357 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroencitroensapeigemberknoflookkomijnkomijnzaadkorianderkorianderzaadkurkumaolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierode paprikasuikertomatenpureeuiwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Savooiekool met tomaat en zure room

Ingrediënten:
boter, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, savooiekool, tomaat, tomaten in blik, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Koolrabi met tomaat en zure room

Ingrediënten:
boter, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, koolrabi, tomaat, tomaten in blik, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Marokkaanse pikante gehaktballetjes met rode rijst

Ingrediënten:
bouillon, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, lamsbout, marokkaans brood, paprikapoeder, rode rijst, tomatensap, ui, verse koriander, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, yoghurtdressing, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / voorgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Tomaten-paprika-soep met limabonen en chorizo

Ingrediënten:
bleekselderij, chorizo, geroosterde paprika uit pot, groentebouillon, knoflook, komijnzaad, koriander, limabonen uit blik, peper, pruimtomaat, rode ui, zongedroogde tomaten op olie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / sous-vide
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht uit Casa Moro:

Salade van gezouten kabeljauw, tomaten en olijven - tascaburras

Ingrediënten:
bladpeterselie, gemalen komijn, knoflook, ñoraspaprikas, olijfolie extra vergine, rode ui, stokvis, verse tijm, versgemalen zwarte peper, zeezout, zoet paprikapoeder, zongedroogde tomaat en zwarte olijven

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Home made:

Papardelle met gekruide ragù van lam en kappers

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, extra vierge olijfolie, kappertjes, kippenbouillon, komijn, korianderzaadjes, lamsbout, papardelle, parmezaanse kaas, peper, rode ui, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomaat, tomatenpuree, venkelzaad, wortel en zout

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Ontbijt / lunch / snack of tussendoortje uit Smokey goodness:

BBQ breakfast brioche

Ingrediënten:
avocado, briocheburgerbroodjes, cayennepeper, ei, gemalen komijn, gerookt ontbijtspek, jalapeñopeper, ketchup, limoen, olijfolie, peterselie, rode ui, rucola, tomaat, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / barbecue/grill / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Bijgerecht uit Zuur:

Basispickle

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, dille, groenten, koriander, kruiden, rozemarijn, specerijen, suiker, szechuanpeper, venkelgroen, venkelzaad, zout en zwarte peper

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

In de prak gedraaid

Ingrediënten:
bier, bonen, bosui, bruine bonen, chilipoeder, dikke yoghurt, eieren, gehakt, jonge kaas, komijnzaad, koriander, korianderblaadjes, limoen, meel, olijfolie, paprikapoeder, rijpe avocado’s, rode paprika, rode ui, tomaten, tomatenpuree, water en zout

Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Veggie Biryani

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, bloemkool, broccoli, cashewnoten, chilipoeder, gedroogde pruim, granaatappelpitjes, kaneelstokje, kardemompeulen, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, rijstolie, saffraan, sperziebonen, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chickpea Curry

Ingrediënten:
ananas, basmatirijst, chilipoeder, courgette, gele paprika, kikkererwten, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, kurkuma, mango, papadums, rijstolie, rode paprika, spinazie, tomaat, tomatensalade, ui, water, zoete aardappel en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Sabzi Green Beans

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chilipoeder, knoflook, komijnzaad, naan, raita, rijstolie, rode ui, sperziebonen, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Sabzi Okra

Ingrediënten:
groene peper, komijnzaad, okra, rijstolie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Biryani Chicken

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, chicken korma, chilipoeder, kaneelstokje, karwijzaad, komijnzaad, korianderchutney, korianderpoeder, kurkuma, laurier, limoen, munt, nootmuskaat, raita, rijstolie, saffraan, steranijs, tomaat, ui, venkelzaad, water, zout, zwarte kardemompeulen en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Lunch / bijgerecht uit Papa Kazmi:

Sabzi Zucchini

Ingrediënten:
chilipoeder, courgette, komijnzaad, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Mulligatawny

Ingrediënten:
appel, cashewnoten, chilipoeder, flespompoen, groentebouillon, kaneelpoeder, kerriepoeder, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, lente-ui, naan, rode linzen, rode paprika, rode ui, tomaat, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Pittige kabeljauw in karnemelk met urad dal

Ingrediënten:
bergamotolie, citroen, gedroogde chilivlokken, geel mosterdzaad, gemalen kardemom, gember, ghee, grof zeezout, kabeljauwfilet, karnemelk, kerrieblaadjes, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, pruimtomaat, rode chilipeper, spinazie, tomatenpuree, ui, urad dal, venkelzaad en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Pittige kikkererwtenburgers met een puree van kokos en kerrieblad

Ingrediënten:
bakpoeder, gedroogde chilipeper, gedroogde chilivlokken, geel mosterdzaad, geelwortelpoeder, gember, ghee, gram-meel, griekse yoghurt, grof zeezout, kerrieblaadjes, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, kokosnootvruchtvlees, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoen, limoensap, mung dal, tamarindepulp, tomaten, ui, urad dal, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Haal meer recepten op...