bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Patate fritte (friet)

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, eierdooier, mosterd, peper, rozemarijn, zonnebloemolie, zout en peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Zucchini all'aceto (courgettes in het zuur)

Ingrediënten:
courgette, knoflook, munt, olijfolie, oregano, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Ovengedroogde tomaat

Ingrediënten:
druiventomaat, kerstomaat en pruimtomaten

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Quartiers de fond d'artichats au beurre - In vieren gesneden artisjokbodems in boter gesmoord

Ingrediënten:
boter, gekookte artisjokbodems, lente-ui, peper, peterselie, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Waterkerssalade berros en ensalada

Ingrediënten:
vinaigrette en waterkers

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Gebakken aubergine als bijgerecht

Ingrediënten:
bloem, gestreepte aubergine, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Bijgerecht uit Jamie's dinners:

Geroerbakte mais met chilipeper, gemberwortel, knoflook en peterselie

Ingrediënten:
chilipepers, gember, mais, peterselie en sojasaus

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Mierikswortelsaus

Ingrediënten:
mierikswortel en slagroom

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Bijgerecht uit Ciao Bella:

Pompoen & paddenstoelen uit de oven

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, knoflook, parmezaanse kaas, pompoen, rozemarijn en weidechampignons

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Nasi goerih djawa (Pirrige rijst uit Java)

Ingrediënten:
olie, rijst, salamblad, santen, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Hartige kokosbeignets

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, druivenpitolie, ei, kokos, kokosmelk, maïsolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
beignets / vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Aangeklede snijbonen

Ingrediënten:
bloem, brood, ei, knoflook, snijbonen, verse peterselie, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Ripassata di broccoli (gesauteerde broccoli)

Ingrediënten:
ansjovis, broccoli, extra vierge olijfolie, gedroogd chilipepertje, knoflook, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Bijgerecht uit Mas is meer:

Crème van kikkererwten

Ingrediënten:
bleekselderij, gellan, gevogeltebouillon, groentebouillon, kikkererwten, peper, poudre du vent, ui, wildjus, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Aardappelkoek als bijgerecht bij vleeswaren of koud vlees

Ingrediënten:
aardappel, boter, buikspek, olijfolie, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Verza con guanciale (savooiekool met kinnebakspek)

Ingrediënten:
guanciale, knoflook, olijfolie, pecorino romano, peper, savooiekool en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Petits pois - Doperwten

Ingrediënten:
doperwten, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Scarpazza (taart van snijbiet en prei)

Ingrediënten:
bloem, ei, olie, olijfolie, parmigiano reggiano, pecorino sardo, prei, snijbiet, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelpuree met kerriepoeder

Ingrediënten:
boter, kerriepoeder, kruimige aardappel, melk, specerijenmengsel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar ketimoen IV (Zuur van komkommer)

Ingrediënten:
azijn, kemiries, knoflook, koenjit, komkommer, lomboks, sjalot, suiker, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelpuree met kruiden

Ingrediënten:
bieslook, boter, koriander, kruimige aardappel, melk, munt, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Aardappelsalade met oregano - ensalade de patatas con oregano

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie, rode ui, vastkokende aardappel, oregano, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Pommes de terre sautées - Gebakken aardappelen

Ingrediënten:
aardappelen, bieslook, boter, dragon, geklaarde boter, krielaardappelen, olie, peper, peterselie, tuinkruiden en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Bijgerecht uit Een jaar in Toscane:

Broccoletti di rape - Italiaanse raapsteel

Ingrediënten:
boter, cima di rapa, citroensap, knoflook, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente