bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef

Bijgerecht uit The naked chef:

Limabonen met gemarineerde tomaat, rode pepertjes en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, limabonen, pruimtomaten, rode peper en rode wijnazijn

Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Bijgerecht uit Gelati d'Italia:

Kleine schuimpjes

Ingrediënten:
eiwit, fijne kristalsuiker, hazelnoot en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Geflügel, 35 Rezepte rund um Ente, Gans & Co

Bijgerecht uit Geflügel, 35 Rezepte rund um Ente, Gans & Co:

Kaltgerührte Preiselbeeren - Koudgeroerde vossenbessen

Keuken:
Duits
Soort:
fruit / saus / gevogelte
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Bijgerecht uit Speisekammer:

Weißkohl und Möhren, asiatische Art - Witte kool en wortelen op Aziatische wijze

Ingrediënten:
chilipeper, gember, suiker, witte kool, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Aziatisch / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Mierikswortelmousse

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, crème fraîche, gelatine, mierikswortel, slagroom, suiker, zout en zure room

Keuken:
Duits
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Bijgerecht uit Nigella bijt:

Couscous

Ingrediënten:
amandelen, boter, couscous, kardemompeul, pijnboompitjes, pistaches en zout

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Gesmoorde vijgen

Ingrediënten:
aceto balsamico, frambozenazijn, gevogeltefond, kalfsjus, peper, sherryazijn, suiker, vijgen, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
fruit
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Andijvie

Ingrediënten:
andijvie, boter, citroenzest, peper, sjalot en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Kruidenboter

Ingrediënten:
gezouten boter en kruiden

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Zeekool met hardgekookte eieren

Ingrediënten:
ei, geklaarde boter, nootmuskaat en zeekool

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Bijgerecht uit Love your lunch:

Pesto van amandelen, Parmezaanse kaas en basilicum

Ingrediënten:
amandelen, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas, knoflooktenen, basilicum, peper en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Bijgerecht uit Love your lunch:

Wasabi-mayonaise

Ingrediënten:
limoensap, mayonaise en wasabipasta

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Edamame met tomaten en korianderblad

Ingrediënten:
borlottibonen, edamamebonen, knoflook, komijnpoeder, koriander, limabonen, olijfolie, peper, sjalot, tomaat, tomaten uit blik, tuinboon, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch / eenpansgerecht
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Bijgerecht uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Atjar tjampoer

Ingrediënten:
appelazijn, gember, groente, knoflook, kurkuma, rode peper, suiker, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Bijgerecht uit India:

Rauwe groene-mangochutney

Ingrediënten:
asafoetida, chana dal, chilipoeder, fenegriekzaad, gedroogde rode peper, groene mango, kurkuma, mosterdpoeder, mosterdzaad, sesamolie, urad dhal, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Gefrituurde ui

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, groente, melk en rode ui

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten - Koken met Karin

Bijgerecht uit Koken met Karin:

Pompoenpannenkoekjes met rozemarijn

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, limoen, pompoen, rode ui en rozemarijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Khalta barsh - In een zakje gekookte rijst met vlees uit Bikhara

Ingrediënten:
basmatirijst, gehakt, kalfslever, kippenlever, koriander, peper en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Een recept uit Nigel Slater - Greenfeast 50x snel & vega

Bijgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:

Hete zoete pompoen uit de oven

Ingrediënten:
boter, gember, koriander, limoen, pompoen, rode chilipeper, suiker, vissaus vegetarisch en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Greenfeast 50x snel & vega

Bijgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:

Harissawortels

Ingrediënten:
dijonmosterd, eierdooier, harissapasta, knoflook, olijfolie, wittewijnazijn en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Greenfeast 50x snel & vega

Bijgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:

Bospeen met kruidensaus

Ingrediënten:
basilicum, citroen, crème fraîche, dille, peterselie, sjalot en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Greenfeast 50x snel & vega

Bijgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:

Gegrilde courgette met basilicum en citroen

Ingrediënten:
basilicum, citroen, courgette en olijfolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Bijgerecht uit Gesund Geniessen:

Fenchelsalat mit Zitrusfrüchten und Oliven / Venkelsalade met citrusfruit en olijven

Ingrediënten:
bleekselderij, honing, limoen, olijfolie, peper, roze grapefruit, salade, venkel, venkelgroen, zout en zwarte olijven

Keuken:
Duits
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Borani Esfenaj, Perziche spinazieyoghurt

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, knoflook, koriander, spinazie, yoghurt en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus/dressing/jus