bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit  - Allerkerst

Bijgerecht uit Allerkerst:

Groene groente met salieboter

Ingrediënten:
bieslook, broccoli, peper, roomboter, rucola, salie, sugar snaps en zout

Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Bijgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Salade van witte bonen

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde witte bonen, olijfolie, peterselie, scherp paprikapoeder, ui en zwarte olijven

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Bijgerecht uit Vegeterranean:

Aubergine 'alla Siciliana'

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, boter, extra vergine olijfolie, pijnboompitjes, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijn, suiker en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Bijgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Kerst-boter

Ingrediënten:
boter, cranberry, mandarijn, rozemarijn, salie en tijm

Soort:
vegetarisch / feestdagen / samengestelde boter
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Vintage meiraapjes

Ingrediënten:
raapjes, steranijs en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Geraspte koolrabi

Ingrediënten:
karwijzaad, koolrabi, olijfolie en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Peperoni ripieni - Gevulde paprika met kaas

Ingrediënten:
basilicum, broodkruim, caciocavallo, gele paprika, gezouten ansjovis, gezouten kappertjes, olijfolie, oud brood, pecorino, pruimtomaat, rode paprika, rode ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Finocchio all'arancia (venkel met sinaasappel)

Ingrediënten:
boter, peper, sinaasappel, venkel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Satsivi - Kip met walnootsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, ciderazijn, gemalen korianderzaad, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, melasse, paprikapoeder, peterselie, piment, tamarindepasta, ui, walnoten, wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zure granaatappelsiroop

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
saus
Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Bijgerecht uit Verrassende groentegerechten:

Soufflé-aardappelen

Ingrediënten:
bieslook, eierdooier, eiwit, kaas, kruimige aardappel, paprikapoeder, peterselie en zure room

Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Bijgerecht uit Verrassende groentegerechten:

Aardappelkaasschotel

Ingrediënten:
boter, knoflookzout, paprikapoeder, smeltkaas en vastkokende aardappel

Een recept uit C.J.E. Leenders de Vries - Van piepers tot pasta

Bijgerecht uit Van piepers tot pasta:

Country frites

Ingrediënten:
cajunkruiden, mexicaanse kruiden, olie, vastkokende aardappel en vloeibaar frituurvet

Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Bijgerecht uit Mas is meer:

Crème van kikkererwten

Ingrediënten:
bleekselderij, gellan, gevogeltebouillon, groentebouillon, kikkererwten, peper, poudre du vent, ui, wildjus, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Spinazie als bijgerecht

Ingrediënten:
boter en spinazie

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Aardappelgratin uit Savooie - gratin savoyard

Ingrediënten:
boter, franse gruyère, kippenbouillon, nootmuskaat, peper, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Patate fritte (friet)

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, eierdooier, mosterd, peper, rozemarijn, zonnebloemolie, zout en peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Zucchini all'aceto (courgettes in het zuur)

Ingrediënten:
courgette, knoflook, munt, olijfolie, oregano, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Lalab ketimoen dan tomat (komkommersalade met tomaat)

Ingrediënten:
citroensap, knoflookpoeder, komkommer, olie, rode ui, sambal badjak, sambal trassi, tomaat en witte basterdsuiker

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Bijgerecht uit Verrassende groentegerechten:

Asperges met Thaise dressing

Ingrediënten:
asperge, citroensap, koriander, limoensap, munt, plantaardige olie, rode peper, slabladen, ui en vissaus

Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar ketimoen 1 (Zuur van komkommer)

Ingrediënten:
indonesische kruidenazijn, komkommer en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Verza con guanciale (savooiekool met kinnebakspek)

Ingrediënten:
guanciale, knoflook, olijfolie, pecorino romano, peper, savooiekool en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Ovenschotel van courgettes - tian de courgettes

Ingrediënten:
bosui, courgette, knoflook, olijfolie, peper, tomaat, verse salieblaadjes, verse tijm en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Ananaschutney

Ingrediënten:
amandelschaafsel, ananas, cayennepeper, chilipoeder, gember, javaanse suiker, knoflook, rozijnen, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Ripassata di broccoli (gesauteerde broccoli)

Ingrediënten:
ansjovis, broccoli, extra vierge olijfolie, gedroogd chilipepertje, knoflook, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren