bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Linzen met koriander

Ingrediënten:
azijn, droge linzen, garum, honing, koriander, korianderzaad, muntzaad, olijfolie, peperkorrels, polei, prei, water en wijnruitzaad

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht uit Margriet kookboek:

Drie in de pan

Ingrediënten:
appel, boter, ei, margarine, melk, suiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Bijgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Gefrituurde aardappels met oregano

Ingrediënten:
aardappel, olijfolie, oregano en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht uit Margriet kookboek:

Kasha

Ingrediënten:
boekweitkorrels, olie en zout

Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Bijgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Gebakken bloemkool

Ingrediënten:
bloemkool, knoflook en olijfolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Bijgerecht uit singapore:

Rijst in kokosmelk - nasi lemak

Ingrediënten:
dunne kokosmelk, langkorrelige rijst en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomatencustard

Ingrediënten:
ei, eidooier, halfvolle room, koriander, melk, monterey jack kaas, queso fresco, room, tomaten en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
custard / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Bijgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Olijfboter

Ingrediënten:
ansjovispasta, boter, citroenrasp, kappertjes, knoflook en zwarte olijven zonder pit

Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoomde aubergine

Ingrediënten:
aubergine, koreaanse soja en sesamdipsaus en -marinade, koriander, rode paprika en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde rode ui

Ingrediënten:
koriander, limoen, olijfolie, rode ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Tex-mex
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte groene kool

Ingrediënten:
azijn, garum, koolbladeren, olie, soda, water, wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Bijgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Aardappelsalade met een yoghurtdressing

Ingrediënten:
aardappel, gedroogde munt, gemalen komijn, paprika, sjalot en yoghurt

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Rijst met kurkuma - nasi koenjit

Ingrediënten:
citroen, dunne kokosmelk, kemirienoten, ketan, kleefrijst, knoflook, koenjit, kurkuma, limoen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Bijgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Romige spinazie met feta

Ingrediënten:
feta, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas en spinazie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Bijgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Hollandaisesaus

Ingrediënten:
boter, eidooier, foelie, mosterdpoeder, peper, peperkorrel, sjalot, suiker, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Bijgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Aangezuurde boter

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, ui en wittewijnazijn

Soort:
samengestelde boter
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde aardappel

Ingrediënten:
olijfolie, wasachtige aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Broccoli met olijven

Ingrediënten:
broccoli, olie, olijven, soda, water en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Bijgerecht uit Home made zomer:

Pikante ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, harissa, knoflook, olijfolie, paprika, peper, peterselie, tijm, tomaten, ui en zout

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Pastinaak met hazelnootboter

Ingrediënten:
druivenpitolie, hazelnoot, hazelnootboter, hazelnootolie, knoflook, maïsolie, pastinaak, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Geglaceerde knolraap

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, citroenzest, knoflook, knolraap, olijfolie, peterselie, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Bijgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Gebakken sjalotjes

Ingrediënten:
olie en sjalot

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Roomkaasdip

Ingrediënten:
lente-ui, room, roomkaas en waterkers

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Bijgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Gegratineerde bleekselderij met tomaat & parmezaanse kaas

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, gezeefde tomaten, knoflook, olijfolie en parmezaanse kaas

Soort:
vegetarisch