180 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloembotercayennepepereikaneelstokjeknoflookkomijnkorianderlamsgehaktnootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepimentrundvleesspecerijensuikertomatenpureeuivleeswaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Pastitsio: macaroni-gehaktschotel met kaneel, rode wijn en kefalotiri

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, ei, gemalen kruidnagel, griekse kefalotiri, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, mager rundergehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, rigatoni, rode wijn, tomaat in blik, tomatenpuree, tortigliono, tubetti, ui en witbroodkruim

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Libanese gehaktballen

Ingrediënten:
boter, bulgur, kalfsgehakt, kaneel, lamsgehakt, pijnboompitten, piment, rode ui, rundergehakt en zout

Keuken:
Libanees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home Made winter:

Mariëtte's saucijzenbroodjes

Ingrediënten:
ei, kaneel, ketchup, ketjap, mosterd, nootmuskaat, olie, paneermeel, piment, roomboterbladerdeeg, rundergehakt, speculaaskruiden, tabasco, worcestersaus en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Hashwa - Vulling voor gevogelte

Ingrediënten:
amandelen, amandelstaafjes, kaneel, kippenbouillon, langkorrelrijst, peper, pijnboompitten, piment, pistaches, rundergehakt, vleesbouillon, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Iraakse hashwa - Vulling voor gevogelte

Ingrediënten:
amandelen, amandelstaafjes, kaneel, kardemom, kippenbouillon, kruidnagel, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, pijnboompitten, piment, pistaches, rundergehakt, vleesbouillon, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Etli börek

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, boter, kaneel, komijnpoeder, pul biber, rundergehakt, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Chili con carne met kruidnagels

Ingrediënten:
barbecuesaus, bleekselderij, borlottibonen, braadvet, donkerbruine basterdsuiker, funghi porcini, gedroogde peperoncino, kaneel, knoflook, kruidnagel, olijfolie, rundergehakt, tomaten uit blik, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Vulling voor kobeba

Ingrediënten:
bladpeterselie, kaneel, pepers, piment, rundergehakt, selderij, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Boulette voor T'fin pkaila

Ingrediënten:
bladpeterselie, brood, cayennepeper, ei, foelie, harissa, kaneel, nootmuskaat, peper, rundergehakt en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods / Algerijns
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Mashi cousa - Gevulde courgettes

Ingrediënten:
courgette, kaneel, knoflook-tomatensaus, mager lamsgehakt, mager rundgehakt, peper, piment, rijst, suiker, tamarindepasta, vulling voor sheik el mahshi en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergine, gemalen gedroogde chilipeper, kaneel, knoflook, krenten, mager rundergehakt, olijfolie, oregano, pomodoritomaat, ui en verse peterselie

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Saucijzen broodjes

Ingrediënten:
ei, boter, mosterd, kaneel, ketchup, ketjap, paneermeel, piment, roomboterbladerdeeg, rundergehakt, tabasco, speculaaskruiden, nootmuskaat en zout

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Runder-lamsgehaktballetjes in tahinsaus

Ingrediënten:
citroen, ei, gemalen piment, kaneel, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, tahinpasta, witbrood, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gekruide lamsworst - merguez

Ingrediënten:
cayennepeper, darmnet, gemalen kaneel, gemalen koriander, harissa, knoflook, lamsvet, mager lamsgehakt, mager rundergehakt, olijfolie, rundervet, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Tunesisch / Noord-Afrikaans
Soort:
vlees / barbecue/grill / worst
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Avondmaal uit Happy Days met the Naked Chef:

Chili con carne

Ingrediënten:
chilipoeder, gemalen komijn, halsstuk, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, rode kidneybonen, rode spaanse peper, rundergehakt, tomaat in blik, ui en zongedroogde tomaat

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees / peulvruchten
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Iraakse vulling voor kobeba

Ingrediënten:
bladpeterselie, gedroogde limoen, gemalen kardemom, kaneel, pepers, piment, rundergehakt, selderij, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

El haman del aroussa - Bruidsduiven

Ingrediënten:
amandelen, arachideolie, citroensap, duiven, foelie, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, kalfsgehakt, kaneel, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, poussins, pruimedanten, rozijnen, rundergehakt, uiensaus, walnoten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...