bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal 1 notitie

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Daslookboter

Ingrediënten:
daslook, gezouten boter, grof zeezout, sinaasappelrasp en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Meirapen met bechamel en eierdooiers

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, jonge meiraap, melk, nootmuskaat, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Prei met vinaigrette of mayonaise

Ingrediënten:
ansjovis, kappertjes, mayonaise, prei, ui, vinaigrette en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Cornmeal dumplings - Maïsmeelnoedels

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, maïsmeel, melk, spekvet en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
noedels
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Bijgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Aïoli aangepaste versie

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, knoflook, olijfolie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

Rode rijst met gebakken paprika

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bouillon, knoflook, olijfolie, rode paprika, rode rijst, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, zongedroogde tomaten en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / rijst
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Tartaresaus - salsa tartara

Ingrediënten:
ei, eierdooier, olijfolie, peper, verse bladpeterselie, verse dragon, witte ui, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Salade met avocado, mango en aardbeien

Ingrediënten:
aardbei, avocado, gemalen komijn, limoen, little gem, mango, rode peper, verse koriander en zonnebloemolie

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Italiaanse ketchup - variatie

Ingrediënten:
ciderazijn, geleisuiker, granny smith, jeneverbes, kruidnagel, laurierblad, ui en vleestomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Aardappelen met groene paprika´s

Ingrediënten:
aardappel, bloem, groene paprika, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Bijgerecht uit De grote Kleyn:

Bedwelmende aubergines met walnoten

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, chilipeper, nam pla, olijfolie, sechuanpeper, suiker, tomatenpuree en walnoten

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Navets à la champenoise - Stoofschotel met meiknolletjes

Ingrediënten:
bloem, boter, mager gerookt spek, meiknolletjes, peper, peterselie, runderbouillon, salie, suiker, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

La purée, châteaux en suède - Puree van koolraap

Ingrediënten:
bloem, boter, ganzenvet, kookvocht van koolraap, koolraap, peper, peterselie, reuzel, slagroom, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

Tanzaniaanse rijstschotel

Ingrediënten:
basmatirijst, groentebouillon, knoflook, paprika, plantaardige olie, suikermaïskorrels, ui en verse kervel

Keuken:
Afrikaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht uit Rijst en risotto:

Hartige gemalen rijst

Ingrediënten:
boter, gemalen rijst, melk, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Afrikaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Bijgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Geroosterde tomaat

Ingrediënten:
boterolie, olijfolie en tomaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Bijgerecht uit Culinaria España:

Courgetteschotel uit Murcia - zarangollo murciano

Ingrediënten:
courgette, knoflook, olijfolie, oregano, peper, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Mornaysaus

Ingrediënten:
bechamelsaus, emmentaler, gruyère en witte cheddar

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Mayonaise met rozemarijn en ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilet, arachideolie, citroensap, eidooier, knoflook, rozemarijnolie en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten 1 notitie

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Gebakken aardappelen uit de oven

Ingrediënten:
aardappel, braadvet, ganzenvet, griesmeel, semolina en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Spaanse saus - salsa spagnola

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, kruidnagel, rauwe ham, ui, verse bladpeterselie, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / warme sauzen / varkensvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Normandische saus - salsa normanna

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, nootmuskaat, peper, slagroom, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Pilaff with pine-nuts - Rijst met pijnboompitten

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, krenten, langkorrelrijst, peterselie, pijnboompitten, sinaasappelschil, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Bijgerecht uit Culinaria España:

Migas van de herders - migas de pastor

Ingrediënten:
knoflooksaus, ongerookt spek, oud witbrood, varkensreuzel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht