Oost-Europees

Zoek naar Oost-Europees in jouw eigen kookboeken

Oost Europees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Paddenstoelen en parelgortsoep

Ingrediënten:
champignons, gedroogde funghi porcini, laurier, olijfolie, paddenstoelenbouillon, parelgort, portobello, shiitake, sojasaus, wortel, zijdetofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Blini met kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, cottage cheese, druivenpittenolie, ei, kaneel, maïsolie, melk, suiker, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Palačinke

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, melk, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Blini's met fruit

Ingrediënten:
appel, banaan, bessen, bloem, boter, crème fraiche, druivenpittenolie, ei, kaneel, kersen, maïsolie, melk, peer, rum, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aubergine en groentelaagjes

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, bloem, knoflook, olijfolie, peterselie, rode paprika, snelle tomatensaus, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / vegan / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde crèpes of blini's

Ingrediënten:
aardbeien, appel, banaan, blini's, bosbessen, boter, cottage cheese, crèpes, frambozen, peer, room, roomkaas, suiker en verse geitenkaas

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde crèpes of blini's met paddenstoelen

Ingrediënten:
blini's, boter, crèpes, fontina, gruyère, monterey jack, paddenstoelen, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelpuree-blini's

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, druivenpittenolie, ei, maïsolie, melk en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsoesters in kasha-korst

Ingrediënten:
boekweitgrutten, boter, citroensap, eiwit, extra vergine olijfolie, knoflook, lamsbout, peterselie, sjalot, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Blini met groente en kaas

Ingrediënten:
asperge, bloem, bloemkool, boter, brocolli, doperwten, druivenpittenolie, ei, kaas, maïsolie, melk, paddenstoelen, spinazie, ui, verse kruiden en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Taart van groene kool

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dille, ei, mayonnaise, savooiekool, ui, witte kool, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Avondmaal uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Buikspek met radijs

Ingrediënten:
buikspek, karwijzaad, majoraan, peterselie, radijsjes, water, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Georgische visschotel

Ingrediënten:
ei, granaatappelsap, koriander, kruimige aardappel, lente-ui, peper, roomboter, ui, walnoten, wilde spinazie, witvis en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
vis
Een recept uit Anneke Ammerlaan, Clara ten Houte de Lange en Yolanda van der Jagt - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Salade van knolselderij en appel

Ingrediënten:
appel, bosui, knolselderij, wittewijnazijn en zonnebloemolie

Keuken:
Tsjechisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Strapacky

Ingrediënten:
aardappel, kaantjesreuzel, meel, melk, schapenkaas, ui, witte kool en zout

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
vegetarisch / groenten, aardappels en peulvruchten / kaas
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Kaasbrood uit Georgië

Ingrediënten:
bloem, boter, camembert, ei, eidooier, gist, jonge goudse kaas, kwark, melk, nootmuskaat, peterselie, schapenkaas, suiker, witte peper en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
vegetarisch / hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Bulgaarse kaaspasta

Ingrediënten:
bulgaarse schapenkaas, gemalen komijn, knoflook, magere kwark, paprikapoeder, rode paprika uit pot, scherpe mosterd, tabasco, ui, yoghurt, zout en zure augurken

Keuken:
Bulgaars
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Krokant gebraden eend met zuurkool

Ingrediënten:
bloem, karwijzaad, kippenbouillon, kippenvet, knoflook, tamme eend, ui en zuurkool

Keuken:
Tsjechisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Knedliky met spek

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, ontbijtspek, oud brood, reuzel en ui

Keuken:
Tsjechisch
Soort:
noedels
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gebakken ham met asperges - zapecena sunka pinena chrestem

Ingrediënten:
asperges, boter, kaas, paneermeel en praagse ham

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Smazeny Syr

Ingrediënten:
augurk, edammer, eieren, el melk, grove mosterd, mayonaise, paneermeel, panko, plakken kaas, sjalotje en zonnebloemolie

Keuken:
Tsjechisch
Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Aardappelsoep - bramborová polévka

Ingrediënten:
boter, eidooier, gedroogd eekhoorntjesbrood, gerookt spek, knoflook, komijn, marjolein, meel, soepgroenten, ui, verse peterselie, vleesbouillon, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Karlsbadse bronwatersoep - karlovarská vrídelní polévka

Ingrediënten:
boter, bronwater, eidooier, meel, nootmuskaat, verse peterselie en witbrood

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Drinken uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Karlsbadse likeur met ijs - mrazena karlovaska becherovka

Ingrediënten:
becherovka en ijsgruis

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Boheems biervlees - pivni gluás

Ingrediënten:
komijn, pilsener urquell-bier, roggebrood, rozenpaprika, schouderkarbonade, ui, varkensreuzel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Tsjechisch
Soort:
vlees