bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Bijgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Salade van witte bonen

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde witte bonen, olijfolie, peterselie, scherp paprikapoeder, ui en zwarte olijven

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Bijgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Bloemkooltimbalen met peterseliesaus

Ingrediënten:
bloemkool, boter, ei, groentebouillon, nootmuskaat, peterseliesaus en room

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef

Bijgerecht uit The naked chef:

Humus

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, gedroogde rode peper, kikkererwten, knoflook, komijnzaad en tahin

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Sauce bigarade - Bigaradesaus

Ingrediënten:
bittere sinaasappel, bloem, boter, bouillon, citroen, peper, sinaasappel, suiker en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Pork migas

Ingrediënten:
boerenbrood, chourico worst, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, ongerookte bacon, pancetta, paprikapoeder, peterselie, ui en zwarte olijven

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Bijgerecht uit Jamie's dinners:

Gekookte raapjes met beurre blanc met tijm

Ingrediënten:
kruidenazijn, raapjes, tijm en witte wijn

Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Bijgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Maïs met paprika

Ingrediënten:
arachideolie, knoflookpoeder, maiskorrels uit blik, maïzena, peper, rode paprika, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Gefrituurde aardappelen & artisjokbodems

Ingrediënten:
aardappel, artisjok, citroen en salie

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Bijgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Kerst-boter

Ingrediënten:
boter, cranberry, mandarijn, rozemarijn, salie en tijm

Soort:
vegetarisch / feestdagen / samengestelde boter
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Pittige radijsjes

Ingrediënten:
chilivlokken, kardemompeulen, korianderzaad, radijsjes en zeezout

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Bijgerecht uit Comptoir Libanais:

Tahinsaus

Ingrediënten:
citroensap, water, zout en tahin

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Bijgerecht uit De Smaakbijbel:

Bonen voor de barbecue met ongerookte bacon en kruidnagel

Ingrediënten:
bacon, donkere stroop, engelse mosterd, gedroogde bonen en kruidnagel

Keuken:
Brits
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Bijgerecht uit A propos bistro:

Artisjokken à la barigoule

Ingrediënten:
artisjok, knoflook, olijfolie, peterselie en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tortillas

Ingrediënten:
maïsmeel, water en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Sambal Jane Siekh

Ingrediënten:
citroensap, groene spaanse peper, limoensap, rode spaanse peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Bijgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Maïs met paddestoelen

Ingrediënten:
arachideolie, champignon, ketjap benteng manis, maiskorrels uit blik, maïzena, peper, rode paprika, sjalot, ui, verse bieslook, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Mirlitoncrème

Ingrediënten:
amandelmeel, ei, poedersuiker en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Bijgerecht uit Raapsteeltje:

Gestoofde sint-jansui met hazelnoot

Ingrediënten:
boter, hazelnoten, nootmuskaat, sint-jansui en witte broodkruimels

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Bijgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Gigandes plaki: witte limabonen in tomatensaus

Ingrediënten:
dille, knoflook, laurierblad, limabonen, milde paprikapoeder, olijfolie, peterselie, piment, spaanse judionbonen, tomaat, tomaat in blik, tomatenpuree en ui

Keuken:
Grieks
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Bijgerecht uit Vegeterranean:

Aubergine 'alla Siciliana'

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, boter, extra vergine olijfolie, pijnboompitjes, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijn, suiker en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Geraspte koolrabi

Ingrediënten:
karwijzaad, koolrabi, olijfolie en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Bijgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Lamsoren

Ingrediënten:
boter, lamsoren, peper, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Echte tomatenketchup

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, paprikapoeder, rietsuiker, tomaten, ui, witte peper en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Ansjovis inleggen

Ingrediënten:
ansjovis, grof zeezout en olijfolie

Keuken:
Nederlands / Zweeds
Soort:
inmaak / vis / pekel en marinades