bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Gepocheerde minigroenten met kappertjesmayonaise

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, kappertjes, knoflook, laurier, minigourgette, miniprei, minivenkel, miniwortel, olijfolie, plantaardige olie, thaise asperges, ui, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Echte tomatenketchup

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, paprikapoeder, rietsuiker, tomaten, ui, witte peper en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Ansjovis inleggen

Ingrediënten:
ansjovis, grof zeezout en olijfolie

Keuken:
Nederlands / Zweeds
Soort:
inmaak / vis / pekel en marinades
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Roquefortsaus met room

Ingrediënten:
koffieroom, olijfolie, roquefort, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tortillas

Ingrediënten:
maïsmeel, water en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Bijgerecht uit Jamie's dinners:

Gekookte raapjes met beurre blanc met tijm

Ingrediënten:
kruidenazijn, raapjes, tijm en witte wijn

Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Gefermenteerde doperwtencrème

Ingrediënten:
crème fraîche, doperwtjes, munt, witte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Geraspte koolrabi

Ingrediënten:
karwijzaad, koolrabi, olijfolie en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Bijgerecht uit Raapsteeltje:

Lamsoor of zeekraal in kruiden

Ingrediënten:
lamsoor, peper en zeekraal

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sauce bigarade - Bigaradesaus

Ingrediënten:
bittere sinaasappel, bloem, boter, bouillon, citroen, peper, sinaasappel, suiker en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met tomaten - sambal goreng tomat

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, goela djawa, knoflook, laos, sambal oelek, tomaat en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Bijgerecht uit Culinaria Italia:

Puree van dikke bonen - purea di fave

Ingrediënten:
aardappel, dikke bonen, extra vergine olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Gefrituurde aardappelen & artisjokbodems

Ingrediënten:
aardappel, artisjok, citroen en salie

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerkerst

Bijgerecht uit Allerkerst:

Groene groente met salieboter

Ingrediënten:
bieslook, broccoli, peper, roomboter, rucola, salie, sugar snaps en zout

Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Bijgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Limoensaus

Ingrediënten:
crème fraîche, limoen, peper, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Bijgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Gigandes plaki: witte limabonen in tomatensaus

Ingrediënten:
dille, knoflook, laurierblad, limabonen, milde paprikapoeder, olijfolie, peterselie, piment, spaanse judionbonen, tomaat, tomaat in blik, tomatenpuree en ui

Keuken:
Grieks
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Bijgerecht uit Vegeterranean:

Aubergine 'alla Siciliana'

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, boter, extra vergine olijfolie, pijnboompitjes, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijn, suiker en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Bijgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Kerst-boter

Ingrediënten:
boter, cranberry, mandarijn, rozemarijn, salie en tijm

Soort:
vegetarisch / feestdagen / samengestelde boter
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Meirapen met bacon - rape al bacon

Ingrediënten:
bacon, bloem, boter, meiraapjes, melk, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Bijgerecht uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Bataat

Ingrediënten:
ahornsiroop, bataat, crème fraîche, kokosmelk en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
sous-vide / vegetarisch / groente / boter en olie
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Gratin aux cèpes - Gratin met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
aardappel, boter, eekhoorntjesbrood, gruyère, knoflook, peper, peterselie, room, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Bijgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Maïs met paprika

Ingrediënten:
arachideolie, knoflookpoeder, maiskorrels uit blik, maïzena, peper, rode paprika, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Mirlitoncrème

Ingrediënten:
amandelmeel, ei, poedersuiker en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Peperoni ripieni - Gevulde paprika met kaas

Ingrediënten:
basilicum, broodkruim, caciocavallo, gele paprika, gezouten ansjovis, gezouten kappertjes, olijfolie, oud brood, pecorino, pruimtomaat, rode paprika, rode ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente