53 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotergemalen komijngemberkerstomaatknoflookkomijnzaadkomkommerkurkumalimoensapoliepaprikapoederpeperplantaardige olierode uisambal oeleksuikertomatenpureeuiwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Gestoomde aubergine met tomaat

Ingrediënten:
aubergine, azijn, citroensap, knoflook, komijnpoeder, koriander, olie, paprikapoeder, peper, tomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Pompoen balti met feta, tomaat en munt

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, feta, flespompoen, garam masala, gedroogde chilivlokken, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, munt, olijfolie, plantaardige olie, spinazie, zongedroogde tomaten in olie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente / ovenschotel
Een recept uit Alice Hart en Lisa Linder - Vegalicious

Recept uit Vegalicious:

Indiase Kikkererwtensalade

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, garam masala, gember, granaatappel, groene peper, kikkererwten, komkommer, koriander, maaltijdsalade, papadums, paprikapoeder, tomaat, ui en yoghurt

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gevulde rijstrolletjes - lemper ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, dikke kokosmelk, djahé, djinten, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberwortelpoeder, ketan, ketoembar, kleefrijst, knoflook, koenjit, krulpeterselie, kurkuma, mager kippengehakt, maïzena, olie, tomaat, verse koriander, voorgeweekte stokvis, voorjaarsui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / gevogelte / stomen
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Salade van boontjes - lalab boentjis

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, citroenschil, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, limoensap, limoenschil, olie, sambal badjak, sperziebonen, tomaat, verse bladselderij, verse koriander, verse peterselie, witte basterdsuiker, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Zoetzuur van vis - atjar ikan

Ingrediënten:
arachideolie, bonito, citroensap, gemberwortel, kemirienoten, knoflook, milde azijn, rode ui, sambal oelek, sambal trassi, sesamolie, tomaat, tonijn, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met rundvlees - sambal goreng daging sapie

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, djeroek poeroet, dunne kokosmelk, goela djawa, knoflook, laos, mager rundvlees, runderlappen, sambal oelek, tomaat, ui, verse koriander en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met eieren in kruidige saus - goelai oedang dan telor

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, ei, gemberwortel, goela djawa, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, noorse garnalen, peper, sambal oelek, steurgarnaal, tomaat, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Kip met varkensvlees in pindasaus - pipi-an I

Ingrediënten:
annattozaad, arachideolie, citroensap, kippenbout, knoflook, krulpeterselie, lichte sojasaus, magere varkenslappen, mager spek, olie, peper, pindakaas, rode spaanse peper, tomaat, ui, verse koriander en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
stoofgerecht / vlees / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gebakken vis met sojasaus - ikan goreng taotjo

Ingrediënten:
arachideolie, bonito, citroensap, gemberwortel, kabeljauw, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, knoflook, sambal badjak, sambal oelek, sojabonenpasta, taotjo, tarbot, tomaat, ui, verse bladselderij, verse koriander, zeevis, zoete indonesische sojasaus, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gestoofde runderrollade - morcon

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, knoflook, komkommer, kruidenazijn, krulpeterselie, lichte sojasaus, limoensap, maïzena, olie, peper, runderbouillon, runderrollade, sambal oelek, tomaat, ui, verse koriander, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Kleine sat´'s van kip - saté ajam ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, djahé, gembersiroop, gemberwortelpoeder, ketjap benteng manis, kipfilet, knoflookpoeder, komkommer, krulpeterselie, limoensap, mager kippenvlees, olie, sambal oelek, tomaat, ui, verse bladselderij, verse koriander, winterwortel, wortel, zilverui en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Thaise rundvlees salade met pindadressing

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, citroensap, kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, kruiden, kerstomaat, komkommer, koriander, noedels, pinda’s, rode ui, versgemalen zwarte peper, vissaus en zeezout

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Thaise rundvlees salade met pindadressing

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, citroensap, kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, kruiden, kerstomaat, komkommer, koriander, noedels, pinda’s, rode ui, versgemalen zwarte peper, vissaus en zeezout

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gebakken zoete aardappelen met koude sojasaus - kentang tjoloh-tjoloh

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, groene paprika, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, oebie, olie, rode paprika, rode spaanse peper, rode ui, sambal oelek, sjalot, tomaat, ui, verse koriander, verse peterselie, yam, zoete aardappel, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst met heet-zure kikkererwten

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gedroogde kikkererwten, geklaarde boter, gemalen fenegriek, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, groene spaanse peper, kardemompeul, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, gember, verse koriander, peper, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kipbiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gember, hete chilipoeder, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenborst, knoflook, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Lekkere recepten van het land

Lunch / bijgerecht uit Lekkere recepten van het land:

Bietenfalafel

Ingrediënten:
bloem, citroensap, extra vierge-olijfolie, griekse yoghurt, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, peterselie, pitabroodje, plantaardige olie, rode biet, sjalot, slablaadjes, tahin, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper en wortel

Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / bijgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Chai-kikkererwten

Ingrediënten:
citroensap, geelwortelpoeder, gember, groene kardemompeulen, groene pepers, kerstomaat, kikkererwten uit blik, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagel, lente-ui, plantaardige olie, suiker, thee engelse melange, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kikkererwtballetjes - falafel

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, citroensap, ei, gemalen geelwortel, gemalen komijn, gemalen koriander, kikkererwten, knoflook, komkommer, natriumbicarbonaat, pitabrood, plantaardige olie, sla, tahini, tomaat, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witbrood, zout en zuiveringszout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Egyptisch
Soort:
peulvruchten / veganistisch / vegetarisch / frituur
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Indische pannenkoeken

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, gemalen kurkuma, gember, groene chilipeper, kokosrasp, komkommer, koriander, moong dal, olie, sjalot en tomaat

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / pannenkoeken en flensjes
Haal meer recepten op...