186 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbotercitroeneieidooiergedroogde gisthoninginstantgistknoflookmeelmelkolieolijfoliepatentbloempeperplantaardige oliepoedersuikersesamzaadsuikeruivolle melkwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Tirnakli pide - Vingerpide

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gist, gemalen mahleb, nigellazaad, sesamzaad, volkorenbloem, yoghurt en zonnebloemolie

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Msemen

Ingrediënten:
bloem, boter, fijn griesmeel, gedroogde gist en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kahk - Hartige ringen

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, gemalen komijn, gemalen koriander, komijnzaad, margarine, nigellazaad, sesamzaad, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kahk - Hartige ringen,variant

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, fenegriekzaad, gemalen venkelzaad, komijnzaad, margarine, nigellazaad, sesamzaad, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Mouna au lait - Zoet melkbrood

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, droge gist, ei, eidooier, melk, sinaasappelrasp, suiker en zonnebloemolie

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Mama Fadila's brood

Ingrediënten:
bloem, ei, olijfolie, gist, wit sesamzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit 101 ballen:

Gefrituurde pancetta-balletjes

Ingrediënten:
durumbloem, gedroogde gist, olijfolie, pancetta, plantaardige olie, reuzel, venkelzaad, gist, volle melk en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beignets / varkensvlees
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Shebekia

Ingrediënten:
anijszaad, azijn, bakpoeder, bloem, gemalen amandelen, gedroogde gist, sesamzaad, honing, kaneel, olie, oranjebloesemwater, saffraanpoeder, sesamzaad, venkelzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Oliebollen

Ingrediënten:
jonagold appel, bloem, citroenzest, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, boter, rozijnen en zonnebloemolie

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Roma's doughnuts with saffron custard cream

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, brandy, broodmeel, double cream, eigeel, gist, kardamompoeder, maïsmeel, saffraandraadjes, vanillestokje, volle melk en zonnebloemolie

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Simit - Sesamringen

Ingrediënten:
bloem, gedroogde gist, pekmez, plantaardige olie, sesamzaad, slagroom en suiker

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Broodjes van Mina

Ingrediënten:
anijszaad, bakpoeder, bloem, ei, melk, oranjebloesemwater, sesamzaad, suiker, gist, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pompernikkelbrood

Ingrediënten:
donkere stroop, droge gist, ei, honing, karwijzaad, patentbloem, plantaardige olie, roggebloem, tarwebloem, water en zout

Keuken:
Duits / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

hubkes hubertusbroodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, gist, melk, plantaardige olie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Bagels zonder ei

Ingrediënten:
droge gist, eiwit, patentbloem, plantaardige olie, suiker, water en zout

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Haal meer recepten op...