26 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basmatirijstcitroensapeigele uigemalen kaneelgemberpoederknoflookkomijnzaadkorianderpaprikapoederpeperrode uispecerijentomatenpureeuiyoghurtzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Pittige kabeljauw in karnemelk met urad dal

Ingrediënten:
bergamotolie, citroen, gedroogde chilivlokken, geel mosterdzaad, gemalen kardemom, gember, ghee, grof zeezout, kabeljauwfilet, karnemelk, kerrieblaadjes, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, pruimtomaat, rode chilipeper, spinazie, tomatenpuree, ui, urad dal, venkelzaad en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste kipbiryani - basisrecept

Ingrediënten:
amandelen, basmatirijst, boter, citroensap, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, melk, olie, rozijnen, saffraandraadjes, specerijen, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Pilav met aubergine en tomaten

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, boter, gemengde specerijen, kerstomaat, knoflook, olijfolie, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lamspilav met kool en karwij

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, gemengde specerijen, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, witte kool, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bulgurpilav met kool op z'n Libanees

Ingrediënten:
boter, bulgur, citroensap, couscous, groentebouillon, olijfolie, peper, prei, specerijen, tarwe, tomatenpuree, vegetarische worcestersaus en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Verse kaas burgers

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, citroensap, gele ui, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, knoflook, koriander, mozzarella, olijfolie, paneer, rode ui, verse kaas, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde verse kaas

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gele ui, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, knoflook, koriander, mozzarella, olijfolie, paneer, paprika, rode ui, tomaat, verse kaas, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde tofu-spiesjes

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gele ui, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, knoflook, koriander, olijfolie, paprika, rode ui, stevige tofu, tomaat, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / lunch uit De dikke vegetariër:

Ei "Cocotte"

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, kruiden, olijfolie, specerijenmengsel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Knoflooksoep met harissa

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, gember, griekse yoghurt, groentebouillon, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, rode chilipeper, rode paprika, rode ui, saffraan, sjalot, tijm, tomatenpuree, witte wijn, zeezout en zoutvlokken

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gegrilde Marokkaanse kip

Ingrediënten:
boter, braadkip, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gemberpoeder, kipfilet, kippendij, olijfolie, paprikapoeder, piepkuiken, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte / marinade
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Marokkaanse mechoui marinade

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / marinade
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gebraden lamsvlees - lamsvleeskebabs - lamskoteletten - mechoui

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, lamsbout, lamskotelet, marinade, olijfolie, paprikapoeder, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / lamsvlees / marinade
Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Lamsbout met rozemarijn en knoflook

Ingrediënten:
anijs, bonen, doperwten, geklaarde boter, knoflook, komijn, koriander, krieltjes, lamsbout, laurier, olijfolie extra vergine, oregano, peper, gerookt paprikapoeder, rode wijn, runderbouillon, sjalotjes, specerijen, rozemarijn, venkel, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Daisy

Recept van Lekker Happen:

Jamaican Jerk kip met rijst

Ingrediënten:
cayennepeper, champignons, doperwten, ei, kippendijen, ui, boter, knoflook, komijn, maïs, olijfolie, paprika, peper, peterselie, prei, olijfolie, specerijen, spekblokjes, lente-ui, ui, wortel, zilvervliesrijst en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: Aziatische tajine

Ingrediënten:
amandelen, blanke rozijnen, eieren, flespompoen, sesamzaad, groenten, kikkererwten, krulpeterselie, olijfolie, parelcouscous, peulvruchten, pompoen, ras el hanout, rode uien, specerijen, knoflook, kaneel, vlees en zuivel

Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Kruidige gehakt filodeeg rolletjes

Ingrediënten:
chili, filodeeg, gehakt, gemberpoeder, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflooktenen, olijfolie, peper en zout, roomboter en ui

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Patate al Cocco

Ingrediënten:
aardappel, aardappelen, aardappels, balsamicoazijn, bieslook, citroensap, eieren, extra vergine olijfolie, fruit, garam masala, gehakt, bieslook, groene salade, kerriepoeder, kerstomaat, knoflook, kokos, kokosmelk, olijfolie, peper, specerijen, ui, vlees, zout, zuivel en zwarte peper

Haal meer recepten op...