bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gefrituurde bataat

Ingrediënten:
arachideolie, bataat, druivenpitolie, kruimige aardappel, maïsolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Koriander-Yoghurt

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, dille, gember, griekse yoghurt, knoflook, koriander, melk, milde chilipoeder, suiker en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Pistacherijst

Ingrediënten:
basmatirijst, citroenschil, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, kurkuma, laurier, pistaches en sinaasappelschil

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gefrituurde koolraap

Ingrediënten:
arachideolie, druivenpitolie, koolraap, kruimige aardappel, maïsolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Bijgerecht uit De Shanghai-keuken:

Mian jin cai xin - Geroerbakte choisam met tarwegluten

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bamboescheuten, choisam, gedroogde shii-takes, gekookte tarwegluten, gember, lente-ui, lichte sojasaus, sesamolie, suiker, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Bijgerecht uit De Shanghai-keuken:

Qing chao wo sun - Geroerbakte stengelsla

Ingrediënten:
bakolie, sesamolie, stengelsla en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Ingelegde kersen

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, gember, kaneelstokje, kersen, maïzena, pimentkorrels, rode port, rode wijn, sinaasappelsap, sinaasappelschil, steranijs, suiker, vanillepeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
fruit
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Bijgerecht uit De Shanghai-keuken:

Cong you tu dou si - Geroerbakte aardappelreepjes met lente-ui

Ingrediënten:
bakolie, lente-ui, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / aardappelgerecht / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Smaakvolle romainesla met zeewier

Ingrediënten:
arame bruinwier, basilicum, dulse, rode paprika, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino romano, pijnboompitten, ricotta, rode ui, rode wijnazijn, romainesla, sjalot, wakame, zongedroogde tomaat, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Meditteraan
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Salade van kerstomaat en sojasaus

Ingrediënten:
donkere sesamolie, kerstomaat, sojasaus, suiker, thaise basilicum en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Ethiopische tomatensla

Ingrediënten:
citroensap, jalapeñopeper, kurkuma, rode ui, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Ethiopisch
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Doperwtjes en worteltjes

Ingrediënten:
boter, buikspek, jonge worteltjes, lente ui, verse doperwten, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Baharatrelish

Ingrediënten:
baharat, citroenrasp, citroensap, knoflook, koriander, mild chilizout, munt, olijfolie, peterselie, sinaasappelrasp en ui

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelpuree van gebakken aardappel

Ingrediënten:
boter, kruimige aardappel, melk, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelpuree met knoflook

Ingrediënten:
boter, knoflook, kruimige aardappel, melk, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken aardappel met Jalapeñopeper, Thaise peper, Chilivlokken of Cayennepeper

Ingrediënten:
arachideolie, boter, cayennepeper, chilivlokken, druivenpitolie, jalapeñopeper, maïsolie, olijfolie, thaise peper, vastkokende aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Doperwten met gefermenteerde zwarte bonen

Ingrediënten:
boter, doperwten, gefermenteerde zwarte bonen, olijfolie, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Doperwten met kokosrasp

Ingrediënten:
boter, doperwten, kokosrasp, olijfolie, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Bijgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Schorseneren en spruitjes

Ingrediënten:
boter, citroensap, crème fraîche, maïzena, melk, schorseneren, spruitjes, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Bijgerecht uit Veggie in 30 minuten:

Edamamebonen met gemberdressing

Ingrediënten:
edamamebonen, furikake, sesamzaad, knoflook, limoensap, mirin, plantaardige olie, sojasaus, suiker, sesamolie, gember en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Bijgerecht uit Veggie in 30 minuten:

Paksoi met bruine sojaboter

Ingrediënten:
furikake, boter, sesamzaad, paksoi, plantaardige olie, rode spaanse peper, sojasaus en verse koriander

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Rodebessensaus

Ingrediënten:
lichtbruine suiker, port, rode bessen, rozemarijn, sinaasappelrasp en sjalot

Keuken:
Europees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Rode kool

Ingrediënten:
appelmoes, boter, gedroogde vijgen, gember, groentebouillon, kaneelstokje, kruidnagel, laurier, poedersuiker, port, rode kool, rode wijn, sinaasappelschil, suiker, zout, zure granaatappelsiroop en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Paprika-Sinaasappelsaus

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, knoflook, kurkuma, milde chilipoeder, paprikapoeder edelsusz, peper, ras el hanout, rode paprika, sinaasappelrasp, ui en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus / vegetarisch