bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Gesauteerde cantharellen

Ingrediënten:
boter, cantharellen, distelolie, knoflook, peterselie en sjalotten

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Sjalotten met bechamel

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, gruyère, melk, olijfolie, sjalot, tomatenpuree en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Gebakken plakken tomaat

Ingrediënten:
broodkruim, ei, vleestomaat, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Champagne-dillevinaigrette

Ingrediënten:
franse mosterd, mousserende witte wijn, notenolie, peper, sjalot, verse dille en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Bijgerecht uit Belgie:

Gepofte aardappels met kwark

Ingrediënten:
ardenner ham, halfvolle kwark, kruimige aardappel, verse bieslook, verse bladselderij, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Bratkartoffeln mit gewürztem Speck und Joghurtsauce - Gebakken aardappel met gekruiden spek en yoghurtsaus

Ingrediënten:
boter, gekruide yoghurt, gekruid vet spek, karwijzaad, lardo, olie, peper, peterselie, sjalotten, vastkokende aardappelen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Spitskool

Ingrediënten:
bieslook, boter, cox orange, pepermix, spitskool en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Honingappel

Ingrediënten:
citroensap, cox orange en honing

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Khalta barsh - In een zakje gekookte rijst met vlees uit Bikhara

Ingrediënten:
basmatirijst, gehakt, kalfslever, kippenlever, koriander, peper en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Mojo verde

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gedroogde oregano, gemalen komijn, groene chilipeper, groene paprika, knoflook, peper, verse koriander, zoete rodewijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Salade met kersen en halloumi

Ingrediënten:
babyromainesla, basilicum, chilivlokken, citroen, dille, halloumi, kersen, libanees volkorenbrood, olijfolie, bladpeterselie en sumak

Keuken:
Nederlands / Cypriotisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Salade van gegrilde paarse asperges met tonijn en pistachenoten

Ingrediënten:
courgette, extra vierge olijfolie, knoflook, limoen, munt, paarse asperges, pistachenoten, tonijn in olijfolie en veldsla

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / vis
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Gesmoorde venkel met jamón

Ingrediënten:
citroensap, jamón, knoflook, olijfolie, venkelgroen, venkelknol, verse munt, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Bijgerecht uit Vegeterranean:

Tuinbonenpuree

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, peterselie, tahin, tuinboon, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Gekarameliseerde aardappeltjes met sinaasappel

Ingrediënten:
boter, krieltjes, majoraan, sinaasappelsap, suiker en zonnebloemolie

Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Papas arugas - gerimpelde aardappelen

Ingrediënten:
vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Appelchutney

Ingrediënten:
appelciderazijn, elstar appel, fruit, geleisuiker speciaal, gemalen kurkuma, gember, olijfolie, rozijnen en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / inmaak / chutney
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Schnippelbohnen mit Speck und Zwiebeln und knusprige Kartoffelwürfel - Snijbonen met spek en ui en krokante aardappelblokjes

Ingrediënten:
bieslook, bonenkruid, boter, distelolie, gedroogde witte bonen, gerookt spek, groentefond, knoflook, laurier, peper, rode ui, snijbonen, vastkokende aardappel, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Appelcompote

Ingrediënten:
agavesiroop, citroensap, elstar appel en gemalen kaneel

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / fruit / inmaak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Marinades en sauzen voor kebabs en shaslik - Tunesisch

Ingrediënten:
citroensap, harissa, karwij, korianderzaad, olijfolie, water en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
marinade
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Bijgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Aardappel-erwtenpuree

Ingrediënten:
aardappel, boter, doperwten, knoflook, melk, olijfolie en sjalot

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Pompoenpuree uit Venetie

Ingrediënten:
bladpeterselie, kaneel, oranje pompoen, rozemarijn, suiker, ui, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Citroen-limoencurd

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, citroensap, ei, eidooier, limoenrasp, limoensap en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Bijgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Salie-sinaasappelboter

Ingrediënten:
salie, sinaasappelrasp en venkelzaad

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter