Diner / nagerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:
Fruitsaladespiesjes met ijs
- Ingrediënten:
- boter, fruit, lichte schenkstroop, margarine en roomijs
Vind de lekkerste recepten in je eigen kookboeken.
Roomijs wordt beschouwd als ijs.
Roomijs bestaat uit eidooiers, suiker, melk en slagroom. Voor vanille-ijs wordt de melk gekookt met vanillestokjes. Eventueel wordt het merg uit de vanillestokjes toegevoegd aan de melk, wat kleine zwarte puntjes in het ijs geeft, als teken dat het ijs van echte vanille is gemaakt. Het melk-ei-slagroom-mengsel wordt in een ijsemmer al draaiende bevroren. Het kan direct na het draaien als “vers ijs” of “softijs” worden genuttigd, maar de voorkeur verdient het om het ijs 12 uur te laten rijpen in de vriezer. Wikipedia
Photo by Brooke Lark on Unsplash
Alternatieve naam: gelato di crema.
Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met roomijs in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.
De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient roomijs:
Diner / nagerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:
Diner / nagerecht uit Alle smaken van de regenboog:
Diner / nagerecht uit Nigella Express:
Diner / nagerecht uit Ingrediënten:
Recept uit delicious. magazine - 2011-09:
Recept uit de zilveren lepel:
Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:
Diner / nagerecht uit Gelati d'Italia:
Diner / nagerecht uit Chez Adriaan:
Recept uit de zilveren lepel:
Recept van Food my favorite dish:
Recept uit de zilveren lepel:
Diner / nagerecht / basisrecept uit delicious. magazine - 2010-12:
Basisrecept uit delicious. magazine - 2015-12:
Recept uit de zilveren lepel:
Recept uit de zilveren lepel:
Diner / nagerecht uit La Mère Brazier:
Recept uit de zilveren lepel:
Recept uit de zilveren lepel:
Recept uit Ons bakboek:
Diner / nagerecht uit Keukenhandboek garneertechnieken:
Recept uit de zilveren lepel:
Diner / nagerecht uit delicious. magazine - 2010-08:
Recept uit delicious. magazine - 2014-07:
Recept uit de zilveren lepel:
Recept uit de zilveren lepel: