Noord-Afrikaans

Zoek naar Noord-Afrikaans in jouw eigen kookboeken

Noord Afrikaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Couscous met lam-kipragout en paprikasaus

Ingrediënten:
couscous, harissa en lam-kipragout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
couscous
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Lam-kipragout

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, courgette, gemberpoeder, kikkererwten, kippenpoot, knoflook, komijn, lamspoot, laurier, oregano, prei, selderijblad, sperziebonen, tomaat, wortel en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Basisrecept uit Spice Wise:

Couscouskruiden

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Harissa-kruidenmix

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Mals Noord-Afrikaans lamsvlees met fruitige couscous

Ingrediënten:
amandelschaafsel, citroen, citroensap, couscous, gemberpoeder, hamschijf, harissa, knoflook, komijn, koriander, lamsvleesbouillon, munt, olijfolie, sultanarozijnen en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
sous-vide / lamsvlees / couscous
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Viscouscous

Ingrediënten:
artisjokbodems, bleekselderij, courgette, extra vergine olijfolie, gemalen koriander, gemberpoeder, goudbrasemfilet, harissa, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, raapjes, raz el hanout, rode paprika, tarbotfilet, tomaten, tomatenpuree, ui, wortel, zeebaarsfilet, zeeduivelfilet, zeehaanfilet, zeetongfilets en zeewolffilet

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
couscous
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Harissa - Paprikasaus

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflook, olijfolie, rode paprika, scherpe paprikapoeder en tomaat

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete couscous met gedroogd fruit

Ingrediënten:
citroenschil, couscous, gedroogde vruchten, gesuikerde gember, kardemompoeder, rozenwater, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / vegan / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete couscous met citrussalade

Ingrediënten:
citroenschil, couscous, grapefruit, manderijn, munt, sinaasappel, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / vegan / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Pitabroodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, instantgist, olijfolie, suiker en zeezout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete couscous met pistachenoten

Ingrediënten:
citroenschil, couscous, kardemompoeder, pistachenoten, rozenwater, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / vegan / couscous
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Koeskoes

Ingrediënten:
courgette, couscous, harissa, kikkererwten, kip, koolraap, koriander, pompoen, water en wortel

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees / couscous
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Harissa

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, grof zout, karwijzaad, knoflook, olie en water

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete amandelmelkcouscous

Ingrediënten:
amandelmelk, amandelschaafsel, citroenschil, couscous, kardemompoeder, rozenwater, sinaasappelschil en suiker

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / vegan / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete bulgur met specerijen

Ingrediënten:
bulgur, gemberpoeder, kaneel, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, rozijnen, sinaasappelschil, suiker en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / vegan / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Wortelsalade met komijn

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, olijfolie, sinaasappelsap, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
salade / vegetarisch / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoofde linzen op z'n Ethiopisch

Ingrediënten:
bruine linzen, fenegriek, gemberwijn, gerookt-paprikapoeder, groentebouillon, kardemompoeder, knoflook, korianderpoeder, olijfolie, peper, peterselie, piment, rode wijn, ui, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / vegan
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Noord-Afrikaanse Charmoula

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, gemberwortel, jalapeñopeper, knoflook, komijnzaad, koriander, limoensap en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Catalaanse pepersaus romesco

Ingrediënten:
amandelen, croutons, extra vierge-olijfolie, gedroogde chilipeper, gedroogde tomaat, hazelnoot, knoflook, rodewijnazijn, water en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Harissa, Noord-Afrikaanse pepersaus

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, gedroogde chilipeper, gedroogde tomaat, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, water en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Chermoula kruidenmix

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige rijst met kikkererwten en amandelen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, chilipoeder, garam masala, groentebouillon, kerriepoeder, kikkererwten, langkorrelrijst, laurierblad, olijfolie, peper, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / rijst
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Lamsbout met dadels

Ingrediënten:
boter, dadels, kaneel, lamsbout, peper en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Basisrecept uit Keukenlab:

Smen M'Leh - Gerijpte boter

Ingrediënten:
boerenboter, gedroogde oregano, ongeraffineerd zeezout, water en zaatar

Keuken:
Noord-Afrikaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Gevulde pitabroodjes

Ingrediënten:
blauwe kaas, bloem, boter, dille, ei, feta, instantgist, olijfolie, pitabroodje, sesamzaad, suiker, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht