60 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelarachideoliebladpeterseliebleekselderijbloemcitroensapgriekse yoghurtgroentekikkererwtenkruidenmuntolieolijfoliepepertomaatuivetwaterwortelzonnebloemoliezout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gevulde komkommer

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, garnalen, gevulde olijven, knoflook, komkommer, roquefort, slagroom, tabasco, tartaar, ui, verse dille, verse peterselie, witte peper, wodka, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Nasi goreng met bloemkool en komkommer

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, boter, ei, garnalen, groene spaanse peper, kipfilet, kippenvlees, knoflook, komkommer, krulpeterselie, noorse garnalen, rijst, rode spaanse peper, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groentegerecht met ei en pindasaus - gado-gado

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, gele kool, goela djawa, groene kool, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, oelek, olie, pindakaas, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Aïolischotel

Ingrediënten:
aardappel, artisjok, citroensap, dijonmosterd, eierdooier, kappertjes, kerstomaat, kikkererwten, knoflook, komkommer, olijfolie, peterselie, peultjes en wortel

Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Turkse gehaktballen

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, knoflook, komkommer, rundergehakt, schaapsgehakt, specerijenmix voor köfte en turkse yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
schapenvlees / rundvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Omeletten met kokos - telor dadar kelapa

Ingrediënten:
bladpeterselie, bruine basterdsuiker, ei, geklaarde boter, gedroogde kokos, ghee, goela djawa, klapper, knoflook, komkommer, maïsolie, peper, sambal oelek, tomaat, ui, verse koriander, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Nasi goreng met varkensvlees en bleekselderij

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, boter, ei, garnalen, gekookte ham, gele paprika, knoflook, komkommer, krulpeterselie, noorse garnalen, peper, rijst, sambal oelek, tomaat, varkenslap, verse bladselderij, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Zuid afrikaans / Maleisisch
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Diner / hoofdgerecht uit singapore:

Gevulde Chinese flensjes (flensjes + vulling + garnituur) - poh pia (ofwel popia)

Ingrediënten:
arachideolie, bamboespruiten uit blik, bloem, chinese worstjes, doorregen varkensvlees, ei, ghee, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, krab, kreeft, kropsla, lap tsjong, noorse garnalen, sesamolie, sojabonenkaas, tahoe, verse garnalen, verse koriander, verse peterselie, waterkers, zoete indonesische sojasaus, zout, zoute sojabonen uit blik en gemalen zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pannenkoeken en flensjes / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Bohnensalat mit Pellkartoffeln und Thunfisch / Bonensalade met aardappel in de schil en tonijn

Ingrediënten:
aardappels in de schil, ansjovisfilet in olie, balsamicoazijn, basilicum, bleekselderij, bonenkruid, citroensap, dijonmosterd, dragon, ei, fruitazijn, gele paprika, gladde peterselie, kappertjes, keniabonen, knoflook, komkommer, kropsla, lente-ui, olijfolie, plantaardige olie, rode paprika, rucola, selderijblad, tomaten, tonijn in water, venkelknol, witte ui, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
salade / groente / vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met pindasaus - Tahoe goreng saoes katjang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, limoensap, olie, pindakaas, sambal oelek, tahoe, ui, verse koriander, verse peterselie, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Gekruide aardappelballetjes - perkedel kentang ketjil

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bloem, ei, eiwit, frituurolie, ketjap benteng asin, knoflook, komkommer, nootmuskaat, olie, tomaat, verse bladselderij, verse koriander, verse peterselie, voorjaarsui en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Sabich

Ingrediënten:
aubergines, koriander, chiliflakes, citroen, eieren, groene pepers, karwijzaad, knoflook, komijnpoeder, komijnzaad, komkommer, korianderzaad, mango, olijfolie, peterselie, pitabroodjes, tahin en tomaten

Keuken:
Israëlisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Nina de Bruijn & Elise Gruppen

Recept van Chickslovefood:

Zalmpakketjes met spinazie

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, ei, extra vierge olijfolie, komkommer, peper en zout, bladerdeeg, roomkaas, knoflook, verse dille, spinazie en zalmfilet

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kikkererwtballetjes - falafel

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, citroensap, ei, gemalen geelwortel, gemalen komijn, gemalen koriander, kikkererwten, knoflook, komkommer, natriumbicarbonaat, pitabrood, plantaardige olie, sla, tahini, tomaat, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witbrood, zout en zuiveringszout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Egyptisch
Soort:
peulvruchten / veganistisch / vegetarisch / frituur
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Koude gevulde koolrolletjes

Ingrediënten:
bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, karwijzaad, knoflook, komkommer, kookvocht van kool, koolbladeren, kummel, mager gerookt spek, olie, peper, peterselie, reuzel, rijst, rozemarijn, runderbouillon, salie, tomaat, ui, verse worst, vinaigrettesaus, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Shemara

Recept van Eerlijker Eten:

4 granen couscous met pompoen

Ingrediënten:
chili, chilipeper, ei, feta, knoflook, komkommer, limoenschil, peterselie, pompoen, ras el hanout, rode paprika, rundergehakt, knoflook, ui, ui, verse koriander, yoghurt en zout

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gado-gado variatie 3

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, goela djawa, groene kool, haricots verts, ijsbergsla, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, olie, omelet, pindakaas, sambal oelek, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...