553 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapeigaram masalagemberpoederkaneelknoflookkokosmelkkorianderkorianderpoederkorianderzaadlaosolieolijfoliepeperspecerijensuikertomaatuiwaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Indische pannenkoeken

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, gemalen kurkuma, gember, groene chilipeper, kokosrasp, komkommer, koriander, moong dal, olie, sjalot en tomaat

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Aziatische eend

Ingrediënten:
5-spice, eendenborst, gember, honing, kurkuma, sjalot, sojasaus, knoflook, zonnebloemolie en 
zout en peper

Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Bumbu Bali - Balinese Kruidenpasta

Ingrediënten:
garnalenpasta, geelwortel, gemberwortel, knoflook, kokosolie, laoswortel, rode chilipeper en sjalot

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Garnalen koekjes - mireng oedang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, ei, gemberwortelpoeder, hollandse garnalen, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, laospoeder, olie, rijstebloem, sjalot, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Beef rendang

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, gebakken uitjes, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, knoflook, kokosmelk, kurkuma, limoen, runderriblappen, sambal badjak, santen, sereh en sjalot

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Linzen

Ingrediënten:
citroensap, garam masala, gemalen kurkuma, gember, olie, rode linzen, suiker, ui en zwart mosterdzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kruidenpasta voor ode aan rendang

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, gemberwortel, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidenagel, laoswortel, rawit, rode chilipepers en sjalot

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / hoofdgerecht uit De Dikke van Dam:

Rendang van kalkoen

Ingrediënten:
asempasta, citroengras, djeroek poeroet, galangawortel, geelwortelblad, gember, kalkoen, knoflook, kurkuma, laurier, sambal oelek, santen, spaanse peper en ui

Soort:
gevogelte
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Pittige Dahl

Ingrediënten:
agavesiroop, arachideolie, baksoda, gember, ghee, groentebouillon, honing, knoflook, komijnzaad, koriander, kurkuma, mosterdzaad, mung dal, sjalot en spaanse peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / eenpansgerecht
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalencurry - kari oedang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, dunne kokosmelk, gemberwortel, gemberwortelpoeder, goela djawa, kemirienoten, koenjit, kurkuma, limoensap, noorse garnalen, peper, sambal trassi, ui, verse garnalen, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Alice Hart en Lisa Linder - Vegalicious

Recept uit Vegalicious:

curry met eieren

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, ei, gebakken uitjes, gember, komijnzaad, korianderzaad, kurkuma, rijst, sambal oelek, sjalot, tamarindepulp en tomaat

Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Bunny Chow

Ingrediënten:
aardappelen, kikkererwten, tomaat in blik, currypoeder, garam masala, gember, kerrieblaadjes, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, kaneel, ui, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide eieren - rendang telor

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroengras, daoen salam, djahé, dunne kokosmelk, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, sambal oelek, sereh, serehpoeder, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Maïskoekjes

Ingrediënten:
bloem, citroenblaadjes, eieren, geelwortel, gember, kencur, knoflook, laos, lombok, mais, rawit, rijstebloem, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Haal meer recepten op...