bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Andijvie gevuld met olijven en kappertjes - indivia ripiena di olive e capperi

Ingrediënten:
andijvie, groene olijven, groene olijven zonder pit, kappertjes, knoflook, olijfolie, paneermeel, peper, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken tofoe in pittige ketchup

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, cayennepeper, citroensap, ketchup, knoflook, peper, tofu en zout

Keuken:
Aziatisch / Chinees / Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Duchesse-aardappelen

Ingrediënten:
aardappelen, eidooier, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Aardappelpuree

Ingrediënten:
aardappelen, melk, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gegratineerde aardappelen

Ingrediënten:
aardappelpuree, belegen geraspte kaas, boter en paneermeel

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Cochoreipuree - puré di cicoria

Ingrediënten:
boter, cichorei, gruyère, nootmuskaat, peper, room, suiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Koken voor twee

Bijgerecht uit Koken voor twee:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, groene paprika, knoflook, olie, peper, tomaat, ui, verse basilicum en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Couscous garen

Ingrediënten:
couscouskruiden en kippenbouillon

Keuken:
Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
couscous
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Blue cheesedressing

Ingrediënten:
mayonaise, peper, roquefort, verse peterselie, volle yoghurt, wittewijnazijn en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde aardappel

Ingrediënten:
olijfolie, wasachtige aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Bijgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Picada

Ingrediënten:
amandel, bladpeterselie, brood, knoflook en olijfolie

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Puree van borscht van geroosterde bieten

Ingrediënten:
azijn, borscht van geroosterde bieten, citroensap, halfvolle room, melk en slagroom

Keuken:
Russisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Saus voor gegrilde schaaldieren (kip varkensvlees, groenten etc) - salsa romesco

Ingrediënten:
amandel, gedroogde rode spaanse peper, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, rodewijnazijn, tomaat, versgemalen zwarte peper, witbrood en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus / gevogelte / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Bijgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Groentepret

Ingrediënten:
bimi, haricots verts, komkommer en paprika

Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Bijgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Rode wijnsaus

Ingrediënten:
bruine fond, dragon, honing, kippenbouillon, rode wijn, water en zout

Soort:
saus
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gebraiseerde groene kool

Ingrediënten:
groene kool, groente, kruidnagel, reuzel, spek, ui, water en wortel

Keuken:
Belgisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Bloemkool

Ingrediënten:
groente, mornaysaus, mousselinesaus, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Bijgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Aspergevulling

Ingrediënten:
asperges, citroenrasp, eiwit, extra vergine olijfolie, knoflook, peterselie, ui, wit broodkruim, zout en zwarte peper

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Navets persillés - Meiknolletjes met peteselie

Ingrediënten:
boter, citroensap, meiknolletjes, peper, peterselie, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon / vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Riz en couronne - Rijstrand

Ingrediënten:
boter, bruine bouillon, kippenbouillon, kooknat van champignons, laurier, peper, peterselie, rijst, tijm, ui, visbouillon, water, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rijst
Een recept uit Julius Jaspers en Frederik Molenschot - Smart BBQ

Bijgerecht uit Smart BBQ:

Mais van de BBQ

Ingrediënten:
maiskolven

Soort:
barbecue/grill / groente
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar reboeng I (Zuur van bamboescheuten)

Ingrediënten:
azijn, bamboescheuten, djahé, knoflook, koenjit, lombok, olie en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Vegetarische Couscous garen

Ingrediënten:
couscouskruiden en groentebouillon

Keuken:
Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegan / couscous
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Aardappelen met tomatensaus en bechamel

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, melk, milde olijfolie, tomatensaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur