32 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bruine basterdsuikereiketjap manisknoflooklaoslombokoliepeperplantaardige oliesambalsambal oeleksantenselderijsperziebonenspitskooltaugétomaatuiwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Pindasaus

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, ketjap manis, knoflook, olie, pindakaas, sambal oelek, trassi en ui

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Geroosterd speenvarken - babi goeling

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, gemalen chilipeper, gemberwortel, goela djawa, knoflook, koenjit, kruidnagel, kurkuma, limoensap, nootmuskaat, plantaardige olie, reuzel, serehpoeder, speenvarken, trassi, ui, versgemalen zwarte peper, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Saté sappie (Saté van rundvlees)

Ingrediënten:
citroensap, djahé, djeroek poeroet, djinten, javaanse suiker, kemirienoten, kentjoer, ketoembar, knoflook, koenjit, laos, olie, rundvlees, sambal oelek, santen, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees

Recept van Mijn Recepten:

Tjolo-tjolo

Ingrediënten:
citroensap, gerookte makreel, ketjap, knoflook, lombok, olijfolie, paksoi, paprika, rijst, sambal, suiker, tomaat, trassi, ui en zout

Recept van Mijn Recepten:

Tjolo-tjolo - Mijn Recepten

Ingrediënten:
citroensap, gerookte makreel, ketjap, knoflook, lombok, olijfolie, paksoi, paprika, rijst, sambal, suiker, tomaat, trassi, ui en zout

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Gado Gado - Groentesalade met pindasaus

Ingrediënten:
aardappel, asem, bruine suiker, chilipeper, citroensap, ei, gefruite uitjes, komkommer, kool, olie, pindakaas, sambal, spinazie, tahoe, taugé, trassi, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch / Maleisisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Rendang

Ingrediënten:
asem, bitter, citroensap, kokosnootvruchtvlees, groenten, juruk purut, kentjur, knoflook, kokos, komkommer, kool, limoen, lombok, olie, pasta, salamblaadjes, sjalotten, sperziebonen, spitskool, suiker, taugé, knoflook, trassi, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Rode remouladesaus voor garnalen - red shrimp rémoulade

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, extra vierge-olijfolie, garnalen, grove mosterd, ijsbergsla, knoflook, paprikapoeder, peper, sjalot, suiker, tabasco, verse peterselie, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...