735 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemcitroensapdroge witte wijneiknoflooklaurierlente-uimelknootmuskaatolieolijfolieparmezaanse kaaspeterselieplantaardige olierunderbouillonsjalotslagroomsuikertijmuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Kip met dragon

Ingrediënten:
arachideolie, boter, crème fraîche, dragon, kipfilet, peper, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Ontbijt / lunch / lunchgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Roerei met tomaten

Ingrediënten:
arachideolie, ei, geklaarde boter, ghee, peper, tomaat, voorjaarsui en zout

Keuken:
Aziatisch / Europees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde lamsbout - gigot farci

Ingrediënten:
arachideolie, boter, knoflook, lamsbout, mager ontbijtspek, nootmuskaat, peper, tijm, vastkokende aardappel, venkelknol, verse kervel, verse peterselie, wilde paddestoelen, wit broodkruim en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Bavette met rode ui

Ingrediënten:
arachideolie, bavettepasta, boter, fleur de sel, geklaarde boter, peper, bladpeterselie, rode ui, rode wijn en zonnebloemolie

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Varkenshaas in broodkorst

Ingrediënten:
arachideolie, bladspinazie, boter, ei, kipfilet, peper, pistachenootjes, rodewijnsaus, slagroom, varkenshaas, vleesjus, witbrood en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / varkensvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Rode linzen met daikon of radijs

Ingrediënten:
anchopeper, arachideolie, boter, daikon, gele spliterwten, gemberwortel, kardemompeul, knoflook, koriander, kruidnagel, moong dal, mosterdzaad, peperkorrel, radijs, rode linzen en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Rode linzen met rabarber

Ingrediënten:
anchopeper, arachideolie, boter, gele spliterwten, gemberwortel, kardemompeul, knoflook, koriander, kruidnagel, moong dal, mosterdzaad, peperkorrel, rabarber, rode linzen en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Rode linzen met knolselderij

Ingrediënten:
anchopeper, arachideolie, boter, gele spliterwten, gemberwortel, kardemompeul, knoflook, knolselderij, koriander, kruidnagel, moong dal, mosterdzaad, peperkorrel, rode linzen en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudigste dal

Ingrediënten:
anchopeper, arachideolie, boter, gele spliterwten, gemberwortel, kardemompeul, knoflook, koriander, kruidnagel, moong dal, mosterdzaad, peperkorrel, rode linzen en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / voorgerecht uit Noedels:

Kipwontons met geroosterde tomaat

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, geklaarde boter, gember, jonge prei, kastanjes, kipfilet, knoflook, nam pla, pindaolie, tomaat, vissaus, wontonvel, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit The Last Waltz:

Slaatje van konijn met spekreepjes

Ingrediënten:
arachideolie, babymais, boter, cider, konijnfilet, mayonaise, mosterd, notenolie, paddenstoelen, peper, pijnappelpitten, rookspek, sjalot, sla en zout

Soort:
salade / wild
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Urad dal met maanzaad en koriander

Ingrediënten:
arachideolie, boter, chilipeper, gemberwortel, koriander, linzen, maanzaad, peper, peterselie, urad dal en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Aardappelkroketten

Ingrediënten:
aardappelen, arachideolie, bloem, boter, eidooier, eiwit, nootmuskaat, paneermeel, panko, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Snack of tussendoortje uit Soepen:

Ossenstaartbitterbal met Le Puy-linzen

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, cornflakes, ei, gelatine, jeneverbessen, kippenbouillon, kruidnagel, laurier, puy-linzen, grove mosterd, ossenstaartbouillon, ossenstaart, paneermeel, peperkorrels, sjalot en tijm

Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / hoofdgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Chinese kool met gehakt en eieren

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bouillon, chinese kool, ei, knoflook, maïzena, peper, rundergehakt, sambal oelek, varkensgehakt, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Gebraden duif en toast met gekonfijte sjalot

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, boerenbrood, boter, eendenvet, gevogeltefond, houtduiven, mosterdblad, peper, sherryazijn, sjalotten, tomaten, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Côte à l'os met veldsla "speciale"

Ingrediënten:
arachideolie, belgische mosterd, boter, citroensap, citroenzest, gedroogde oregano, ketchup, mayonaise, paneermeel, peper, ribeye met bot, rode ui, sesamzaad, veldsla, volle yoghurt en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / rundvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Kip met appelmoes

Ingrediënten:
andijvie, appelmoes, arachideolie, boerderijkip, boter, citroen, knoflook, laurier, peper, rozemarijn, sinaasappel, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
fruit / gevogelte / groente
Haal meer recepten op...