49 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbouilloncitroensapdragoneieidooiereiwitknoflooknootmuskaatolijfoliepaneermeelpeperpeterselieroomtijmtomatenpureeuiwaterwitte peperwortelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Eendenlevercrème

Ingrediënten:
crème fleurette, eendenlever, eidooier, foie gras de canard, gelatine, kippenbouillon, melk, piment d'espelette, slagroom, witte truffel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Lunch / buffet / avondmaal uit 52 Soepen:

Wittebonensoep Met Groentechips

Ingrediënten:
citroensap, kippenbouillon, melk, olijfolie, reuzenbonen, slagroom, knoflook, verse tijm, witte bonen, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Varkensbuik in amandelmelk

Ingrediënten:
amandelen, amandellikeur, amaretto, citroenrasp, citroenschil, kaneel, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, melk, slagroom, suiker, varkensbuik, verse tijm, witte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Corn chowder

Ingrediënten:
bosui, gerookte spekreepjes, kippenbouillon, kruimige aardappel, maïskorrels, maïzena, peper, slagroom, tomaat, ui, verse koriander, verse peterselie, volle melk en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pompoensoep - soupe potiron

Ingrediënten:
croutons, gemalen kaneel, gemalen koriander, kippenbouillon, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, pompoen, slagroom, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude romige champignonsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroensap, dragon, kippenbouillon, melk, peterselie, slagroom, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude spinaziesoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, diepvriesspinazie, eidooier, kippenbouillon, melk, nootmuskaat, peper, rijst, slagroom, spinazie, ui, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Linzenvroutons en kikkerfricassée met ridderzwammen - croutes de lentilles vertes et fricassé de grenouilles aux mousserons

Ingrediënten:
bloem, boter, eiwit, gladde peterselie, kikkers, kippenbouillon, linzen, melk, pimpernel, ridderzwammen, rijstemeel, rookspek, sjalot, slagroom, tarwebloem, tomatenpuree, ui, peper, vleesjus, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Croquetas de pollo

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, boter, broodkruim, citroen, fino sherry, gemalen amandelen, zoet gerookt paprikapoeder, ham, jamón, kipgehakt, kippenbouillon, laurierblad, melk, olijfolie, prei, prosciutto, slagroom, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte / frituur
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Garniture de volaille, financière

Ingrediënten:
bloem, boter, bouchees, champignons, citroensap, dragon, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, kip gestoofd met aromatische groenten, kippenbouillon, kipquenelles, laurier, madeira sercial, melk, peper, peterselie, slagroom, tijm, truffels uit blik, truffelvocht, vol-au-vent, wijn, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude aardappel-bleekselderijsoep

Ingrediënten:
aardappelen, bleekselderij, croutons, dragon, gedroogde dragon, kervel, kippenbouillon, peterselie, preiwit, rijst, slagroom, suiker, ui, melk, water, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Fingerlingaardappelen en spek

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, boter, druivenpitolie, fingerling-aardappelen, gerookt spekvet, kippenbouillon, kippengelei, room, truffelolie, truffels van gotland, volle melk, yoghurt en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Kastanjesoep

Ingrediënten:
kippenbouillon, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, peterselie, room, selderij, tamme kastanjes en zout

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gevulde kalfsborst

Ingrediënten:
bouillon, ei, half-om-halfgehakt, kalfsborst, knolselderij, melk, olie, oud brood, slagroom, ui, verse peterselie, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Haal meer recepten op...