709 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboterbruine basterdsuikerbruine suikercitroensapeigemberketjap manisknoflookkokosmelkkorianderlaoslimoensapoliepeperplantaardige oliesambal oeleksantentaugétomaattrassiuiwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Avondmaal uit Noedels:

Gepeperde lende met udon uit de wok

Ingrediënten:
bleekselderij, dikke lende, grof zeezout, knoflook, lendebiefstuk, lente-ui, oestersaus, olijfolie, pindaolie, sjalot, suiker, taugé, udonnoedels, witte peperkorrels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Aziatische köfte

Ingrediënten:
arachideolie, broodkruim, fijne kristalsuiker, knoflook, koriander, noedels, sesamolie, sjalot, sweet and sour sauce, thaise vissaus, varkensgehakt, vijfkruidenpoeder, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Cannelloni met tofu en groente

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, bamboescheuten, cannelloni, chilipeper, djeroek poeroet, knoflook, korianderblaadjes, laos, lichte sojasaus, palmsuiker, sjalot, tofu en vegetarische oestersaus

Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Noedels:

Geroosterde spareribs met shii-takenoedels

Ingrediënten:
donkere sojasaus, droge sherry, eiernoedels, gember, hoisinsaus, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, olie, pindaolie, rode ui, shaohsing-wijn, shii-take, sjalot, spareribs, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Halfvolle pindasaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, chilipeper, citroengras, groentebouillon, knoflook, kurkuma, limoensap, pinda, sjalot, sojasaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Recept uit DWDD kookt met Kranenborg:

Sauce XO

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, cognac, droge sherry, gedroogde bot, gedroogde garnalen, gedroogde garnalenkuit, gedroogde pepertjes, gedroogde rode peper, gedroogde sint-jakobsschelpen, gember, gezouten visjes, ibericoham, japanse sesamolie, knoflook, rawitpeper, sjalot, ui, zeezout en zwarte bonen met knoflooksaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gestoomde garnalen in pakjes - pepes oedang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, knoflook, laos, noorse garnalen, sambal oelek, sambal trassi, serehpoeder, sesamolie, ui en verse garnalen

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stomen / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Bijgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Uitjes met gember en honing

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, gemberwortel, goela djawa, honing, ketjap benteng manis, ui, limoensap, olie, sambal oelek, zilverui en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met ui - tahoe goreng bawang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, laospoeder, limoensap, olie, tahoe, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Zoetzure tempé - tempe batjem

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, knoflook, limoensap, olie, sambal oelek, tempé en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

In gerookt water gekookte linzen met perzik en geitenkaas

Ingrediënten:
arachideolie, balsamicoazijn, druivenpitolie, fructose, fruitsuiker, gedeïoniseerd water, geitenkaas, geklaarde boter, gerookt zout, houtsnippers, kruidnagel, laurierblad, mosterdvinaigrette, peperkorrel, perzik, puylinzen, radijs, selderij, sjalot, sla, verse bieslook, verse tijm en wortel

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Rundvleessaté

Ingrediënten:
anijspoeder, arachideolie, bruine suiker, citroengras, citroensap, gember, gemberwortel, honing, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, lichte sojasaus, pindakaas, runderbiefstuk, runderlende, sjalot, sojasaus, tabasco en water

Keuken:
Aziatisch / Zuid-Oostazië
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Bijgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Uitjes in sojasaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, ui, knoflook, olie, sambal oelek, verse peterselie, zilverui, zoete indonesische sojasaus en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch / Maleisisch / Filipijns
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Babi ketjap

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, goela djawa, hamlappen, kemirinoten, ketjap manis, ketoembar, kippenbouillonblokje, knoflook, laos, salam, speklappen, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Bananencurry met kokos - pisang kerrie dengan klappa

Ingrediënten:
arachideolie, banaan, bruine basterdsuiker, dikke kokosmelk, gedroogde kokos, goela djawa, kerrie djawa, klapper, knoflook, sambal oelek, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
curry / fruit / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

GEkruide ossestaart - ekor sapi

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, ossenstaart, pindakaas, sambal oelek, ui, verse bladselderij en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Pad Thai met garnalen

Ingrediënten:
arachideolie, bosuitjes, eieren, bruine suiker, limoen, garnaal, paksoi, pinda’s, rijstnoedels, rode chilipeper, sjalot, tamarindepasta, taugé, knoflook, verse korianderblaadjes en vissaus

Een recept uit Alice Hart en Lisa Linder - Vegalicious

Recept uit Vegalicious:

pikante, zoetzure Vietnamese soep

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, bleekselderij, citroengras, groentebouillon, knoflook, kristalsuiker, nuoc mam, okra, sjalot, sojasaus, tamarindepasta, taugé, thaise basilicum en tomaat

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Bijgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Uitjes met pinda's en kokos

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, goela djawa, ketjap benteng manis, ui, knoflook, kokos, olie, pinda, sambal oelek, ui, verse bladselderij, zilverui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Lunch / avondmaal uit Noedels:

Chow mein-garnalen uit Szechuan

Ingrediënten:
chilipoeder, chinese rijstwijn, droge sherry, eiernoedels, gemberwortel, knoflook, koriander, lente-ui, pindaolie, scampi, sjalot, sojasaus, suiker, szechuanpeper, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Thaise groene curry

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, bruine suiker, jasmijnrijst, kippenvlees, knoflook, kokosroom, koriander, limoen, nam pla, pandanrijst, sperziebonen, thaise groene currypasta en ui

Keuken:
Thais
Haal meer recepten op...