20 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbasilicumbladpeterseliebloemkoolbotercitroenfetagriekse yoghurtkaneelkikkererwtenknoflookkomijnkomijnzaadkoriandermuntnootmuskaatolieolijfoliepaneermeelpepervenkelzaadzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Kushari al forno

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, ei, feta, gemalen komijn, tomaat, groentebouillonblokje, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, munt, olijfolie, pasta, peterselie, puylinzen, rode spaanse peper, rode ui, rode wijnazijn, venkelzaad, zongedroogde tomatenpuree en zonnebloemolie

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht uit Nopi:

Maïscakejes met rode biet-appelsalade

Ingrediënten:
bakpoeder, banaansjalot, basilicum, basilicumcress, bieten, bloem, boter, citroensap, diepvriesmaiskorrels, dragon, ei, feta, gemalen komijnzaad, granny smith, griekse yoghurt, grof zeezout, knoflook, maiskolven, olijfolie, peterselie, selderijzaad, valdespino sherryazijn, venkelzaad en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Diner / lunch / voorgerecht uit Proef! Oranjebloesem:

Sardienkoekjes met kruidensla

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bloem, chilipoeder, dragon, ei, harissa, heek, kabeljauw, kervel, knoflook, komijn, koolvis, koriander, munt, olie, paneermeel, panko, paprikapoeder, peterselie, sardientjes, sjalot, tomaatsaffraandressing, venkelzaad en witvis

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lams-kibbeh in yoghurt

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bulgur, eidooier, gemengde specerijen, kaneel, mager lamsgehakt, mager lamsvlees, munt, olijfolie, pijnboompitten, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
vlees
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Griekse keuken thuis:

kikkererwtenbeignets

Ingrediënten:
bloem, ei, gemalen komijn, gladde peterselie, kikkererwten, knoflook, olijfolie, olijven, radijsjes, rucola, uien, verse salieblaadjes en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Grieks
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Aardappelsoep - bramborová polévka

Ingrediënten:
boter, eidooier, gedroogd eekhoorntjesbrood, gerookt spek, knoflook, komijn, marjolein, meel, soepgroenten, ui, verse peterselie, vleesbouillon, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Schaapsbitterballetjes met yoghurtsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, dikke yoghurt, eiwit, frituurolie, kaneel, knoflook, komijn, lamsbouillon, laurier, olie, paneermeel, peterselie, rozemarijn, schapenpoulet, tijm, tomato frito, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté ikan (Saté van vis)

Ingrediënten:
djinten, ei, kabeljauw, ketoembar, knoflook, laos, meel, paneermeel, peper, peterselie, prei, santen, schelvis, sereh, suiker en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gevulde aardappelcakejes met dikke korst

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, ei, frituurolie, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, matsemeel, nootmuskaat, paneermeel, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Ovenschotel met vleesvulling en aardappelpuree

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, ei, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, nootmuskaat, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
ovenschotel
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Izmir köfte - Gehaktballen uit Izmir

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, groene paprika, knoflook, komijn, lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, suiker, tomaten uit blik, ui, witbrood, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
rundvlees / lamsvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pasteitjes met vleesvulling - empanadas

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, gedroogde oregano, gemalen komijn, kalfsgehakt, knoflook, melk, olijfolie, paprikapoeder, plantaardig vet, reuzel, rozijn, rundergehakt, ui, varkensgehakt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pastei
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Havuç mücveri

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, dille, eieren, feta, bloem, komijnzaad, korianderzaad, lente-uien, plantaardige olie, bakpoeder, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

VIDEO: 4 gangen kerstmenu in 2 uur

Ingrediënten:
azijn, basilicum, bloemkool, citroen, crème fraîche, dressing, ei, eieren, filodeeg, flespompoen, bloem, boter, gemalen komijn, gort, griekse yoghurt, ijs, kastanjes, knoflook, komijn, kruiden, kruidensalade, kurkuma, marinade, zout, munt, olie, olijfolie, paddenstoelen, paprikapoeder, parmezaanse kaas, pasta, peren, peterselie, bladpeterselie, pompoen, rietsuiker, rucola, vruchtensap, spruiten, spruitjes, steaks, suiker, knoflook, tijm, bakpoeder, kardemompoeder, ui, water, waterkers en witte wijnazijn