Petis udang

Petis udang wordt beschouwd als garnalenpasta.

Alternatieve namen: petis en petis oedang.

Zoek naar petis udang in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met petis udang in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste petis udang recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient petis udang:

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Saté Babi

Ingrediënten:
asem, djinten, gula djawa, ketjap, korianderpoeder, knoflook, kunyit, laos, limoen, lombok, peper, petis udang, pinda's, plantaardige olie, rawits, santen, sjalotjes, trassi, ui, varkensfricandeau en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Sambal petis

Ingrediënten:
citroensap, garnalenpuree, petis, rode spaanse peper en zeezout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Saté kambing - Geitensaté

Ingrediënten:
geitenbout, geitenschouder, ketjap manis, knoflook, limoensap, olie, petis udang, pinda's, rawits, rode ui en sjalot

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruid rundvlees - krengsengan

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, doorregen runderlappen, garnalenpasta, gemalen zwarte peper, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, lombok rawit, petis oedang, tomaat, ui, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip met saus van garnalenpasta - ajam petis

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, chinese garnalenpasta, citroensap, dunne kokosmelk, garnalen, goela djawa, knoflook, koenjit, kurkuma, noorse garnalen, peper, petis, sambal trassi, ui, verse koriander, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Pompoensoep uit het noorden

Ingrediënten:
bananenbloem, basilicum, garnalen, garnalenpasta, groene peperkorrels uit pot, groentebouillon, muskuspompoen, sjalot, sperziebonen en thaise vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Crème de crustacés

Ingrediënten:
bechamelsaus, bouillon, garnalenpasta, gepelde grote garnalen, kreeftpasta en room

Soort:
soep/bouillon / rijst / schaal- en schelpdieren