bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrild citrusfruit

Ingrediënten:
boter, chilipasta, chilipoeder, citrusfruit, citrusstrooisel, five-spicepoeder, gember, kaneel, kardemom en olie

Keuken:
Internationaal
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Pommes de terre Parisiennes - Aardappelballetjes in boter gebakken

Ingrediënten:
bieslook, boter, dragon, geklaarde boter, olie, peper, peterselie, tuinkruiden, uitgestoken aardappelballetjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappel uit de oven met kokosrasp

Ingrediënten:
aardappel, kokosrasp, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Bijgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Snelle spruitjes

Ingrediënten:
boter, citroen, knoflook, rode spaanse peper en tijm

Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Bijgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Kazige prei a la Oliver

Ingrediënten:
boter, cheddar, knoflook, kookroom, olijfolie, parmezaanse kaas, prei, roombrie en tijm

Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Bijgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Crostini

Ingrediënten:
ciabatta, parmezaanse kaas en rode spaanse peper

Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit  - Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger

Bijgerecht uit Japan Special, 33 Rezepte für Einsteiger:

Gewürzte Reisbällchen (Onigiri) mit Shiitake Pilzen / Gekruide rijstballetjes met shiitake paddenstoelen

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Champignoncustard

Ingrediënten:
ei, eidooier, emmentaler, gedroogde paddenstoelen, halfvolle room, manchego, melk, paddenstoelen, parmezaanse kaas, room, rozemarijn, tijm en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
custard / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Chileense salsa

Ingrediënten:
habanero, jalapeños, knoflook, koriander, oregano, peper, rodewijnazijn, tomaat, witte ui en zout

Keuken:
Chileens
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Bijgerecht uit Veggie in 30 minuten:

Broccoli en asperges met misoboter

Ingrediënten:
broccoli, boter, groene asperges, lente-uitjes, olijfolie, rode spaanse peper en witte miso

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Bakbanaanbeignets

Ingrediënten:
bakbanaan, bakpoeder, bloem, druivenpitolie, ei, maïsolie, melk, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
beignets / vegetarisch / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Lof op z'n Vlaams - endives à la flamande

Ingrediënten:
boter, citroensap, peper, suiker, witlof en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Bijgerecht uit Veggie in 30 minuten:

Bonenfriet met Parmezaanse kaas

Ingrediënten:
boterbonen, citroen, eieren, parmezaanse kaas, haricots verts, kikkererwtenmeel, maïsmeel, panko en tarwebloem

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Bijgerecht uit Veggie in 30 minuten:

Pimientos de padrón met pindastrooisel

Ingrediënten:
chilivlokken, pinda’s, plantaardige olie en sesamolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Puree van romige wortelsoep

Ingrediënten:
azijn, citroensap, halfvolle room, melk, romige wortelsoep en slagroom

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Zwarte inktsaus

Ingrediënten:
groene paprika, inktvisinkt, knoflook, olijfolie, piquillopaprika, tomatenpuree, ui, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / warme sauzen
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Aardappelkoek met room - truffat

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, crème fraîche, eierdooier, melk, nootmuskaat, ontbijtspek, peper, slagroom, ui, vastkokende aardappel, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Auberginetimbaal - papeton d'aubergines

Ingrediënten:
aubergine, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, tomatensaus, verse basilicum, verse tijm, water en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Bijgerecht uit Veggie in 30 minuten:

Rodekool-sinaasappelsalade met tahindressing

Ingrediënten:
ahornsiroop, appelciderazijn, boerenkool, koriander, harissa, water, noten, rodekool, sinaasappel, srirachasaus, tahin, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen 1 notitie

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Finocchio fritto (gefrituurde venkel)

Ingrediënten:
bloem, ei, peper, venkel, zonnebloemolie, zout en peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Bijgerecht uit De flair van eenvoud:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, extra vierge olijfolie, knoflook, paprika, peper, pruimtomaat, rozemarijn, tijm, ui en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Bijgerecht uit De flair van eenvoud:

Hasselback-aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, boter, knoflook, olijfolie, peper en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Chinees-Indische saus 2

Ingrediënten:
bouillon, djahé, gemberwortelpoeder, ketjap benteng manis, tomatenketchup, water en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Bijgerecht uit De flair van eenvoud:

Broccoli met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis in blik, baguette, broccoli, citroensap, olijfolie en rode spaanse peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren