie, bonito, citroensap, gemberwortel, kabeljauw, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, knoflook, sambal badjak, sambal oelek, sojabonenpasta, taotjo, tarbot, tomaat, ui, verse bladselderij, verse koriander, zeevis, zoete indonesische sojasaus, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit L. Olthuis, Bert Strootman en B. Strootman - Spitsuurkoken - Gezond & Snel

Diner / hoofdgerecht uit Spitsuurkoken - Gezond & Snel:

Gestoomde kip met gember-sesamrijst

Ingrediënten:
avocado, bosui, citroensap, dille, gemberwortel, japanse sojasaus, jasmijnrijst, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, komkommer, mango, olie, paprika, pijnboompitten, rode peper, sesamolie, ui, walnootolie en 
zout en peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Rundvleessaté

Ingrediënten:
anijspoeder, arachideolie, bruine suiker, citroengras, citroensap, gember, gemberwortel, honing, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, lichte sojasaus, pindakaas, runderbiefstuk, runderlende, sjalot, sojasaus, tabasco en water

Keuken:
Aziatisch / Zuid-Oostazië
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Amuse / diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Scheermessen uit de Noordzee met zeekraal en mayonaise

Ingrediënten:
arachideolie, belgische mosterd, citroensap, citroenzest, dille, eidooier, elixer d anvers, gember, hoisinsaus, limoensap, olijfolie, peper, rijstazijn, scheermessen, sjalot, sojasaus, zeekraal en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis in een pakje I - pepesan ikan I

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, bananenblad, bruine suiker, citroensap, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, makreel, sambal oelek, verse haring, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Eiernoedels met kip em shii-takes

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, fijne eiernoedels, gember, kipfilet, knoflook, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, mihoen, mirin, pindaolie, plantaardige olie, sake, sesamolie, shii-take, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gefrituurde gehaktpakjes uit Java - pangsit goreng Borobudur

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, kippengehakt, knoflook, limoensap, maïzena, olie, pangsitvelletjes, rode peperolie, sambal oelek, verse garnalen, zoete indonesische sojasaus, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
gevogelte / hartige hapjes / schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met roerei en garnalen - sambal goreng telor kotjok

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, djahé, ei, gemberwortelpoeder, ketjap benteng manis, laos, peper, sambal oelek, sambal trassi, ui, verse garnalen, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Kleine saté's van varkensvlees - saté babi ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, bloemen, citroensap, djahé, djinten, gemberwortelpoeder, goudsbloem, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflookpoeder, komijnzaad, koriander, limoensap, magere varkenslappen, olie, Oost-Indische kers bloemen, rode peperolie, sambal oelek, uitjes en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Gewokte kipfilet met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, arachideolie, citroensap, gemberwortel, honing, kipfilets, knoflook, lente-uitjes, maïzena, peultjes, sherry, sojasaus, taugé en wortel

Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Avondmaal uit Noedels:

Noedels met chilisteak en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, dikke lende, droge sherry, gember, knoflook, lendebiefstuk, lichte sojasaus, limoensap, mirin, nam pla, noedels, pindaolie, plantaardige olie, rode chilipeper, suiker, thaise vissaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gevulde kippenvleugeltjes - sewiwie isi

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, djahé, djinten, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberwortelpoeder, groene spaanse peper, ketjap benteng manis, ketoembar, kippenvleugel, knoflookpoeder, koenjit, kurkuma, limoensap, maïzena, olie, prei, rode spaanse peper, varkensgehakt, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Zoetzure saus met paprika's

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, gemberwortel, goela djawa, groene paprika, kerrie djawa, ketjap benteng manis, knoflook, limoensap, maïzena, milde kerrie, rode paprika, sambal oelek, ui en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gebakken vis in kokossaus - ikan boemboe santen

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, makreelfilet, mulfilet, rode poonfilet, rode spaanse peper, sambal oelek, sambal trassi, ui, verse garnalen, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Zoetzure gembersaus

Ingrediënten:
arachideolie, bouillon, bruine basterdsuiker, citroensap, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflook, limoensap, ui, water en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Kleine sat´'s van kip - saté ajam ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, djahé, gembersiroop, gemberwortelpoeder, ketjap benteng manis, kipfilet, knoflookpoeder, komkommer, krulpeterselie, limoensap, mager kippenvlees, olie, sambal oelek, tomaat, ui, verse bladselderij, verse koriander, winterwortel, wortel, zilverui en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip op Balinese wijze - ajam Bali

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, geklaarde boter, gemberwortel, ghee, goela djawa, kemirienoten, ketjap benteng manis, knoflook, sambal oelek, ui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Fresh en light:

Edamame (verschillende bereidingen)

Ingrediënten:
chilivlokken, citroensap, citroenschil, edamamebonen, gemberwortel, grof zeezout, knoflook, plantaardige olie, sesamzaad, sojasaus en zwarte peper

Soort:
groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Kleine saté's van kip en garnalen - saté ajam dan oedang ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, chinese rijstwijn, citroengraspoeder, citroensap, djahé, droge sherry, gemberbolletjes op siroop, gembersiroop, gemberwortelpoeder, groene paprika, groene spaanse peper, kerstomaat, ketjap benteng manis, kipfilet, knoflookpoeder, limoensap, mager kippenvlees, noorse garnalen, olie, peper, rode paprika, rode spaanse peper, sambal badjak, serehpoeder, suiker, ui, zilverui en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde of gesmoorde kip 2 - ajam smoor 2

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, djahé, geklaarde boter, gemberwortelpoeder, ghee, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, laos, peper, peterselie, rode spaanse peper, tomaat, ui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Haal meer recepten op...